Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi igevers szerint...

Az alábbi igevers szerint nincs foldi es mennyei örök élet, ez nyilvánvalo, tehát a Jehova tanui eléggé félre vannak informálva, mi a véleményetek errol?

Figyelt kérdés
„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. ” (János 14,1-3)

2012. máj. 24. 21:59
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egyszeruen hihetetlenek vagytok,hogy kitudjatok csvarni a dolgokat,na de en fogok tobbet veletek vitazni,en tudom,hogy csak egy mennyorszag van es az nem a fold,es aki Isten megvaltott gyermeke az mind odafog kerulni,Isten nem keszit ket helyet,vagy a menny vagy az orok karhozat,nem kell ezt kiforgatni.
2012. máj. 26. 12:22
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kerdezo!

Szerinted evel a Foldel mi lesz?

2012. máj. 26. 18:21
 13/26 homo ludensz ***** válasza:
Mielőtt végleg elbeszélnétek egymás mellett hiszen mindenki fújja a magáét mondok én egy apróságot. Bármilyen hihetetlen Egy Isten van de sok út vezet hozzá. Mindenki akár egyedül akár a felekezettel járja a maga útját hogy majd egyszer a színe elé járuljon.Nos nem hiszem hogy Istennek tetsző az a hozzáállás hogy egy felekezet vagy vallási irányzat "csak a miénk az igaz út" kijelentéssel mást tévúton járónak kiált ki. Nem áll szándékomban összemosni a különböző felekezetek,egyházak dogmáit,rituáléit csak értelmetlennek tartom a történelmi egyházak és a később létrejöttek egymás iránti mondhatni gyűlöletét.
2012. máj. 27. 08:58
 14/26 lsandor ***** válasza:
28%
Kedves kérdező akkor olvasd el az Ézsaiás könyvének 65. fejezetét. Ott a jövőbeni áldásokról van szó. Szerinted az égben kellesz fákat ültetni, meg házakat építeni, vagy lesz fügefa? Ez azért érdemes lenne végiggondolni
2012. máj. 30. 10:01
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

13/14

Nem ertek egyet azzal, hogy Istenhez tobb ut vezet. A Biblia csak 2 utrol beszel: keskeny, szeles. A szeles ut a halalnak utja, es sokan jarnak rajta, konnyu jarni rajta, mert szinte nincsenek akadalyok. A keskeny uton viszont kevesen jarnak, nehez rajta atmenni, de a vege eletnek utja! (Mate 7:13)

Tehat Istenhez csak egy ut vezet!

2012. máj. 30. 20:23
 16/26 A kérdező kommentje:

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az Őt szeretőknek (2 Korinth. 9)"

Isten egy helyet keszitett az ot szeretoknek,es nem tobbet,es az pedig a menny.

2012. máj. 31. 13:46
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Es akkor mi lesz a tobbi profeciaval, amiket lsandor is emlitett? Azok mellett nem tekinthetunk el... Vagy a Mate 5:5 azt irja, hogy a szelidek oroklik a Foldet. A mennyei elet csak 144000 szamara van fenntartva. A tobbiek foldi remenyseguek.
2012. máj. 31. 15:24
 18/26 A kérdező kommentje:

itt van nehany erdekes magyarazat http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

En mindenekelott azt hiszem,hogy Isten egy orszagot keszitett az oveinek,aztan hogy ott lesznek ezek 144000-en az nem az en dolgom,es az se hogy kik lesznek,az se en dolgom , en annak kell oruljek a biblia szerint,hogy a nevem felvan irva az elet konyvebe,es mindenki akinek ott lessz a neve az az Isten orszagab kerul,vagyis a mennyorszagba,nem lessz ket orszag a hivoknek.

2012. máj. 31. 18:00
 19/26 lsandor ***** válasza:
0%
Isten országa vagy más néven Királysága az tényleg egy. De vannak égi és földi reménységű személyek, a Biblia erről ír, ezt nem mi találtuk ki. Elég abba is belegondolnod, hogy Isten mit mondott Ádámnak és Évának. A föld volt számukra az a hely, ahol örökké élhetnek boldogan. A halált pedig nem a jobb élet kapujaként, hanem büntetésként mutatta be. Tehát kezdetben is Isten az embereknek a földet szánta, ez az akarata nem változott meg. Szóval mindenképpen van földi és mennyei örök élet. A Föld a Prédikátor 1: 4 szerint amúgy sem fog soha megszűnni
2012. jún. 1. 07:15
 20/26 A kérdező kommentje:
Azt hiszed amit akarsz,de en tudom hogy a mennybe kerulok es nem a foldon maradok,es ez csakis Jezus altal ,nem az en erdemem altal,ugyhogy en nem fogok vitatkozni veletek,mert ugyse erdemes,Isten aldjon.
2012. jún. 1. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!