Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valakinek van Jehova párja?...

Valakinek van Jehova párja? Férje? Felesége? Milyen volt azesküvő? Hgy oldottátok meg h aki nem jehova az másként ünnepel (vendégekre értem) Te is megkeresztelkettél? Muszály volt? Aggodok a páromért fura dolgokat mond többi lent.

Figyelt kérdés
A párommég elég fiatal (22/F Én 20/L) a közeljövöben Szeretnénk majd esküvőt.Még őnem meritkezett meg vagy mi az csak tanulmányozásra jár.De Kezdi maagát belelolvalni és most h abbahagyta azt vettte a ejébe h 7 démon van rajta akikelakarják tériteni a Jehivájától:S Tövábbá démonokat lt néha sötét voltok képébe nappal is pl:multkor a szobályából jött ki de az paja is látta elvileg (Az apja már nagyon benne van lehet meg is keresztelkedik...sőt tuti) És még démonos álmai is vannak h kergetik ő meg menekől tőlük,ugyna ugy azapjának is.Mert h el akarják őket tériteni jehvától:S...Elvileg meg is fogják majd verni a démonok a párom... mert h mást is megvertek már szó szerint h ne menjen jehova utján.Nemtudom mit tegyek.Nagyon aggódóm érte.Félek h ha én nem leszek az akkor elhagy mert nem leehtünk eggyütde a hideg kiráz ezttől nekem ez már tul fanatikus.É is hiszek Istenbe,meg lehet az lvei szerint élni de szeretnéka ygermekeimnek gyerekort,karácsonyt,születésnapot,és ugyan ugy tanitani őket a tisztességre,Istenben valü hittre.És majd ha felnőnek ők eldöltik h melyik egyházhoz szeretnének tartozni nem ugy h énrábeszélem őket főleg iylen fiatalon mikor még befolyásolhatók-6-7 éves korba.Valakithagyott már el -emiatt a párja? vagy kiutálták a családból?

2012. máj. 22. 08:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Nem vagyok jehovista, de ő is egy ember. Ha szereted a párod akkor ne hagyd cserben mivel gondolom ő se tenné azt. A világ nagy és vannak furcsaságok amit soha nem is láttunk vagy gondolnánk. Én sem láttam még démont, de ahogy a vy canis majoris bolygót se pedig bazi nagy. Nem tudom mit látott a párod, de legalább nem reptoidokat:) Beszéljétek meg ezt a démonos dolgot és a jövőtökkel kapcsolatos dolgokat. Nagyon fontos, hogy ketten ezt megbeszéljétek.
2012. máj. 22. 11:05
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Hát el kell ismernem, hogy nem vagy könnyű helyzetben. Biztos, hogy Jehova Tanúival tanulmányozza a Bibliát? Ezt a démonos dolgot nagyon furcsának tartom. Bár valóban léteznek gonosz szellemi erők, és nyomást gyakorolhatnak az emberekre, De a tanulmányozás által segítséget kaphat arra, hogy kerüljenek bizonyos szokásokat, amit Isten elitél, pl. a spiritizmus gyakorlása. Ezenkívül általában a nyomás a démonok részéről olyan dolgokban nyilvánulhatnak meg, hogy a barátok, rokonok akadályt próbálnak gördíteni a tanulmányozás elé, de ez sem mindik az ő művük. Szerintem a leirtak szeribt a háttérben erős Pszihikai panaszok álhatnak. És előfordulhat, hogy orvosi segítségre szorul. Olyan személyek esetében, akik Jehova Tanúi, vagy tanulnak velük ilyen jelenségek nem szoktak előfordulni. Én 30 éve vagyok Jehova Tanuja de ilyen jellegű támodásokrol nem halottam még. Kérlek légy körültekintő! Bár én és feleségem is Jehova Tanúi vagyunk és van egy gyermekünk, aki közel 18 éves, és kiskorában tanítottuk a bibliárra, de sohasem erőltettük rá a hitnézetünket. Kisebb korábban mindig elvittük az összejövetelre, de már olyan korba van, amikor maga is eltudja dönteni, hogy el akar e jönni az összejövetelre. Nálunk délelőt szokott lenni, ilyenkor előző nap megszoktam tóle kérdezni, hogy el szeretne e jönni, ha azt mondja, hogy nem, azt tiszteletben tartom. Sajnos sok olyan leirást találni ezekben a hozzászólásokban, ami nem igaz Jehova Tanúira. De jelen esetben, azt javaslom, hogy légy ovatos, ha ismered azokat akik tanulnak vele, győződj meg róla, hogy valóban Jehova Tanúi e? Ha igen, kérd meg, hogy egy tapasztalt vén beszéljen el a fíúval, aki nagyobb segítséget tud nyújtani neki.
2012. máj. 22. 20:30
 13/21 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Én is Jehova Tanúja vagyok. Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Azonban nekem is feltűnt (ha nem így van akkor előre is elnézést) hogy a kérdésben túl sok a valótlannak vélt dolog, inkább Jehova Tanúit hivatott lejáratni, jó szokás ezen az oldalon ilyen kérdést feltenni. Ha valóban ez a helyzet akkor grat, hogy idáig süllyedtél. Ha nem akkor természetesen ezt ne vedd figyelembe, csak sok az ilyen személy az oldalon. Ez esetben valóban az lenne a jó amit az előttem szóló írt!

Üdv! Imre

2012. máj. 23. 06:03
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat.És ez valóban igy van! ő még csak tanulmányoz nem hivatalosan tag nem meritkezett meg vagy mi az:).De azt mondja h mostanába nem jár meg ilyenek és mivel elkezte megismeni az igazságot stb stb ezét ost 7 démonvan rajta akik elakarják téiriteni Jehovától.És szokott Démonokkalis álmodni h üldözik.Tegnap beszéltem vele és aztmodta h Ő csak érdeklődik.És ne féljek.
2012. máj. 23. 08:08
 15/21 anonim ***** válasza:
40%

Vidiripi

A párod kérje a mennyei Atyától imában hogy szabadítsa meg őt a démonoktól. Kérje hittel s Jézus közvetítésével s imája meghallgatásra talál. S biztos vagyok benne hogy megkapja a segítséget s megszabadul a démonoktól.

Róma 10:11-17

2012. máj. 23. 16:00
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Ahogy öregszik egyre hülyébb lesz az ember.Aki ilyen fiatalon már az,azt kerülni kell,mint a tüzet.
2012. máj. 23. 17:53
 17/21 anonim ***** válasza:
58%
Így van kedves utolsó. Ezért örülök, hogy nem ismerlek így nem kell kerülni téged.
2012. máj. 24. 09:28
 18/21 Mulder614 ***** válasza:
48%
Amúgy Jehova Tanúja. Nem Jehova!
2012. máj. 24. 22:02
 19/21 anonim ***** válasza:

"Így van kedves utolsó. Ezért örülök, hogy nem ismerlek így nem kell kerülni téged."

Még a végén kényes kérdések is előkerülnének és át kellene értékelned az egész világképed.:)

Sorry az off-ért.

2012. máj. 27. 22:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi?
2012. máj. 27. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!