Milyen véleménnyel vagy Krisna, a hindu istennő személyéről?
14:26
Megnyugodhatsz, hogy minket pedig a semmitmondó és becsmérlő üzeneted nem érdekel :)
Ezen a képen lehet egy nő, de egy nőiesen "tökéletes" férfi is!
Én eddig úgy tudtam, hogy Krisna, Visnu, a megtartó egyik Avatárája, Földi megtestesülése volt (akárcsak Jézus!), pásztor, aki a pásztorlányokat furujaszóval csábította el. Visnunak meg tudtommal feleségei voltak, mint pl Káli, a démonok mészárosa (a róla látott képeken pediglem nő szerepel!)!
Persze, lehet, hogy én olvastam rossz szakirodalmat. De hogy minden könyvben hibásan írták? Ha ez így van, akkor kedves kérdező, köszönöm a felhomályosítást!
Nézz utána a teljes képnek, vagy olvass indiai mitológiát. Krisna bizony férfi volt. A festményeken a gazdag indiai férfiak is felékszerezve, lobogó hajjal láthatók.
Ha szeretnél szép képeket látni róla, a youtube-on azt hiszem George Harrisonnak van egy jó dala: Gopala Krishna címmel, az egyik kliphez csak festmények vannak bevágva Krishnáról, Rámáról és Visnuról.
De biztosan a wikin is van infó róla. Én régimódi vagyok, és a mitológiai könyveket ajánlom, mert ott nem találsz téves információkat.
Jó kutatást:
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!