Milyen vallású legyek ha megkeresztelkedek?
"Milyen vallású legyek ha megkeresztelkedek?"
Megkeresztelkedés: Ahhoz, hogy dönteni tudj, a Bibliát kell, hogy ismerd és ezt csak tanulmányozással tudod elérni, hogy ki legyen a mérvadó ebben az Igaz Isten megtalál téged, de engednek kell a közeledését, imádkozz a magad módján, hiszen talán nem tudod, hogyan kell, de egy alapszabály: őszintén tárd Isten elé a te szobádban amikor egyedül vagy és halk hangon, bátran, hiszen meg akarod Őt ismerni, és akivel találkozol, a Biblia legyen a mérvadó, onnan mutassa meg hogy a Bibliából beszél és őt tényleg Isten küldte hozzád —legyél nyitott és a megmutatott igazságokon gondolkodj el ésszerűen.
Magamban érzem: Ez jó, de vigyázz a Biblia alapján kell ellenőrizned jól érzed e, hiszen hiába érzed, ha Isten Szava elítéli, akkor Krisztus ellenesen (antikrisztus) van benned.
Milyen vallás jó nekem: a 1.„vallás” és 2.„vallás” között különbség van — 1. vallás: te vallod és hiszed és kiállsz mellette, mert meggyőződtél, ez az erős és élő hit. 2. vallás: névleges vallások (pl. katolikus, református, csak az úgynevezett történelmi vallást említem, de a legtöbb nincs meggyőződve amit hisz, csak dogma).
Lélekvándorlás: Nem bibliai tanítás (antikrisztusi tan)
Menny: másképp „egek”, bibliai tanítás
Pokol: Nem bibliai tanítás (antikrisztusi tan). Az más kérdés, hogy a Károli fordítás használja ezt a szót (eredetileg héb. She′ol; gör. há’desz az a hely ahova az ember temetve van) , de, ha gazán keresed az igazságot, akkor látni fogod, hogy a ’pokol’-ban nincs tűz.
Háromság: Atya, Fiú, szent lélek (pontosabb fordításban: szent szellem /már a legtöbb vallás is ezt fogadja el/). Erről sokan vitatkoznak, hogy egy személy e?, de sehol nem olvasod, hogy „egy személy”, csak annyit, hogy „egy”.
MEGJEGYZÉS: Szándékosan nem idéztem igehelyeket a Bibliából, hogy minél rövidebb legyen, az írás, de így is elég hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!