A vallás valóban jótékony hatással van olyan emberekre, akiknek a kemény élethez szükségük van egy szilárd világképre?
Hiszen aki nem rendelkezik szilárd világképpel, az el van veszve! Viszont a vallás, hit megadhat egy világképet az ilyen egyén szamara, ami hatalmas segítség lehet neki, sokkal ellenállóbb és erősebb lehet az illető! Van egy olyan ismerősöm, aki ateista volt, jelleme gyenge és elveszett, még egy drámát sem bírt végignézni, de amióta megtalálta a szívéhez közel álló hitet és elmélyült benne, sokkal erősebb lett, mi több, rendszeres dráma néző, kutya baja lesz tőle, nyugodtan nézheti immár!
Neked mi a véleményed erről?
"Minden ember hisz valamiben. Az ateista abban, hogy nincs Isten a vallásos abban, hogy van."
Sőt, rendszeresen nem focizom, nem lovagolok és nem kajakozom. Micsoda sportember vagyok. Világbajnokságot sem nyertem, igazán kijárna nekem ezért a teljesítményért egy kis megbecsülés, nem gondolod?
Vagy végül is a szenvedélybetegségeim miatt talán mégsem, ugyanis nem drogozom, nem dohányzom, nem vagyok alkoholista és nem vagyok szerencsejáték függő sem. Emiatt szégyenkeznem kellene.
"Tegyük fel, hogy mindenkinek szüksége van segítségre. Miért lenne az épp Isten? Miért ne lehetne egy család, baráti kör, szerelem, szenvedély stb.?"
"Viszont ez nem zárja ki, hogy más is segíthet és nem az az egyetlen út."
Egyetértek veled! Természetesen lehet segítség más is! Egy szerető családi légkör, boldog és tartós szerelem, sokaknak a drog,alkohol hatalmas borzalom elviselő tud lenni.
"Azonban úgy vélem nem a múltból ránkmaradt gondolkodást kéne konzerválni, hanem nyitni az új felé. "
Független attól, hogy te megfogod a múlt egyik kis darabját (pl egy régi vallást) még simán nyithatsz az új felé! Színház, filmek, irodalomi regények, drámák, zenék, illetve a materialista ismeretek bővítése is fontos dolog szerintem! Attól hogy hívő vagyok nagyon is érdekel a tudomány, a materialista világfelfogás (is), a materialista evolúciós és fejlődéselméletek stb Nem kell kizárólag a hitre hagyatkozni természetesen, ebben egyetértek veled, sőt, minél többet szívsz magadba ismeretekből, annál jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!