Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Előmozditják a vallások a békét?

Előmozditják a vallások a békét?

Figyelt kérdés
2012. máj. 6. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. máj. 6. 19:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Hogy érted?

Hogy ha mindenki vallásos lesz, akkor béke lesz?

Nem. Az embereknek van annál fontosabb dolguk.

Amúgy meg annyi vallás ahány ember. Na jó, ez nem igaz.

De nem a vallás miatt lesz valaki jó vagy rossz ember.

Ha valakinek nem tetszik a vallása, akkor nem fogja követni, ha valakinek tetszik, akkor követi.

Hiába eröltetnek bele embereket másba, hiába manipulálnak...

Soha nem leszünk egyformák, és mindig lesz olyan ember, aki megbontja a békét, önimádat vagy hatalom miatt.

2012. máj. 6. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem azt akartam írni, hogy egyformának kell lenni, vagy ugyanazt gondolni. De ha valakinek ilyen törekvési lennének, szerintem feladhatja a reményt.
2012. máj. 6. 19:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, hogy mindenki ugyanazt a vallást gyakorolná, szívből, nem csak úgy általában és ez a vallás a lehető legbékésebb, legnyugodtabb életet adhatná az embereknek, nem fenyegetőzne démonokkal, meg pokollal és ismétlem, mindenki csak ebben az egyben hinne, nem létezne több vallás, akkor kijelenthetem, hogy igen, valószínűleg békésebb világban élnénk.
2012. máj. 6. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Inkább gátolják. Minden, ami megosztja az embereket, gátolja őket abban, hogy egységesek legyenek.
2012. máj. 6. 20:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Én még abban sem vagyok biztos, hogy akkor béke lenne, ha mindenki azt vallaná, hogy van szerető Isten.

Előbb utóbb az ember el kezd gondolkodni. Rossz dolgok érik őt az életben, vagy pedig "gonosz", vallása ellen szóló dolgot akar majd elkövetni valamiért...

Bár kitudja. Ebben a rendszerben a béke, egyenlőség egy álom max egy vicc.

Ha mindenki szeretné, segítené a másikat mindenben + elfogadnánk egymás akaratát, akkor több esély lenne a békére (ha nem a pénz, hatalom lenne az Isten). De akiknek nem tetszik a béke, szeretet, azoknak miért nem tetszik?

Az utolsó kommentre pedig azt tudom válaszolni:

Meg fognak állni, midőn egyedül lesznek.

2012. máj. 6. 20:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Amikor elveszít az ember valakit, akit szeret az nagyon rossz érzés. Bár ha a földön mindenki úgy szeretné a másikat és azt vallaná mindenki, hogy a halál nem rossz dolog, akkor nem tudom mi lenne. Biztos megfordulna valakinek a fejében, hogy mi van ha mégsem igaz. A teremtő pedig nem válaszol...

Amíg bűn van a világban és halál, addig nem lesz béke.

Ahhoz nem vallás, hanem Isten pontos tapasztalása kellene.

2012. máj. 6. 20:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem, az ember valamennyire agresszív. Egy testvér pár is képes összeveszni egy játokon még ha egyiken se látszik. Ha tegyük fel megszüntetjük a vallási megkülönböztetést akkor azért verik szét a másikat mert másik foci csapatnak szurkól,vagy mert szereti a rock zenét vagy épp nem.
2012. máj. 6. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:

A vallás önmagában nem mozdít elő semmit, de ha sok ember hívő egy békés vallásban, az nagyon is előmozdítja a világbéke felé vezető utat.

Egyébként bármilyen furcsán hangzik is, a megosztottság jó dolog mert azt mutatja hogy más véleményen vagyunk, és a (gondolkodó) embert arra készteti, hogy állandóan vizsgálja felül az álláspontját.

A vallásháború viszont rossz dolog, sőt alapjában véve vallásellenes.....ahogy előttem írták, azok az emberek, akik ebbe belemennek azok másért is hajandóak lennének ölni (lásd: politika)

2012. máj. 6. 20:43
 10/11 Pietrosol ***** válasza:

Hát,eddig nem sikerült!Véleményem szerint néhány vallásnak ez nem is célja.

Békét csak te teremthetsz!

2012. máj. 6. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!