Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Európában, ma keresztényüldözé...

Európában, ma keresztényüldözés folyik?

Figyelt kérdés

Persze, nem az ókori üldöztetést érem ez alatt, hanem…

… Például a kereszténység hirdeti (felekezetileg kissé másként, de egységesen) a szexuális önkorlátozás eszmélyét. Ehez képest mi a média és az információ áramlás bemutatta alapelv? A szabatosság, az egyélyszakák istenítése, stb.

Vagy: a hírek azonnal felkapják minden pedofil, meleg, sorozatgyilkos pap, lelkész sztoriját. De a 3.on lakó uriember csak akkor kerül a hírekbe, ha meg is öli az egyik általa használt gyermeket.

Hogy pontosabb legyek: miért csak az ilyen eseteknek van hírértéke, és miért nincs annak, ha teszemazt egy keresztény lovagrend hospisházat épít, vagy egy keresztény szervezet segít egy falu öregjeinek, vagy csak a falunak,stb.

…Vagy itt a GyKn kapásból lehüly€zik, és lepontozzák azokat, akik a hagyományos keresztényi elveket vallják, és keresztény fiatalokba próbálják beleoltogatni, hogy csak a kereszténység ellenes élet az igazi teljes élet!

2012. máj. 4. 23:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
40%
Persze, nekem is becsúszik, csak én nem csinálom a fesztivált, hogy az ateistákat hülyének nézik. :)
2012. máj. 5. 10:42
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

Azért az üldözés,és a vélemény nyilvánítás között van különbség. Az,hogy az embereket a jó vagy semleges dolgok nem érdeklik az egy dolog. Lehet a médiát kormányt hibáztatni de régen is így ment csak ott kivégzéseket bámultak. Az,hogy itt lepontoznak már bocs nem kell kiakadni engem is kb mindenkit, téged az ateisták hülye rétege engem meg a vallásosak hülye rétege.

Inkább örülj neki,hogy már nem csak egy véleménye lehet az embernek. Lehet csak szimplán az érme a másik felére esett volt idő amikor a nem keresztényeket üldözték most őket.

Aki pedig a kereszténységet hirdeti azért nem szeretik mert az embereknek nem túl pozitív élmény,hogy más mondja meg mit csinálj. Te se örülnél neki,hogy ha odajönne hozzád egy fazon és azt mondja dobd ki a Bibliát és vedd elő éppen divatos szentkönyvet ami Frogy a Béke isten főnévjét tartalmazza.

2012. máj. 5. 11:52
 13/26 A kérdező kommentje:

Nem összemosásnak szántam a katolikus/keresztény összeillesztést. Mivel katolikus vagyok, jobban látom ezt az oldalt, de tudtommal olyan reformált közösség nincs, ami pl az állatias szexualitást erényként hirdetné! Márpedig, a média (és néhányan itt a GyKn is) ezt az elvet hirdetik és magasztalják! Ezért beszéltem kereszténységről, nem pedig katolizicmusról.

Köszönöm, a helyesírási hibák kijavítását, nyelvtani szempontból nagyon értékes volt a hozzászólásod, viszont nem ez volt a kérdés! De, ha megfogadsz egy jó tanácsot: még ma keresd fel a legközelebbi kereskedést, ahol humorérzéket, és asszociációs készséget lehet kapni, és ne fukarkodj a vásárlással! Mert amit kiemeltél, annak csak a fele volt helyesírási hiba, a többi pedig szójáték, a kiemelés végett! (Jó, az "egyéjszakában" az ly híh volt, de az egybeírás nem volt véletlen; és az "uriemberek" sem érdemlik meg az Úr >Mr., Herr< megszólítást!) És ha már úgyis hasonlókat vásárolsz, ne feledkezz meg, egy kis "finom árnyalatot" venni, mert ugyan a bevett kifelyezés valóban az önmegtártóztatás, de ezt a kifelyezést sem véletlenül mellőztem. Mivel ennek a szónak különleges, a gondolkodás magasabb szintjei felé mutató jelentése van, viszont, ezt a szavat éppen a keresztényi alpelveket üldözők elsilányították, rossz csengésűvé tették. Szenved ez a kifelyezés éppen eleget, anélkül is, hogy én is odadobnám további cincálásra. Egyébként, az önmegtártóztatás egy eszme része, saját jelentési háttérrel, így nevezhető szerintem eszmének is!

Más:

A kritikus gondolkodás valóban fontos, sőt! A hit igazi meg- és átélléséhez elengedhetetlen! De nem kellene keverni a kritikus gondolkodást, a mindenáron való kritizállással!

Más:

A világ nagy részén, és az emberiség még nagyobb részében a kereszténység valóban nem vert gyökeret. Ebben szerintem nincs is semmi hiba. Viszont! Európában, ami ha úgy vesszük, a kereszténység bölcsője, a kereszténység ellenes eszme dívik! Csak a szavak szintjén keresztény ma Európa. De tanításaiban,és eszmei gyakorlatában a teljes ellentétje! És ez az, ami engem igazán zavar, erről szólt igazán a kérdésem!

Más:

A katolikus vallás gyakorlása valóban életöröm ellenes. Ezt elismerem. Mármint azt, hogy egyesek számára az. Azok számára, akik csak megszokásból, kényszerből, stb gyakorolják ezt a vallást. Vagyis azok számára, akik a hit legkisebb morzsája nélkül gyakorolják! Viszont számukra, bármely vallás, bármely eszme (az ember=állati ösztönök eszméjén kívül) ugyanilyen életuntságot eredményezne! Tapasztalatból mondom: egy morzsányi hit, és máris lenyűgözö a vallás. És minél több a hit, annál jobban oldódhat fel benne az ember, annál több, és nagyobb csodát élhet át az ember. Ez saját tapasztalat.

2012. máj. 5. 13:27
 14/26 rajcziz ***** válasza:
50%

"Csak a szavak szintjén keresztény ma Európa. De tanításaiban,és eszmei gyakorlatában a teljes ellentétje!"

Látom, meggyőzni téged sem fog tudni senki, úgyhogy ez a kérdés is értelmetlen.

Megtudnád pontosan fogalmazni, miből áll a keresztényellenes eszme? Már leírtam, hogy az eszmerendszere az európai átlagembernek szinte tökéletesen megegyezik a keresztény eszmerendszerrel. Nem hiszem, hogy az európai ember erénynek tartaná a gyilkosságot, a paráznaságot, a tiszteletlenséget stb. Az már teljesen más kérdés, hogy beleesnek ebbe a hibába, de ha megkérdeznél egy embert, hogy szerinte jó dolog-e az egyéjszakázás, a szíve mélyén biztos azt válaszolná, hogy nem. Az ember tudja, hogy mi a jó és mi a rossz, de a tiltott gyümölcs mindig édesebb.

"pl az állatias szexualitást erényként hirdetné! Márpedig, a média (és néhányan itt a GyKn is) ezt az elvet hirdetik és magasztalják!"

Itt megint különbséget kell tenni a gyakorlat és a vélemény között. A legtöbb ember érzi, hogy a kicsapongó, durva szexuális élet nem helyes.

2012. máj. 5. 13:46
 15/26 A kérdező kommentje:

Magad adtad meg a választ, a saját kérdésedre. "A szíve mélyén azt válaszolná…", "a legtöbb ember érzi…". De nem ezt mondja, nem ezt teszi. És sulykolják az emberekbe, fiatal koruktól, mindazt, amit már elmondtam.

Erre értem, hogy üldözik a keresztény eszméket.

"Az emberek meg néznek,

Hogy az Isten a pénz lett,

Sorban nyílnak a bankok,

És az jelenti a rangot,

hogy mennyire állat az autód,

És mekkora mellű a nőd,

És meddig bírod feltekerni,

A kocsiban a hangerőt!"

/Tankcsapda

Azt hiszem, sok mindent elmond. És nem is kamu duma! Csak annyi a különbség, hogy már alig néznek rajta az emberek.

2012. máj. 5. 14:10
 16/26 rajcziz ***** válasza:
100%

Erre az idézetre annyit reagálnék:

a legtöbb gazdagot, akinek tegyük fel, jobb autója van, elítélik az emberek, lenézik, pökhendinek tartják stb.

a plasztikázott nőket különböző jelzőkkel illetik

azokat, akik hangosan hallgatnak az autóban zenét pedig ki nem állják

Akkor most hogy is van ez? Te a látszatot nézed, és abban igazad van, hogy látszólag ez van. De én az embereket a gondolataik alapján ítélem meg, mert az a fontosabb.

2012. máj. 5. 14:20
 17/26 A kérdező kommentje:

Most ebben nagyon igazad van! Legközelebb, ha főműsoridőben leadnak egy olyan filmet, aminek a fő cselekményvonala az, hogy meg kell k€félni a lányt, aki nem akar lefeküdni, csak a férjével, azután el is lehet dobni; nos akkor majd én is azt fogom mondani magamban: remek ez a forgatókönyv író, tiszteli és terjeszti a tisztaság gondolatát. Sőt! A rendező és az egész stáb is ugyanígy van ezzel. Biztos a szűzlányt játszó színésznőnek derogált egy ilyen szerep!

Jézus belelátott az emberek gondolataiba. Én sajnos nem vagyok Jézus. Irigyellek, hogy Te az vagy. Én meg szegény ostoba, bigott álszent patkány csak a tetteket láthatom, és emiatt minden egyes embert durván félreismerek!

2012. máj. 5. 14:53
 18/26 rajcziz ***** válasza:

Attól, hogy valamit leadnak a TV-ben, még nem fogja mindenki leutánozni. Ugyanúgy lehetséges, hogy egy ember a filmet látva negatív példának tekinti, mint hogy pozitívnak.

Nem mondtam, hogy belelátok mások gondolataiba. A különbség kettőnk között az, hogy én nem ítélek rögtön a látszatból. És ne forgasd ki a szavaimat.

2012. máj. 5. 15:00
 19/26 A kérdező kommentje:

Mond valamit a Julius Streiher, vagy a Jozef Göbbelsz név? Hitler két fő propagandistája voltak. Már Ők felismerték, hogy a sajtó mennyire nagy hatalom a gondolkodással szemben. A TV pedig még erősebb! És éppen ezt használják a nagy tömegek (korábban vázolt)értékrend változtatására. És éppen ez az, ami nagyon zavar!

Bocs a kiforgatásért, de reméltem, hogy ezzel a módszerrel bemutathatom a valódi, és a gondolataidban lévő világ közötti különbséget. Vagy, Te vagy túl optimista, és szebbnek akarod látni az embereket és a világot, mint amilyen; vagy én vagyok túl pesszimista?

2012. máj. 5. 15:15
 20/26 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért, és tudom, hogy utálni fogtok, de nem érdekel. :P

Egy kérdés, amit javaslok feltenni a jövőben mindazoknak, akiket érint:

"Vajon célszerű-e nyelvtannáczisat játszani egy olyan kérdésnél, ahova előzőleg már BW is írt választ?" :D

Az óvatosabbak kiterjeszthetik a kört minden kérdésre, mert ha nem is írok mindenhova, de olvasni nagyon sokat szoktam... :)

Most nem cincálom darabokra a válaszaitokat, inkább mutatok néhány linket, amelyeknek a kérdező is hasznát veheti, veletek együtt:

Akh. (Akadémiai helyesírás)

[link]

[link]

Mindig:

[link]

Muszáj? Muszáj!:

[link]

[link]

[link]

Bónusz:

Szavak jelentése kereshető:

[link]

[link]

[link]

Szinonimaszótár:

[link]

Idegen szavak szótára:

[link]

Szlengszótár:

[link]

László, ha már így történt, el kell mondanom, hogy tényleg szörnyű a helyesírásod, ne haragudj. Határon túli magyar vagy? Esetleg ennyire nincs érzéked hozzá? Ez esetben sok gyakorlást javaslok, addig is a helyesírás-ellenőrző használatát. Plusz egy oldal a j-vel és az ly-nal írandó szavakról; közel nem teljes a lista, de azért kiindulásnak megfelel:

[link]

@ Gyv2: Már megint lenyúltam a linkedet, köszönöm a lehetőséget. :D

És tessék, cserébe adok egy másikat:

[link]

Üdv, és vigyázzatok magatokra... :D

2012. máj. 5. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!