Ki/mi az az antikrisztus?
Szia!
Mit tudunk az antikrisztusról?
János apostol ír róla a Bibliában az alábbiak szerint:
1Jn 2,18 Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.
1Jn 2,22 Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.
1Jn 4,3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
2Jn 1,7 Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.
Tehát az antikrisztus nem egy személy! Ha szeretnél többet tudni az antikrisztus témájáról ajánlom figyelmedbe Andreas Helwig teológiaprofesszor könyvét:
***** Andreas-Helwig-A-romai-antikrisztusrol
Üdv. Péter
* Automatikusan eltávolított tartalom.
"Tehát az antikrisztus nem egy személy!"
De mi van akkor ha az antikrisztus nem ember hanem démon valójában és egyszerre sok embert képes befolyásolni így ezek az emberek is nevezhetőek antikrisztusnak.
Az 1Ján 4:3 egyértelműen definiálja, ki az antikrisztus.
"És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus [lelke], amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."
Az antikrisztus az a szellem, mely tagadja, hogy Jézus a testben megjelent Krisztus.
Az 1Ján 2:22 szerint az Atyát is tagadja, nem csak a Fiút.
Valójában többes számban az előttem szólók által említett összes igehely közül csak az 1Ján 2:18-ban a második előfordulásnál ("sok antikrisztus támadt") fordul elő, a többi helyen határozott névelővel szerepel (az eredetiben is), mint egy szellem neve.
Ezzel magyarázható, miért mondhatta János 1900 évvel ezelőtt, hogy "most e világban van már" az antikrisztus.
Ez még nem zárja ki, hogy a Dániel könyvében szereplő fejedelem (akire Pál mint "bűn embere, veszedelem fia"-ra utal a 2Thessz 2:3-ban, tehát egyértelműen egy konkrét személyre) az Antikrisztus (szellemének) "megtestesülése" legyen.
22:41 vagyok,még egyszer kiírom a válaszom(kb.ezt írtam).
"Tehát az antikrisztus nem egy személy!"
De mi van akkor ha az antikrisztus nem ember hanem démon valójában és egyszerre sok embert képes befolyásolni így ezek az emberek is nevezhetőek antikrisztusnak."
Nézd,én ebben nem hiszek.Az emberben vannak ún.pozitív,és negatív erők,ezek hozzánk tartoznak.Nem rajtunk kívül álló szellemi lényeket kell okolni,hanem meg kell ismernünk önmagunkat,és akkor tudatosan tudjuk ezeket irányítani.Jézus adott nekünk ehhez támpontokat is.Persze ha te hiszel abban,hogy démon irányítja az embereket,akkor a te hited által számodra ez lehet igaz.
Ui:Sajnos nem tudtam kideríteni,hogy ki töröltette ok nélkül az eredeti válaszom,de üzenem neki,hogy ha nem bírja elviselni,hogy más a véleményem mint neki,akkor vállalja fel a véleményét,ne legyen gyáva,keressen meg privátban,és szívesen elbeszélgetek vele a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!