Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az önkielégítés és...

Miért bűn az önkielégítés és kinek miért jó ezt hirdetni, illetve nem csinálni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 15:12
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
48%

"Ja és sajna nem mindenki olyan nemes lélek mint te,aki kizárólag minden egyes alkalommal a másik örömét keresi."

Mint említettem, a kielégülés hajszolása a "problémás" dolog. Ergo én pl. nem rendelem alá magam más kielégülését keresve, ugyanis ezzel csak ártok neki, főleg úgy, hogy ha éppen hozzászokik ehhez, és én nem vagyok ott, hogy megadjam neki, akkor jön a lelki fájdalom érzete...kicsit összetettebb a dolog, persze nemes egyszerűséggel, mint ahogyan azt elsőre gondolná az ember.

megj.: az az igazán nemes, amikor nem a hiányát tömködjük folyton folyvást a másiknak, hanem arra tanítjuk meg, hogyan ne érezzen hiányt, hogyan érezze magát teljesnek, s ezáltal szabadnak, boldognak.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 1. 13:52
 22/61 anonim ***** válasza:
52%

"Ha valaki asszonyra tekint gonosz kívánság okáért, immár paráználkodott az ő szívében."

Érdekes módom az eredeti szó itt a HÁZSSÁGTÖRÉS ,ugyan az mint a tízparancsolatban.

Ószövetség héber: "zanah" =szajhálkodás,prostítúció

"naaph"=házasságtörés

2012. jún. 1. 13:54
 23/61 anonim ***** válasza:
66%

#22.

Egyetértesz abban, hogy a házasságkötés során a férfi és a nő egymásnak adja önmagát, s megfogadva azt, hogy egymással becsületesen, erkölcsösen, a másikat nem kihasználva saját célokra, egymást segítve élnek onnantól, önzetlenül bánva társukkal, és ezt Isten "előtt" teszik meg?

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 11:03
 24/61 anonim ***** válasza:
52%

Igen egyet értek.De az nem kihasználás ha az ember vágyik magára az aktusra, és ezért közeledik a társához és természetesen közben mindent megad neki amire ő is vágyik.

Egyetértesz abban,hogy nem tudom elkövetni a "paráznaság bűnét" mert ilyen nincs a Bibliában?

2012. jún. 2. 11:34
 25/61 anonim ***** válasza:
50%

#24.

Nagyszerű. Ha férfi/nő azzal a szándékkal áll neki a szexuális aktusnak, hogy saját kielégülésének tegyen eleget, függetlenül attól, hogy a másik félnek is "jó" (direkt raktam idézőjelbe) ez, akkor bizony kihasználásról beszélünk, hiszen saját vágyai betömésére eszközként használja a másik félt, ergo abban a pillanatban meg is történt az általad olyannyira favorizált házasságtörés, hiába férjről és feleségről van szó. Vagyis házasságon belüli szexuális cselekedet alatt is lehet házasságtörést elkövetni.

Innentől kezdve viszont értelmét vesztette a kérdésed felém. Hiszen kiderül, hogy a paráználkodás pont maga szexuális vágyódás, ami során, ami kielégítése alatt a szándéka az egyénnek önző célú...Persze bele lehet magyarázni ezt s azt a házasságtörés határaiba, és azon túlra, hogy saját kis lelkünket próbáljuk mentegetni, de ez mit sem változtat az Igazságon.

ui.: gondolom hívő vagy, és szeretném neked tanácsolni, hogy kérd Krisztus, a Szent Szellem, az Atya segítségét és útmutatását a Biblia olvasásának idejére.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 11:50
 26/61 anonim ***** válasza:
52%

Az emberben a szexualitás bizonyos értelemben szükséglet,amit be akar tölteni és természetesen legális módon,a házastársa beleegyezésével,és joga van ehhez mindkét félnek.

Bibliai értelemben köze nincs a házasságtörésnek az általad említett dologhoz.Kizárolag a házastársadon kívüli más azonos személyre akár vággyal történő ránézés számít ennek.

Vagy talán van igei bizonyítékod az elméletedre?Mert attól,hogy belemagyarázod ,ez még nem fogja jelenteni a házasságtörést.:D

2012. jún. 2. 12:04
 27/61 anonim ***** válasza:
32%

#26.

Akkor ezek szerint saját testi vágyaim kielégítésére eszközként használhatom a házastársamat? Ha Te ezt így gondolod, Uram bocsá, én elfogadom, de egy dolgot ne feledj:

Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.

A kik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.

S talán neked kéne alátámasztanod az legutóbbi válaszod második mondatát a Bibliával, ugyanis én a sajátomat ennek kapcsán megtettem Máté 5,28-cal. Mivel ott nem az szerepel, hogy a házastársán kívüli más asszonyra, hanem hogy asszonyra. :P

megj.: Szükségletnek azt hívják, ami az életben maradáshoz kell. Ha nem szexelsz, nem halsz meg...a szükséglet az evés, alvás, ivás, és a fizikai test óvása az időjárási viszontagságoktól, mivelhogy ha ezekből egyiket is mulasztja az egyén folyamatosan, a test megszűnik funkcionálni, s az egyén elhalálozik.

ui.: Mint említettem, még mindig nem a szexszel van a gond, hanem az öncélú, önző szexszel.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 12:53
 28/61 anonim ***** válasza:
52%

Jaj már, nem eszközként használom hanem,keletkezik bennem egy jogos vágy és közeledek felé,hogy ezt a közös örömünkre betöltsük.Akkor lennék önző ha nem törődnék vele..De mindegy hagyjuk, úgy látszik ezt te nem tudod megérteni.

Fura is lenne attól ,aki szerint ha élvezkedés céljából eszem önző vagyok:D

Képzeld el tegnap is élvezkedés okán nyaltam a fagyit a kanalamról,juj mi lesz velem,de rossz ember vagyok ugye?

"S talán neked kéne alátámasztanod az legutóbbi válaszod második mondatát a Bibliával, ugyanis én a sajátomat ennek kapcsán megtettem Máté 5,28-cal. Mivel ott nem az szerepel, hogy a házastársán kívüli más asszonyra, hanem hogy asszonyra. :P "

1 Kor. 7,4-5

A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.

Mivel ura vagyok a testének bármikor akarhatom ,hogy legyen velem együtt.:D

Értem,szóval ha valaki vággyal tekint a feleségére házassgot tör vele?Teljesen logikus és összhangban áll azzal,hogy ezt a tízparancsolat "korrigálása" képpen mondta Jézus és akit házasságtörésen kaptak az ószövetségben megkövezték és ez kivétel nélkül az idegen személlyel való nemi közösülésre vonatkozott a Bibliában.

Gondoljunk bele, valakit odavisznek a a nagytanács elé és megvádolják,hogy "Karcsi a bened feltámadt szexuális vágy miatt közösültél a feleségeddel és nem azért ,hogy neki örömet okozzál,igaz ,hogy közben mindent megadtál neki de te utolsó bűnös mi most megkövezünk":DDD

Vicces lett volna.Se a zsidó tradícióban sem a kereszténység történetében nincs szó erről,mint házasságtörésről,semmi nem szól melletted...

De engem nem zavar ha magadnak bebeszélt dolgokban hiszel,csak ne a Biblia tekintélyével támaszd alá

2012. jún. 2. 13:25
 29/61 anonim ***** válasza:

#28. :)

önzés = saját, személyes érdek előtérbe helyezése máséval szemben.

Szóval nem (csak) az az önzés, hogy ha nem törődsz vele, hanem ha saját érdeket előtérbe helyezed az övével szemben.

Magyarok vagyunk, van nekünk egy magyar értelmező kéziszótár, és van nekünk nyelvtani szabályrendszerünk is. Természetesen megértem, ha másként definiálod a szavakat, és máshogy értelmezed a mondatokat, mint amit valójában jelentenek. Általában emiatt szoktak lenni a félreértések. Lehetséges, hogy most is erről van szó. S egyébként nem vagy rossz ember, egy szóval sem mondtam. De tudod az önzésnek vagy egy nagyon rejtett oldala...:)

Másrészről vádolásról szó sincsen, bár sejtem, hogy csak kifigurázásképpen írtad, amit írtál, de ha már játék, akkor játszhatunk. :P

"Karcsi, a benned feltámadt szexuális vágy - ami szexuális hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés - miatt használtad fel feleséged testét saját kielégülésed végett, vagyis önös érdekeidet akartad feleségeddel teljesíttetni. Elsődleges célod saját kielégülésed volt, ezért bűnt követtél el, függetlenül attól, hogy másodlagosan feleségednek is megadtál "mindent". Ezért most megkövezünk, mivel a Való Életben nincsen hierarchia, hanem egyenlőség van. " ;)

S én még mindig csak a magyarázatot írom le, ellentmondás nélkül...azt hogy te ezt nem vagy képes megérteni, és próbálod magad a Bibliával védeni, holott engem is igazol, hiszen a Bibliát annyiféleképpen értelmezhetjük, ahányféleképpen csak akarjuk, a Te dolgod. Az, hogy melyik az Igazság egyszerűen eldönthető. A Feltétel Nélküli Szeretetben, az Önzetlenségben helytálló állítás a helyes, az Istennel való. S mivel Te többször is kijelentetted, hogy az ember szexuális vágyának betöltésénél első rendben önmaga érdeke áll, ami ugye az önzés, ezért kizárásos alapon megtudhatjuk, hogy......a válasz tudod Te is. :)

"Mivel ura vagyok a testének bármikor akarhatom ,hogy legyen velem együtt."

Ugye ezt most valami viccnek szántad? Ha nem, és teljesen komolyan gondoltad, akkor szerintem a beszélgetést be is fejezhetjük. Ne haragudj meg, de szerintem a másik fél birtoklása, és testének (nem csak) kihasználása nem igazán Istennek tetsző magatartás. Az emberek nem tárgyak. De lehet ez megint csak a saját elképzelésem, és valami belső nesz megtéveszt...

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 2. 13:56
 30/61 anonim ***** válasza:
56%

Nem előtérbe helyezem,hanem kifejezem felé ,hogy vágyom rá ,hogy együtt legyünk és mivel szeret engem veszi a jeleket és hajrá.Nem használom őt, szívesen teszi meg velem ,sőt ha nem tenné, ő lenne az önző ,aki nem törődik az én szükségeimmel.:D

Ha feltámad bennem a vágy és közösülünk az nem a férjem testének kihasználása,ezzel "tartozik "mindkét fél,ez jár a házasságban.Ezzel nem követek el bűnt NINCS A BIBLIÁBAN erről szó és kész.

És SOHA nem köveztek meg SENKIT ,mert ilyen

bűn egész egyszerűen nincs!Józanul könnyen belátható.

Nincs olyan ember szerintem a Földön(rajtad kívül :D),aki kizárólag a házastársa miatt szexel egész életében.

Nem értelmezhetjük a Bibliát annyiféleképpen ahánnyal akarjuk.Ige igét magyaráz és téged nem támaszt alá.

Én nem vagyok önző és aki feltétel nélkül szereti a másikat bármikor szexel vele, amikor csak akaraja és ez oda vissza működik kiválóan.

Szerintem nagyon irreális és elrugaszkodott a gondolkodásod.

Nem azt jelentettem ki ,hogy első rendben ,hanem,hogy sokszor spontán vágyból szexel az ember nem a kizárólag a másikra asszociálva,ez megint nem önzés szerintem.És én itt befejeztem nem fogok senkit győzködni,a lelkiismeretem tiszta és az ige alapján sem vagyok bűnös ennyi.

2012. jún. 2. 14:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!