Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az önkielégítés és...

Miért bűn az önkielégítés és kinek miért jó ezt hirdetni, illetve nem csinálni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 15:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
54%

Jaj emberek ,nehogy megkívánjatok egy jó kis együttlétet a feleségetekkel,és kívánsággal nézetek rá, mert önző,bűnös házasságtörők lesztek::DDD

Ez vicckategória!

2012. jún. 2. 14:58
 32/61 anonim ***** válasza:
32%

"Nem azt jelentettem ki ,hogy első rendben ,hanem,hogy sokszor spontán vágyból szexel az ember nem a kizárólag a másikra asszociálva,ez megint nem önzés szerintem.És én itt befejeztem nem fogok senkit győzködni,a lelkiismeretem tiszta és az ige alapján sem vagyok bűnös ennyi."

Igazság szerint ha visszaolvasol, akkor láthatod ,hogy DE, ezt jelentetted ki, lehet nem így értetted, ne haragudj, én csak mondatelemzést végeztem, hiszen a mondataidat látom, amikor olvasok. De akkor most már világos amit írsz, és nézd csak én mit írtam korábban.

"a szexet lehet "spontán" is végezni, amikor a két fél nem tesz kielégülés utáni vágyat a tett mögé, hanem egyszerűen testileg, lelkileg egyé lesz az aktus idejére."

Szóval tényleg igazad van abban, hogy van olyan, amikor spontán szex történik, bár még mindig mondom vágytól mentes, hiszen ahogyan leírtam, a vágy az hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés. Szerintem Te másként definiálod a vágyat, mint amit alapban jelent. Tudod vágy/hiány nélkül is lehet akarni valamit...S valójában ez az inspirációból adódó szex az ideális, az Istennek tetsző, de én végig erről beszéltem, és végig azt hangsúlyoztam, hogy az önző, saját érdekből való szex a "rossz". Másrészről leszögezném ismételten, hogy én nem azt mondtam, hogy a másikért szexelek, másik hiányát, kielégülését betömve, ugyanis ezzel csak növelem ragaszkodását/függését felém, és ha éppen nem vagyok, akkor szegény csak szenved, hanem azért, hogy testileg-lelkileg azonosuljak vele, ugyanis ez nagyon jó gyakorlat pl. ahhoz, hogy hogyan azonosuljunk, hogyan egyesüljünk Krisztussal, mivel ha a szex úgy működik, ahogyan igazából kellene, akkor szó szerint a mennyországot tapasztalhatjuk meg annak idejére. Tehát nem a másikra asszociálva, hanem egyszerre mindkettőnkre. Nagy a különbség...mondtam, egyenlőség van, nem hierarchia. "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." Nem jobban őt, s nem jobban magadat...;)

"Nem értelmezhetjük a Bibliát annyiféleképpen ahánnyal akarjuk.Ige igét magyaráz és téged nem támaszt alá."

Próbálj a legközelebbi hasonszőrű beszélgetésednél nem csak kijelentéseket tenni, magyarázat vagy éppen igehelyek nélkül, és próbáld a másikat ezáltal nem bezárni.

megj.: Én nem azt mondtam még mindig, hogy Te önző vagy gonosz vagy, hanem azt, hogy hol kezdődik az önzés...Ha Te úgy érzed nem a személyes érdeket helyezed előtérbe, amikor egy szexuális aktus kezdetét veszi, akkor nem kerülsz bele az önzésbe...ennyi. :)

Valamit nagyon csúnyán félreértettél szavaimmal kapcsolatban, de talán most tisztázódott a helyzet.

ui.: Nem feltételeztem, hogy meg akarsz engem győzni az igazadról. Válaszaid, amiket mellesleg lehet félreértettem amiatt, hogy más jelentéseket társítasz a szavakhoz, inkább azt sugallták, hogy mentegeted saját igazad, saját személyedet. Ezt sem feltételezem, csak leírtam, amilyen következtetést le lehet vonni kijelentéseidből, nem könyvellek el. :)

Egyébként én sem akartalak meggyőzni semmiről, szabadon hiszel amit akarsz, én szimplán egyszerűen reagáltam a "beszólásaidra", kérdéseidre.

üdv és vigyázz magadra, Krisztusban találkozunk

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 15:19
 33/61 anonim ***** válasza:
52%

"a szexet lehet "spontán" is végezni, amikor a két fél nem tesz kielégülés utáni vágyat a tett mögé, hanem egyszerűen testileg, lelkileg egyé lesz az aktus idejére."

Ok, figyi én nem tudom ,hogy lehet vágy nélkül egyesülni,azon kívül ,hogy mindíg a másik miatt teszed, de ha neked ez jó csináld.Csak szerintem ne akard ezt beállítani a "krisztusinak" "ideálisnak",és főleg ne házasságtörőzd le a másikat,aki másképp éli meg a szexualitás Istentől kapott ajándékát.

Minden jót!

"„Boldog, aki nem kárhoztatja magát abban, amit helyesel."

Róma 14,22

2012. jún. 2. 15:48
 34/61 anonim ***** válasza:
49%

Szíves engedelmeddel meg egyszer leírom. Egyetlen pillanatra sem vádoltam meg senkit, én a szavak jelentésére, az önzés és önzetlenség mivoltára világítottam rá. Próbálj meg nem odaképzelni semmit mondataim mögé, ugyanis csak csalódás érhet. S mint említettem szintén többszörösen, azt csinálsz amit akarsz, egyszer sem mondtam, hogy ne csináld, ne csináld...én még mindig a kiírt kérdésre, és az abból adódó reakciókra válaszoltam. Szíved joga mit csinálsz. S próbálj meg nem tiltani nekem semmit, és nem meggyanúsítani azzal, hogy bárkit leminősítek, amikor ilyen nem történt. Úgy éled meg a szexualitás Istentől kapott ajándékát ahogyan akarod, ez eddig sem volt vitás...csak akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy minek tettél egyáltalán megjegyzéseket a válaszaimra sorozatosan? :)

"A ki pedig kételkedik, ha eszik, kárhoztatva van, mert nem hitből eszik. A mi pedig hitből nincs, bűn az."

üdvözlégy

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 15:59
 35/61 anonim ***** válasza:
52%

Bocsi, de te mondtad,hogy én bűnbe estem:D:

"Ha úgy közeledsz a férjedhez, ahogy leírod, akkor belesel a paráznaság bűnébe."

" Nagyszerű. Ha férfi/nő azzal a szándékkal áll neki a szexuális aktusnak, hogy saját kielégülésének tegyen eleget, függetlenül attól, hogy a másik félnek is "jó" (direkt raktam idézőjelbe) ez, akkor bizony kihasználásról beszélünk, hiszen saját vágyai betömésére eszközként használja a másik félt, ergo abban a pillanatban meg is történt az általad olyannyira favorizált házasságtörés, hiába férjről és feleségről van szó. "

2012. jún. 2. 16:11
 36/61 anonim ***** válasza:
32%

#35.

Tessék? :D

Ugye most hülyülsz? Nem tudom mennyi idős vagy, de próbáld a mondatokat nyelvtanilag elemezni, és nem saját elképzeléseidet rájuk húzni. :P

Első esetben figyeld a feltételes módot, és a jelenidőt, egy szóval nem mondtam, hogy belestél és bűnös vagy, ezt Te döntöd el magadban, hogy történt e ilyen, s hogy bűnös vagy e, én még mindig a magyarázatot mondtam el. Elég nagy fantáziával bírsz. De ez aranyos. :)

Második eset szintén zenész...Egyetértettél előzőleg valamiben, és ha ennek ellen megy egy szándék, akkor törik az elv. Szimpla egyszerű logika, persze józan ésszel átitatott. :)

Egyszerű példa ehhez.

"Egyetértesz abban, hogy a kása keverése óramutató járásával megegyező irányban a helytálló, és úgy lesz finom a kása. Ergo, ha az óramutató járásával ellentétes irányba keverjük, akkor romlik az étek."

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 16:20
 37/61 anonim ***** válasza:
52%

Kijelentetted,hogy ha ez van akkor én bűnbe esek.

És ha most kijelentő módban írom ,hogy úgy közeledtem, akkor mi vagyok?:D

Második:Én az előzőleg felvetett megállapítással értettem egyet,nem az abból "hamisan"levezetett következtetéssel.

2012. jún. 2. 19:11
 38/61 anonim ***** válasza:
49%

Egyszerűbb lenne, ha végre pontot tennénk az ügy végére felesleges duma helyett...:)

Szerinted helyes és Istennek tetsző, ha saját szexuális kielégülés szándéka vezet egy férfit/nőt, amikor ágyba bújik házastársával, függetlenül attól, hogy esetleg a másik félnek kell a szex?

Nekem a Szent Szellem azt mondja, hogy nem, nem helyes. Persze lehet félrevezet a Sátán. ;)

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 19:29
 39/61 anonim ***** válasza:
52%

Teljesen rendben van önmagában, ha valakiben felébred a vágy,és ezért közeledik a feleségéhez,ha nem csak ez vezérli.Persze ha nem akarja a másik nem lehet kényszeríteni. A szexuális vágynak ilyen a "természete", vágyik rá a férfi,hogy betegye,és a nő is fordítva, én spec. bármikor kész vagyok rá ha a drágám ezt kívánja de persze ha közben törődik velem :D,és nem tarom ezt önzésnek részéről.Ez a vágy az indítómotor.Fojtsa le magában,hogy "jaj de önző ,hogy ki akarok elégülni,akkor ne is kezdjük el" ?

Oké ,nekem meg nem mondja, és még nem hallottam olyan hiteles Bibliatanítót sem,aki hasonlókat állított volna.

Érdekes a kérdésre nem válaszoltál.

De mindegy tényleg hagyjuk már, unalmas ez,nem értjük mi egymást...

2012. jún. 2. 20:24
 40/61 anonim ***** válasza:
32%

"De mindegy tényleg hagyjuk már, unalmas ez,nem értjük mi egymást..."

Igazság szerint Te nem értesz engem, mert számodra ismeretlen, meg állítólag irreális a mondandóm. ;)

A kérdésedre meg már korábban válasz lett adva. S mint említettem, tökéletesen megértem, hogy Te így látod a helyzetet, és el is fogadom, hogy nem értesz velem egyet. Megesik. :)

Adnék egy jó tanácsot még búcsúzóul. Próbálj meg kiszabadulni tested kívánságának fogságából. Ezt csak azért, mert betevésről beszéltél nekem...:)

ui.: Élj boldogan pároddal, és vigyázzatok egymásra, a Szent Szellem kísérjen utatokon.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 3. 11:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!