Papi titoktartás?
Lehet,hogy ép nem a legmegfelelőbb topicba írok,de mivel itt a legaktívabbak az emberek,gondoltam megkérdezem azt,ami már régóta érdekel..
Ha mondjuk egy papnak meggyónok egy bűncselekményt,tegyük fel egy szexuális erőszakot,vagy egy gyilkosságot,akkor a pap köteles továbbítani a rendőrség felé?
Félreértés ne essen,semmit sem követtem el,s hívő sem vagyok,csak érdekel,hogy ilyenkor mi lép érvénybe ? A papi titoktartás,vagy az elhallgatás? Ugyanis úgy tudom,hogy minden esetben muszáj továbbítani az információkat az adott szervek felé,mert különben azt az illetőt is elítélhetik bűnsegédletért,aki hallgatott arról,amiről tudott..
Fent leírták már a kánonjogi szabályokat.
Annyit tennék hozzá, hogy azért ez mondhatni több, mint extrém eset, mert aki gyilkolt, az nem szokott másnap gyónni menni.
"A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad."
Rosszul tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!