A tetoválást miért tiltja a Biblia? Mely vallások tiltják még és melyek nem?
Legalábbis azt hallottam,hogy tiltja?
Kereszténynek vallom magam,noha nem gyakorlomsőt igazából hitem sincs. Bár szeretném ha lenne.
Olvastam a Szex és az új Világrend c. iromány, tudok a Verichipről, aggasztónak is találom.
A tetoválással kapcsolatbna meg mindíg megakaszt az a tudat,hogy lehet,hogy rosszat teszek vele. -lehet,hogy egy kis hitem van? -
Pedig szeretnék.
De miért rossz?
Pont itt olvastam valami olyasmit,hogy a bűn akor bűn ha tudom ,hogy annak számít és elkövetem.
Mennyire fogok bűnözni ha tetováltatom magam?
Azért aggódsz, mert maradandó cuccot fogsz a bőrödbe égetni.
Nem bűn szerintem. Esztétikai "baromság". Semmi nem múlik rajta.
A test a lelkünk temploma, templomot pedig nem firkálunk össze, pláne nem maradandóan. Ezért nem helyénvaló tetováltatni magunkat, vagy más módon szélsőségessé tenni a külsőnket. (Tehát a piercing sem jó - templomot nem lyuggatunk össze. Meg úgy általában törekedjünk mindenben a mértéktartásra, a külsőnk is legyen normális, szolid.)
Igen, a bűn akkor bűn, ha tudod valamiről, hogy nem helyes, mégis megteszed.
"Mennyire fogok bűnözni ha tetováltatom magam?"
Nagyon egy ismerősöm tetovált magára egy pillangót majd hirtelen késztetést érzett a zsebtolvajlásra,
Hogy miért tilt a biblia dolgokat azért mert csak nincs megmagyarázva, Isten mondta rossz akkor rossz.
Nemvagyok!
Nem biztos, hogy lopni fog! Majd halál után lesz elítélve.
A tüzes kénköves tóban fog örökkön-örökké szenvedni, ahol csak sírás és fogcsikorgatás vár rá. Jobb ha elkerülöd többé vagy halálra kövezed, nehogy meg kelljen halnod!
u.i. Remélem mindenkinek leesett, hogy vicc volt:)
Nem bohóckodom, de ez tényleg abszurd.
"Mennyire fogok bűnözni ha tetováltatom magam?"
Pontosan annyira, mint ha disznóhúst ennél, azaz semennyire. Erkölcsileg nem különbözik attól, mintha folyamatosan sminkelnéd magad.
Nem könnyű téma. Egy hónapja volt egy hasonló kérdés, úgyhogy csak ismételni tudom önmagam:
Részemről nem vagyok híve a tetoválásnak, rondának tartom, legyen az bármilyen. Nem is varrattam magam soha.
Nemrég viszont olvastam egy érdekes tanulmányt, amely ellentmond az általános keresztény felfogásnak (az enyémnek is...), miszerint a tetoválás tilos, ezért "közreadom" a folytatásokkal együtt:
Persze ettől még nem lesz tetkóm, mert ha megengedett is, de szerencsére nem kötelező. :D
Az Ószövetség tiltja a tetoválást, azon egyszerű oknál fogva, hogy Izrael melletti népek kultikus célokra használták. Értelemszerűen egy kiválasztott, elkülönült nép tagjainak nem lehetett.
Az Újszöveség nem tiltja, de kimondja azt, hogy a test a Szentlélek temploma és illik vele szépen bánni. Sok keresztény tetováltat magára egy-egy bibliai idézetet, amivel szerintem nincs baj. A baj az, hogy a tetoválásokat olyan szubkultúra tagajai csinálják, akiknek életmódja megkérdőjelezhtő.
Hogy megvilágítsam a kérdést egy másik példával: az Ószövetség idején a férfiaknak tilos volt kerekre borotválni magukat, ha szakállt viseltek, befonni vagy elcsúfítani a végét. Pontosan azért mert a környezőnépek kultikus célok miatt csinálták, ebből kifolyólag a borotválkozás sem tilos már z Újszövetség idején. Igaz én egy ideig paráztam miatta. Tehát nem tilos a tetoválás, de nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!