Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású legyek ha...

Milyen vallású legyek ha megkeresztelkedek?

Figyelt kérdés
Most 16 éves vagyok, de tudom, hogyha nagykorú leszek, megkeresztelkedek. Nem származok vallásos családból, ahhoz képest magamban érzem, hogy én az vagyok. AZ a baj, hogy nem tudom milyen vallás való nekem. Nem sokat ismerek. Amúgy hiszek Istenben, lélekvándorlásban, mennyben és pokolban (viszont az ilyen szent háromsággal nem tudom hogy állok) szerintetek milyen vallások közül tudnék választani?
2009. jún. 28. 02:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tudom, én is akarom eldönteni, csak az a baj, hogy nem ismerem a vallásokat, s azért kértem itt segítséget.
2009. júl. 1. 01:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Akkor javaslom kérdezz az alábbi linken.

Nyitottak, modernek és nagytudásúak.

[link]

2009. júl. 1. 19:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Ismerd meg a LaVey-i sátánizmust is! Szerintem sok ember a saját gondolkodásmódjára találna benne. [link]
2009. júl. 7. 18:54
 14/16 anonim válasza:
szia.én azt tudom tanácsolni neked hogy kerezsd fel.Jehova Tanukat ők szivesen segítenek ingyen,egy biblia tanulmányozás keretén belül,amikor neked a legjobb időpontba.minden kérdésedre biblián alapuló választ kapsz.istennek célja van veled.megtudhatod miért van ennyi sok szenvedés,mi lesz a jövőben.Jehova Tanu Királyság Terme ott megtalálod őket.
2009. júl. 9. 23:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Még meglátom. Bár azt már most tudom, hogy Jehova nem leszek. Nem értek egyet a tanaikkal.
2009. júl. 9. 23:57
 16/16 anonim ***** válasza:

"Milyen vallású legyek ha megkeresztelkedek?"

16 éves: A szüleid tanácsa elengedhetetlen, mert a javadat akarják, jó meghallgatni a véleményüket.

Megkeresztelkedés: Ahhoz, hogy dönteni tudj, a Bibliát kell, hogy ismerd és ezt csak tanulmányozással tudod elérni, hogy ki legyen a mérvadó ebben az Igaz Isten megtalál téged, de engednek kell a közeledését, imádkozz a magad módján, hiszen talán nem tudod, hogyan kell, de egy alapszabály: őszintén tárd Isten elé a te szobádban amikor egyedül vagy és halk hangon, bátran, hiszen meg akarod Őt ismerni, és akivel találkozol, a Biblia legyen a mérvadó, onnan mutassa meg hogy a Bibliából beszél és őt tényleg Isten küldte hozzád —legyél nyitott és a megmutatott igazságokon gondolkodj el ésszerűen.

Magamban érzem: Ez jó, de vigyázz a Biblia alapján kell ellenőrizned jól érzed e, hiszen hiába érzed, ha Isten Szava elítéli, akkor Krisztus ellenesen (antikrisztus) van benned.

Milyen vallás jó nekem: a 1.„vallás” és 2.„vallás” között különbség van — 1. vallás: te vallod és hiszed és kiállsz mellette, mert meggyőződtél, ez az erős és élő hit. 2. vallás: névleges vallások (pl. katolikus, református, csak az úgynevezett történelmi vallást említem, de a legtöbb nincs meggyőződve amit hisz, csak dogma).

Lélekvándorlás: Nem bibliai tanítás (antikrisztusi tan)

Menny: másképp „egek”, bibliai tanítás

Pokol: Nem bibliai tanítás (antikrisztusi tan). Az más kérdés, hogy a Károli fordítás használja ezt a szót (eredetileg héb. She′ol; gör. há’desz az a hely ahova az ember temetve van) , de, ha gazán keresed az igazságot, akkor látni fogod, hogy a ’pokol’-ban nincs tűz.

Háromság: Atya, Fiú, szent lélek (pontosabb fordításban: szent szellem /már a legtöbb vallás is ezt fogadja el/). Erről sokan vitatkoznak, hogy egy személy e?, de sehol nem olvasod, hogy „egy személy”, csak annyit, hogy „egy”.

MEGJEGYZÉS: Szándékosan nem idéztem igehelyeket a Bibliából, hogy minél rövidebb legyen, az írás, de így is elég hosszú.

2009. aug. 15. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!