Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus és a nők! Voltak párkapc...

Jézus és a nők! Voltak párkapcsolatai?

Figyelt kérdés

jézusnak volt párkapcsolata nőkkel? volt szerelmes nőbe? ezeket nem nagyon szokták taglalni, de kíváncsi vagyok.

ahogy például azt sem, hogy jézus szűzként halt meg?

2012. máj. 21. 16:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
3%
Én úgy tudom hogy volt felesége meg gyereke is. A zsidók meg úgy tudják hogy Jézus egy hétköznapi ember volt és innentől kezdve már teljesen lényegtelen hogy volt e nője meg gyereke.
2012. máj. 21. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem volt kapcsolata,szeretkezett is.ugyanúgy megvolt az emberi oldala,mint nekünk.Én nem tudok róla,hogy a Bibliában írnának erről,de ilyen szempontból nem is tekintem mértékadó forrásnak,bármit kihagyhattak belőle,vagy akár hozzá is tehettek.
2012. máj. 21. 16:25
 3/13 A kérdező kommentje:
lehet ilyesmikről valahol olvasni? érdekelne az "emberarcú jézus".
2012. máj. 21. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Nem, Krisztusnak a Biblia alapján nem volt "olyan" kapcsolata. A prostituálttal lévő jó viszony a Jézus Krisztus Szupersztár és egyéb kiforgatott hazugságok miatt lett hírhedt rágalom. Akire te gondolsz, az Máriával való kapcsolata, de idéznéd ezt az állításodra vonatkozó részeket? Ugyanis abból még a legkevésbé sem jön le, hogy bármi köze lenne akár csak a prostitúcióhoz is. Gratulálok...
2012. máj. 21. 17:02
 5/13 anonim ***** válasza:
20%

A Bibliából nagyon sok minden kimaradt, amit azután apokrif iratokként jegyeztek, és hiteltelennek állapítottak meg. De olyan emberek, akik hozzá sem szagoltak a témához, csak ráböktek, hogy mi legyen hiteles, és mi nem.

Úgy tudom a zsidó férfiaknak abban a korban kellett, hogy legyen feleségük, szóval nagyon is elképelhető. Csak ugye az egyházak ezt mélyen elutasítják.

2012. máj. 21. 17:51
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Idéznél bármelyik apokrif iratból, mely szerint szerelmi, illetve szexuális kapcsolatot ápolt Krisztus bárkivel?
2012. máj. 21. 18:22
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Ezt ennyi év távlatából lehetetlen eldönteni! Akárki akármit mond. Ez is egyfajta hitkérdés,semmi más.
2012. máj. 21. 18:25
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

Jézusnak egy felesége van, úgy hívják hogy "az Egyház"!

Ef. 5:31. Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. 32. Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok.

II. Kor. 11 "Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé. 3. Félek azonban, hogy a miként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől. 4. Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek."

2012. máj. 22. 17:20
 9/13 anonim ***** válasza:

Ezt lehagytam:

Jel 19,7 Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát,

Jel 21,9 És jöve hozzám egy a hét angyal közül, a kinél a hét utolsó csapással telt hét pohár vala, és szóla nékem, mondván: Jer, megmutatom néked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.

2012. máj. 22. 17:21
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem volt neki soha nővel úgy kapcsolata. Igen szűzként halt meg. Sehol nem olvassuk a Bibliában, hogy volt neki felesége, gyermeke. A tanítványokkal volt végig. Nem is volt ideje megházasodni és cölibátusi ajándéka is volt.
2012. máj. 23. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!