Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismeri valaki az Irgalmasság...

Ismeri valaki az Irgalmasság Rózsafüzér imádságot?

Figyelt kérdés

Milyen Rózsafüzéren, és hogyan kell mondani?

Pontos leírást kérnék, tehát, hogy pl: 5 tizedes Rózsafüzéren, a keresztre <>, a 3 kisszemre <>, a kisszemekre <>, a nagyszemekre <>, a tizedek végén <>, stb.

Köszönöm!

#rózsafüzér #ima #Irgalmasság Rózsafüzér
2012. ápr. 23. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:

A rózsafüzért a következőképpen kell mondani:

* Az ima keresztvetéssel kezdődik.

* A keresztre egy Apostoli hitvallást mondunk.

* Az első nagy szemre egy Miatyánkot.

* Az ezt követő 3 kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, Jézus neve után a következő betoldásokkal:

* …aki hitünket növelje.

* …aki reményünket erősítse.

* …aki szeretetünket tökéletesítse.

* Ezután a kis doxológiát (továbbiakban: Dicsőség...) mondjuk. Erre sem itt, sem a továbbiakban nincs külön szem)

* A bevezető utolsó (nagy) szemére ismét egy Miatyánkot.

* A körben a 10 egymást követő kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, mindegyikben a kiválasztott sorozat első titkával.

* A tizedet egy Dicsőség... zárja.

* Folytatjuk a következő tizeddel: a nagy szemre Miatyánk, a 10 kis szemre Üdvözlégyek a második titokkal.

* Az ötödik tizedet záró Dicsőség... után ismét keresztvetés következik.

2012. ápr. 23. 19:52
 2/7 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 23. 19:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de …!

Azért írtam ilyen részletességgel a kérdésben, hogy látható legyen,ismerem az alap rózsafüzért. Ha belegondolsz, hányan ismerik a "kisszem","tized", stb kifelyezéseket azok közül, akik nem ismerik a rózsafüzért? Engem direkt egy speciális rózsafüzér érdekelt!

Az imák már megvannak, de egyet sosem értettem: ezek az imák az Üdvözlégyek HELYETT, vagy velük mondandók? Tehat a titkok helyére kell ezeket beilleszteni?

Azért köszönöm a fáradozásotokat!

2012. ápr. 23. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Üdvözlégyek és Miatyánk HELYETT vannak azok az imák, sima hétköznapi rózsafüzéren lehet mondani.

Eleje: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.

Nagy szemek: Örök Atya, felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak testét és vérét, lelkét és istenségét engesztelésül - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.

Kis szemek: Jézus fájdalmas szenvedéséért - irgalmazz nekünk és az egész világnak.

Az egész végén 3×: Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten - irgalmazz nekünk és az egész világnak.

Amit kötőjellel írtam: ha közösségben imádkozzátok, az előimádkozóé az első rész, együtt mondandó a kötőjel utáni rész.

Ha megoldható, du. 3 órakor a legjobb mondani - Krisztus halálának órájában.

2012. ápr. 23. 22:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocs, előző vagyok. Rosszul írtam az elejét:

1 Miatyánk

1 Üdvözlégy

1 Hiszekegy

A többi stimmel.

2012. ápr. 23. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Boooocs, mégegy hiba. Fáradt lehetek... Ezt írtam:

Nagy szemek: Örök Atya, felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak testét és vérét, lelkét és istenségét engesztelésül - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.

Na itt mínusz egy "engesztelésül". Csak a kötőjel utánit vedd figyelembe. Bocsbocsbocs.

2012. ápr. 23. 22:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Ez legyen a legnagyobb hiba, amit összehozol! :):)

Köszönöm!

2012. ápr. 24. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!