Te milyennek képzeled el a mennyországot?
Először is szeretnélek megkérni,hogy csak azok írjanak választ akik hisznek abban,hogy az élet után létezik egy hely,egy hely ahol talán tényleg meglátod a boldogságot,vagyis akik hisznek a mennyországban.
Szerintem ez nem egy rossz kérdés,csupán mindenki másképp lássa és gondol rá.
" Azt honnan tudjuk, hogy egyformák vagyunk? Meg Jézus lába elé vetik ellenségeit"
Ne haragudj de nem értem.Épp ez a feltétlen szeretet lényege, hogy nincs ellenség és itélet sincs, csak tanulás ezen a Földön, lelki fejlődés céljából.Ezt nem meggyöződésből mondom, hiszen nem jártam odaát, legalábbis nem emlékszem bármire is ami a mostani életem előtt történt ha történt.Pontosan igy van a Bibliával is, semmi se biztos, az egész azon múlik mit hiszel, mire jössz rá.
Az egyek vagyunk dolog, egy tudat amit akkor tudsz mikor odaát vagy.Legjobban az tudja elmagyarázni, aki már tapasztalt klinikai halált.
"Jézus lába elé vetik ellenségeit"
Ez tényleg benne van a Bibliában.
Pál apostol is erről beszélt sokat. Ha ezeket nem fogadnám el akkor értelmetlen lenne a Biblia olvasása.
A nincs ellenség és ítélet nincs, akkor nem szabadna olvasnom a Bibliát, a Jelenés könyvét meg ki kellene venni.
Tehát amit te írtál egy "kicsit" más mint amire én gondolok és olvasok. Ha pl. egyek lennénk, akkor kitaláció Lucifer is és pl. Hitlerrel, Sztálinnal együtt tudnánk élni a Mennyországban?
Igen pontosan erről van szó.Hitlerrel együtt élsz, mert odaát megérted a fizikai limitációt, a belső szenvedését amiatt hogy eltávolodott saját magától mert odaát szeretet vagyunk, csodálatos szellemi lények.Nincs olyan hogy mi meg ti, egyek vagyunk.Jézus lába elé vetni ellenségeid azt jelenti, hogy nem bocsátasz meg ellenségednek és itéletet kivánsz neki?Rendben, emberi dolog ez, de Jézus főképpen szeretetre tanit minket.Ha te nem bocsátasz meg ellenségeidnek akkor Isten miért bocsátana meg neked(persze nem érdemszerü a megbocsátás).Ha Hitlernek meg tudsz bocsájtani akkor érzed át Istennek az igazi szeretetét és áldását.Nem mintha nekem ez menne, de szerintem ez lenne a cél:a szeretet, a megbocsájtás, megértés, együttérzés...
A bünözők is szenvedő "testvéreink", akik azért követnek el ennyi ártalmat, mert belül üvöltözik a lelkük.Ezeknek a z embereknek seigtségre van szükségük valamilyen módon, nem itéletre.A Bibliában meg itélkezést találsz, bosszút(Jézus lába elé vetni ellenségeid)...hol van itt a feltétlen szeretet és elfogadás, úgy ahogy egy anya tudja szeretni gyermekét.
Persze, ez is hit szerint megy, mivel nem tapasztaltam lehet csak egy kitaláció.Mindenki maga dönti el,hogy miben hisz.
Akkor Hitlernek miért nem bocsátanak meg most az emberek?
A megbocsátás nem más mint egy felejtés. Akkor miért emlékeznek a Holokauszt áldozataira, ha már megbocsátottak embertársuknak?
És a tömegmészáros Norvég? És megkérdezhetnénk az anyukákat mit gondolnak, a TV tele volt haragos, dühös emberekkel, nem értem miért ha meg kellene bocsátaniuk?
Vagy megölök egy gyereket és rögtön utána bocsánatot kérek az anyától. Ne viccelj már.
Vagy aki lemészárolja fél afrikát, gyerekek kezeit vágja le macsétával. És még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!