Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a tisztasággyűrű...

Mit gondoltok a tisztasággyűrűről?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 09:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%
Ha az ami a South partkba van. Akkor a "Hogyan adjunk el értéktelen vackot, hülyéknek!" nevű kategóriában sorolnám. Akár hiszed akár nem nincs varázs ereje. Aki olyan hülye,hogy ezt beveszi azt szerintem még könnyebb rá lehet venni.
2012. ápr. 24. 09:57
 2/18 anonim ***** válasza:
31%
Még valami szerintem akik ilyet, hordanak azok csak a szüleiknek mutatják meg.
2012. ápr. 24. 10:08
 3/18 anonim ***** válasza:
43%
Felesleges baromság. Ha valakinek az a szándéka, hogy nem akwr szexelni házasságig, akkor tegye, de nem tudom ezt miért kéne mutogatni. A megnevezése pedig félrevezető, mert követhet el az ember rengeteg aljas bűncselekményt szűzen is, nem azért lesz valaki tiszta, mert még nem dugott.
2012. ápr. 24. 10:19
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

09:57 nihilizmus amit mondasz, ennyi erővel a világ minden dolga hülyeség az evés-ivás-szaporodáson kívül.

Mindenki azt hord, amit akar.

2012. ápr. 24. 10:54
 5/18 anonim ***** válasza:
37%

Ki mondta,hogy megtiltom? Tőlem nyugodtam csinálják. Mit érdekel engem,hogy sima vagy varázsgyűrűre ami +6 szüzességet ad költik a pénzt.

A kérdés az,hogy mi a véleményünk a gyűrűről és elmondtam.

Ennyi erővel csinálok egy répa alakú nyakláncot ami segít a vegáknak ellenállni a húsnak és kérek érte 20000 Ft-t.

2012. ápr. 24. 11:15
 6/18 anonim ***** válasza:
57%

"Nemvagyok válasza:"

Akkor neked az eljegyzési gyűrű is tiszta hülyeség. Az is csak egy vacak gyűrű. Megérteném, ha egy nő most hányna tőled:)

2012. ápr. 24. 11:30
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Divatból hordani: undorító. Szülői nyomásra hordani hazugként: gusztustalan.

Csak akkor látom értelmét, ha valaki őszintén hordja és tartja is, amiért viseli. Mivel viszont mindenféle sztárocskák kétesen hordták, ezért ezt is inkább csak divatjelenségnek tartom, ami ha őszinte is, inkább piszkálás tárgyának és fejingatásnak teszi ki magát vele az illető, ha ilyenje van.

Szívben és tettekben legyen tiszta, aki akar, ez a legfontosabb. Ha hord hozzá egy gyűrűt, ám hordja, de ne csodálkozzon, ha kevésbé hisznek neki így, mintha nem hordaná.

2012. ápr. 24. 11:35
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
11:15: nem a gyűrűről mondtad el a véleményedet, hanem a gyűrűt hordó "hülyékről". Varázserőről sem beszélt itt senki, olyasmi ellen hadakozol, amit senki nem említett.
2012. ápr. 24. 11:39
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
11:15: ja és ki mondta, hogy megtiltod? :)
2012. ápr. 24. 11:40
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

Valóban, mindenki hordjon, amit akar.

Szem előtt tartva, hogy nem kizárólag a keresztény meggyőződése miatt tehet valaki ilyen "fogadalmat", szerintem keresztény fiataloknál elvileg szükségtelen egy ilyen gyűrű hordása. Ettől se "szűzebb" nem lesz az ember (főleg ha esetleg már nem az), se "védettebb" - adott esetben viszont bánthatják is miatta, amire talán senki nem vágyik. Megkockáztatom, hogy ha valaki abból a célból hord egy ilyen gyűrűt, hogy majd "az ad erőt a fogadalom megtartásához", vagy majd "az védi meg" stb., annak okkult szellemi vonzata is lehet.

Jézus azt mondta a hegyi beszédében, hogy jobb inkább semmilyen fogadalmat nem tenni, mint végül megszegni egyet. A tinipopsztároknál pl. szokás tisztasággyűrűt hordani egy darabig: lehet róla beszélni a bulvármédiában, megírja az újság stb. Szép meg romantikus meg minden. Csak aztán amikor végül leveszik, mielőtt megházasodnának (pl. Britney Spears, Miley Cyrus), azt is megírják, a "pasi-ügyeikkel" együtt. Nekik kellemetlen.

Egy keresztény fiatalnál elvileg nem fogadalom kérdése, hogy szexel-e házasság előtt vagy nem. Ha fogadalomra vagy gyűrűre van szüksége ahhoz, hogy a szüzességét házasságig megőrizze, akkor az szerintem nem annak a jele, hogy milyen elkötelezett Jézus felé, hanem hogy nem hitből cselekszik.

"Ami pedig hitből nincs, bűn az." (Róma 14:23)

"Az igaz ember hitből él." (Gal. 3:11)

Úgyhogy mondjuk én abszolút nem értem azt a szülőt sem, aki ennek a viselésére kényszeríti a gyerekét. Az tényleg nagy hülyeség.

Persze, Amerika az egy elég fura kultúra, úgy várnak el bizonyos keresztény erkölcsi normákhoz való igazodást a fiataloktól, hogy közben a hitet nem adják át nekik, vagy nem is képesek hitelesen bemutatni a saját életükben.

Hozzáteszem, el tudok képzelni olyan pozitív esetet, ha valaki kényszertől mentesen, saját elhatározásból dönt egy ilyen gyűrű viselése mellett, és nem azért, hogy az védje meg, hanem egyfajta finom jelzésként a külvilág felé. Ismerek olyan keresztény lányokat (sőt srácok sem kivételek), akik a vonzó külsejük miatt esetleg sok kéretlen próbálkozásnak vannak kitéve. De szerintem még az ő esetükben is kétféleképp sülhet el a dolog: lehet, hogy kevesebben "hajtanak rá", ha tudnak az elköteleződéséről, viszont akadhatnak olyanok, akik pont ebben látják a "kihívást". Sajnos vannak olyan "ragadozók" (talán főleg férfiak, de nem csak!), akik direkt arra utaznak, hogy a szűzeket "bevezessék a jóba". Az ilyen jellemteleneknél pl. el tudom képzelni, hogy a tisztasággyűrű csak olaj a tűzre.

2012. ápr. 24. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!