A Bibliában van-e tiltás arra, hogy 'kézrátétellel' gyógyístunk, energiát gyűjtsünk vagy enyhítsünk valami testi fájdalmat?
Na erre értettem, hogy "hasonló"
Ha szabad elvek mentén gondoljuk végig, Jézus is, és a Reiki is ugyanazt a felsőbb erőt használta/használja a gyógyításra. Ha ugyanannak vesszük az Urat, és a (nem tudom, a Rekiben minek nevezik), akkor tehát igen.
De hívőként, a Reiki nem a Seregek Urát szóllítja meg ilyenkor, és "Ne legyenek néked Isteneid rajtam kívül!" Tehát nem ugyanaz!
Sajnos nem vagyok jártas a Reiki terminológiájában.
Isten a legnagyobb erővel rendelkező lény, de nem az egyetlen. Ott vannak pl. a szellemi lények, köztük a főkolompos sátán. Ők is rendelkeznek bizonyos természetfeletti erővel és meg is osztják ezt az arra "méltókkal".
Ki mennyire odaszánt és kinek?
A hívők tisztában vannak vele, hogy Istené minden dicsőség és nincs természetfeletti erejük, hanem mintegy Isten csatornájaként működnek és Jézus nevében. Ez nem megy akárkinek, igencsak odaszánt ember kell hozzá, nem csak úgy hogy csináljuk és menni fog. :)
Isten nem osztja meg a tudását csak úgy, ha valaki nem szent életet, nem odaszánt életet él.
Sátán ellenben nem lacafacázik. Persze oda is kell odaszánás, de sokan nincsenek tisztában milyen erők működnek rajtuk keresztül, még azt is képesek magukról elhinni, hogy nekik van ilyen erejük. Pedig nem :)
A vége minden ilyennek keserű és sokszor jóvátehetetlen. Nem szabad ilyenekkel játszadozni, mert az ördögnek nincs humorérzéke.
Biblia úgy ír erről: kézrátételt el ne hirtelenkedjétek.
Nem Istentől való dolgok az energiagyűjtés, jóga, hasonlók... akik ezt gyakorolják, magukat sem nevezik hívőnek, vagy legjobb esetben is azt mondják, nem szükséges ehhez hívőnek lenniük. Sokatmondó nem? :)
Nos, a családomban többen foglalkoznak Reikivel, vannak tapasztalataim, sőt, jógáztam is.
A Reikiben, és hasonló gyógyítási technikákban - ha egyáltalán nevén nevezik a gyógyító energia forrását - akkor egyfajta "univerzális energiát" neveznek meg, ami akár lehet a Szent Szellem is. Lényeges, hogy nem "valaki nevében" alkalmazzák, hanem egy olyan energiaforráshoz "nyúlnak", amiben hisznek.
(Személyes tapasztalatom, hogy Isten akkor is munkálkodik az emberek életében, ha nem nevezik nevén... el lehet jutni hozzá így is! Nem kell azonnal ítélkezni, ezt én Istenre bíznám.)
A másik a jóga. Egy évig jógáztam (bár még nem voltam hívő akkor), de utólag sem látok benne semmi kivetnivalót, ugyanis mindenfajta ideológiai háttér nélkül testgyakorlás, légzéstechnika céljából alkalmaztam. Sőt, hátfájdalmaimra a mai napig egy jógán alapuló gyakorlatsort végzek és nagyon sok előnyét tapasztalom. Nem kötöm ideológiához, attól én ugyanúgy hiszek Istenben, bízom benne, de nem várom ölbe tett kézzel, hogy a hátfájdalmaimat elmulassza.
A jógát elítélni kb. ugyanolyan, mintha valaki az aerobikot vagy a vívást ítélné el, mert abban sem keresik Istent. Kimondottan keresztény testgyakorlási formát pedig nem ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!