Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen véleménnyel vagy...

Milyen véleménnyel vagy Krisna, a hindu istennő személyéről?

Figyelt kérdés
Hogyan vélekedsz róla?
2012. máj. 27. 13:42
 1/8 A kérdező kommentje:

14:26

Megnyugodhatsz, hogy minket pedig a semmitmondó és becsmérlő üzeneted nem érdekel :)

2012. máj. 27. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Te hogyan vélekedsz egy zsiráffejű gilisztatestű rinocéroszról? Ugye nem létezik.... Na, éppen így vagyok Krisnáról is. Vagy mit tett vagy mit mondott ez az istennő izé...? Mondj valamit, amit ez mondott és beteljesedett, mert ura mindennek, így az időnek is...
2012. máj. 27. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Krisna, a hindu istennő? De hát Krisna férfi volt.....és ráadásul kék színű, tehát tiszta avatar.....
2012. máj. 27. 17:43
 4/8 A kérdező kommentje:

17:43

Nem volt férfi

[link]

2012. máj. 27. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezen a képen lehet egy nő, de egy nőiesen "tökéletes" férfi is!

Én eddig úgy tudtam, hogy Krisna, Visnu, a megtartó egyik Avatárája, Földi megtestesülése volt (akárcsak Jézus!), pásztor, aki a pásztorlányokat furujaszóval csábította el. Visnunak meg tudtommal feleségei voltak, mint pl Káli, a démonok mészárosa (a róla látott képeken pediglem nő szerepel!)!

Persze, lehet, hogy én olvastam rossz szakirodalmat. De hogy minden könyvben hibásan írták? Ha ez így van, akkor kedves kérdező, köszönöm a felhomályosítást!

2012. máj. 27. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

Nézz utána a teljes képnek, vagy olvass indiai mitológiát. Krisna bizony férfi volt. A festményeken a gazdag indiai férfiak is felékszerezve, lobogó hajjal láthatók.

Ha szeretnél szép képeket látni róla, a youtube-on azt hiszem George Harrisonnak van egy jó dala: Gopala Krishna címmel, az egyik kliphez csak festmények vannak bevágva Krishnáról, Rámáról és Visnuról.

De biztosan a wikin is van infó róla. Én régimódi vagyok, és a mitológiai könyveket ajánlom, mert ott nem találsz téves információkat.

Jó kutatást:

Freya

2012. máj. 28. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Krisna egy igen szép férfi, az ő női párja pedig a szépséges Rádharáni. Egyébként csak jó dolgokat tudok róla mondani :)
2012. máj. 28. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Krisna bizony férfi volt (legalábbis a mitológiában) :-) Miért, szerinted a gópík (a pásztorlányok) malmozni jártak hozzá? :D
2012. jún. 12. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!