Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Neked hogy esne, ha valaki...

Neked hogy esne, ha valaki hazugnak nevezne csak azért, mert nem abban hiszel vagy abban pont nem hiszel, mint más?

Figyelt kérdés
A kérdésem azoknak szól, akik itt az oldalon hazugnak nevezik azt, aki nem hisz abban, amiben ők.
2012. máj. 3. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Két dolog lehetséges: Vagy igaz, vagy sem. Ha nem igaz, akkor az valótlan. Ha valótlan, akkor aki a valótlanságot terjeszti, hazugságot terjeszt? Nem biztos.

A hazugság meghatározása: "A hazugság valótlanság állítása más(ok) vagy önmagunk félrevezetése céljából."

Csak akkor hazugság, ha direkt olyat hangoztat, amiről TUDJA, hogy nem igaz. Ha nem tudja, akkor legfeljebb valótlant állít. De szerintem nem úgy gondolja az, aki hazugnak nevez másokat, hogy az illető direkt félrevezet, hanem úgy gondolja, hogy aki valótlant állít, az hazudik.

2012. máj. 3. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
Engem már egy csomó vallásos nevezett hazugnak, amikor elismert és hivatalos tényeket mutattam fel nekik bizonyítékként, amikor mindenképpen bizonyítani akarták, hogy nekik van igazuk. Mondjuk nálam nem hit kérdése, úgyhogy én jól szórakoztam :D
2012. máj. 3. 11:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Hazudsz! :D
2012. máj. 3. 15:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Személy szerint kiröhögném az illetőt.

Aki téged ezért hazugnak nevezett, annak elég kiforratlan lehetett az érveléstechnikája :D

Mivel cáfolni nem tudta az állításod, így csak tagadni volt képes.

2012. máj. 3. 19:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Az alcím alapján a kérdés nem nekem szól, de azért válaszolok, ha nem haragszol. :)

Mondtak már rám pár "szép" dolgot ateisták, illetve más felekezethez tartozók. Ez nyilván nem kellemes, de csak ront a helyzeten az, ha az ember felveszi a kesztyűt, és megindul a hitvita. A hitvitáknak semmi értelme. Ő ebben hisz, én meg abban - ha netalán érdeklődést tanúsít az én hitem iránt, annak őszintén örülök, és szívesen mesélek neki róla, de senki sem hülye vagy hazug vagy stb. azért, mert nem azt gondolja, hiszi, amit mások.

2012. máj. 4. 12:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Aki nem fogad el egy másik állítást mert éltérő az övétől, vagy érvel, vagy nem foglalkozik vele. Ha az érvelés az, hogy hazugnak nevezi a másikat, ez a legbiztosabb jele a tudatlanságnak. Esetleg olyan mértékűnek, hogy meg sem értette a másik gondolatmenetet. Az ilyen eseteket tanítani kell, nem vitatkozni velük.
2012. máj. 4. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!