Ismeri valaki az Irgalmasság Rózsafüzér imádságot?
Milyen Rózsafüzéren, és hogyan kell mondani?
Pontos leírást kérnék, tehát, hogy pl: 5 tizedes Rózsafüzéren, a keresztre <>, a 3 kisszemre <>, a kisszemekre <>, a nagyszemekre <>, a tizedek végén <>, stb.
Köszönöm!
A rózsafüzért a következőképpen kell mondani:
* Az ima keresztvetéssel kezdődik.
* A keresztre egy Apostoli hitvallást mondunk.
* Az első nagy szemre egy Miatyánkot.
* Az ezt követő 3 kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, Jézus neve után a következő betoldásokkal:
* …aki hitünket növelje.
* …aki reményünket erősítse.
* …aki szeretetünket tökéletesítse.
* Ezután a kis doxológiát (továbbiakban: Dicsőség...) mondjuk. Erre sem itt, sem a továbbiakban nincs külön szem)
* A bevezető utolsó (nagy) szemére ismét egy Miatyánkot.
* A körben a 10 egymást követő kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, mindegyikben a kiválasztott sorozat első titkával.
* A tizedet egy Dicsőség... zárja.
* Folytatjuk a következő tizeddel: a nagy szemre Miatyánk, a 10 kis szemre Üdvözlégyek a második titokkal.
* Az ötödik tizedet záró Dicsőség... után ismét keresztvetés következik.
Köszönöm a válaszokat, de …!
Azért írtam ilyen részletességgel a kérdésben, hogy látható legyen,ismerem az alap rózsafüzért. Ha belegondolsz, hányan ismerik a "kisszem","tized", stb kifelyezéseket azok közül, akik nem ismerik a rózsafüzért? Engem direkt egy speciális rózsafüzér érdekelt!
Az imák már megvannak, de egyet sosem értettem: ezek az imák az Üdvözlégyek HELYETT, vagy velük mondandók? Tehat a titkok helyére kell ezeket beilleszteni?
Azért köszönöm a fáradozásotokat!
Szia! Üdvözlégyek és Miatyánk HELYETT vannak azok az imák, sima hétköznapi rózsafüzéren lehet mondani.
Eleje: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.
Nagy szemek: Örök Atya, felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak testét és vérét, lelkét és istenségét engesztelésül - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.
Kis szemek: Jézus fájdalmas szenvedéséért - irgalmazz nekünk és az egész világnak.
Az egész végén 3×: Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten - irgalmazz nekünk és az egész világnak.
Amit kötőjellel írtam: ha közösségben imádkozzátok, az előimádkozóé az első rész, együtt mondandó a kötőjel utáni rész.
Ha megoldható, du. 3 órakor a legjobb mondani - Krisztus halálának órájában.
Bocs, előző vagyok. Rosszul írtam az elejét:
1 Miatyánk
1 Üdvözlégy
1 Hiszekegy
A többi stimmel.
Boooocs, mégegy hiba. Fáradt lehetek... Ezt írtam:
Nagy szemek: Örök Atya, felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak testét és vérét, lelkét és istenségét engesztelésül - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.
Na itt mínusz egy "engesztelésül". Csak a kötőjel utánit vedd figyelembe. Bocsbocsbocs.
Ez legyen a legnagyobb hiba, amit összehozol! :):)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!