Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem mondani egy...

Meg tudná nekem mondani egy hívő ember azt, hogy miért Jóságos, Drága, Kedves Isten, amikor az ő "adományai" egy életre tönkre tehetik emberek életét?

Figyelt kérdés
Ha lehetséges tényleg csak hívő emberek válaszát várom. Köszönöm.

2012. máj. 24. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A konkrét esethez:

"Isten útjai kifürkészhetetlenek"

Bármit is akart az ismerősöd, Isten nem azt az utat szánta neki. De Ő, nem hallgatott Isten szavára, emiatt "bekeményített", hogy észhez térjen. Nem csak egyféle képpen tölthetjük be Isten akaratát. Szerintem se Te, se Ő, ne az Istentől való elfordulásban, hanem az életetek áttértékelésében keressétek a kiutat.

Viszont, amit bízvást állíthatok: előbb, utóbb kiderül, hogy mi volt az Úr akarata, és akkor majd hálát adhattok, hogy ha ilyen kemény úton is, de célhoz vezetett!

2012. máj. 26. 20:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Előzővel teljes mértékben egyet értek. Még csak annyit fűznék hozzá, hogy a betegségek 90%-a karmikus eredetű. (már aki hisz a karmában ugye...) Ha bűnt követ el az ember (nem biztos, hogy ebben az életében), akkor azzal egy barázdát vés a sorsába. és ezen a barázdán előbb-utóbb át kell mennie.
2012. máj. 27. 15:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Istenünk senkit sem sújt csapásokkal.Sokszor azért hibáztatják a mindenható Istent, mert azt hiszik, hogy ő a világ igazi uralkodója. Nincsenek tisztában egy egyszerű, ám fontos igazsággal, melyet a Biblia tanít.Arról, hogy a világ igazi uralkodója Sátán, az Ördög.A Biblia félreérthetetlenül kijelenti: „az egész világ a gonosz hatalmában van” (1János 5:19).Ez a világ annak a láthatatlan szellemteremtménynek az egyéniségét tükrözi vissza, aki „az egész lakott földet félrevezeti” (Jelenések 12:9). Sátán gyűlölködő, álnok és kegyetlen. Ezért a befolyása alatt álló világ tele van gyűlölettel, megtévesztéssel és kegyetlenséggel. Ez az egyik oka a tömérdek szenvedésnek.A szenvedés egy másik oka ’a bajokkal teljes idő és az előre nem látható események’ bekövetkezése (Prédikátor 9:11). Egy olyan világban, amelyet nem véd meg Jehova mint Uralkodó, az emberek szenvedésnek lehetnek kitéve, mivel éppen rosszkor vannak rossz helyen.

Vigasztaló az a gondolat, hogy nem Isten okozza a szenvedést. Nem ő felelős a háborúkért, a bűncselekményekért, az elnyomásért, de még a természeti katasztrófákért sem, amelyek miatt az emberek szenvednek!

2012. máj. 27. 17:52
 14/15 homo ludensz ***** válasza:
A Teremtő Istent azért ruházzák fel emberek által kreált jelzőkkel mert képtelenek mánként felfogni és ez számukra problémás. Nem fogja egy valláskutató vagy más okosnak tartott hittudós azt elismerni hogy amit mi Mindenhatónak ismerünk az az emberi agy képességét meghaladja. Isten azon túl van és az amit mi Róla elképzelünk azt ábrázolások,festmények által raktároztuk el magunkban és azokból amit szóban vagy írásban elénk tártak. Istenhívőnek vallom magam és a saját emberi szavaimmal imádkozom mert ember vagyok tehát csak ezt tehetem,de nem ruházom fel jelzőkkel(haragvó,büntető,megbocsájtó) mert ezek az én képzeletem korlátait jelölik.
2012. máj. 28. 10:45
 15/15 A kérdező kommentje:
Értem, és nagyon köszönöm a válaszokat. Mindenesetre átgondolom amit írtatok, és igyekszem átadni belőle valamit a rokonomnak.
2012. máj. 28. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!