Jézus és a nők! Voltak párkapcsolatai?
jézusnak volt párkapcsolata nőkkel? volt szerelmes nőbe? ezeket nem nagyon szokták taglalni, de kíváncsi vagyok.
ahogy például azt sem, hogy jézus szűzként halt meg?
A Bibliából nagyon sok minden kimaradt, amit azután apokrif iratokként jegyeztek, és hiteltelennek állapítottak meg. De olyan emberek, akik hozzá sem szagoltak a témához, csak ráböktek, hogy mi legyen hiteles, és mi nem.
Úgy tudom a zsidó férfiaknak abban a korban kellett, hogy legyen feleségük, szóval nagyon is elképelhető. Csak ugye az egyházak ezt mélyen elutasítják.
Jézusnak egy felesége van, úgy hívják hogy "az Egyház"!
Ef. 5:31. Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. 32. Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok.
II. Kor. 11 "Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé. 3. Félek azonban, hogy a miként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől. 4. Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek."
Ezt lehagytam:
Jel 19,7 Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát,
Jel 21,9 És jöve hozzám egy a hét angyal közül, a kinél a hét utolsó csapással telt hét pohár vala, és szóla nékem, mondván: Jer, megmutatom néked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!