Előmozditják a vallások a békét?

Hogy érted?
Hogy ha mindenki vallásos lesz, akkor béke lesz?
Nem. Az embereknek van annál fontosabb dolguk.
Amúgy meg annyi vallás ahány ember. Na jó, ez nem igaz.
De nem a vallás miatt lesz valaki jó vagy rossz ember.
Ha valakinek nem tetszik a vallása, akkor nem fogja követni, ha valakinek tetszik, akkor követi.
Hiába eröltetnek bele embereket másba, hiába manipulálnak...
Soha nem leszünk egyformák, és mindig lesz olyan ember, aki megbontja a békét, önimádat vagy hatalom miatt.

Én még abban sem vagyok biztos, hogy akkor béke lenne, ha mindenki azt vallaná, hogy van szerető Isten.
Előbb utóbb az ember el kezd gondolkodni. Rossz dolgok érik őt az életben, vagy pedig "gonosz", vallása ellen szóló dolgot akar majd elkövetni valamiért...
Bár kitudja. Ebben a rendszerben a béke, egyenlőség egy álom max egy vicc.
Ha mindenki szeretné, segítené a másikat mindenben + elfogadnánk egymás akaratát, akkor több esély lenne a békére (ha nem a pénz, hatalom lenne az Isten). De akiknek nem tetszik a béke, szeretet, azoknak miért nem tetszik?
Az utolsó kommentre pedig azt tudom válaszolni:
Meg fognak állni, midőn egyedül lesznek.

Amikor elveszít az ember valakit, akit szeret az nagyon rossz érzés. Bár ha a földön mindenki úgy szeretné a másikat és azt vallaná mindenki, hogy a halál nem rossz dolog, akkor nem tudom mi lenne. Biztos megfordulna valakinek a fejében, hogy mi van ha mégsem igaz. A teremtő pedig nem válaszol...
Amíg bűn van a világban és halál, addig nem lesz béke.
Ahhoz nem vallás, hanem Isten pontos tapasztalása kellene.

A vallás önmagában nem mozdít elő semmit, de ha sok ember hívő egy békés vallásban, az nagyon is előmozdítja a világbéke felé vezető utat.
Egyébként bármilyen furcsán hangzik is, a megosztottság jó dolog mert azt mutatja hogy más véleményen vagyunk, és a (gondolkodó) embert arra készteti, hogy állandóan vizsgálja felül az álláspontját.
A vallásháború viszont rossz dolog, sőt alapjában véve vallásellenes.....ahogy előttem írták, azok az emberek, akik ebbe belemennek azok másért is hajandóak lennének ölni (lásd: politika)

Hát,eddig nem sikerült!Véleményem szerint néhány vallásnak ez nem is célja.
Békét csak te teremthetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!