Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz, hogy Benedek pápa...

Igaz, hogy Benedek pápa holnap, az-az 2012. 04.15-én lemond?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 15. 05:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

" Csak gondolj arra,hogy a Péter név magyar eredetű!"

Persze, meg a József és a Mária is, igaz? Kérdező, művelődj cseppet! A magyar nép meg még nem is igazán létezett akkor, mármint egységes népként.

2012. ápr. 15. 13:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, meg Jézus is magyar volt, tudjuk... "az-az" pártus herceg. én meg Szent István egyenesági leszármazottja vagyok... -.-
2012. ápr. 15. 13:56
 13/20 rajcziz ***** válasza:
62%

"Mivel az első pápa is magyar volt, így az utolsó is az lesz!"

"A Péter név magyar eredetű."

Az emberi butaság tényleg határtalan. A pápa pedig tudtommal nem mondhat le.

2012. ápr. 15. 13:58
 14/20 anonim ***** válasza:
41%

Napirai11 válasza:

Teljesen igazat adok neked utolsó.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 15. 16:16
 15/20 munyamunya ***** válasza:
100%

A pápa bizony lemondhat:

"A Római Pápa lemondásának kérdését a hatályos Kánonjogi Kódex - egyházi törvénykönyv - szabályozza. A pápa érvényes lemondásához arra van szükség, hogy szabadon, ne kényszerhatásra hozza meg a döntését, illetve hogy megfelelően kinyilvánítsa azt. A lemondást senkinek sem kell elfogadnia, hiszen a pápáé a fő hatalom, az egyházon belül nincsen felettese. A törvény arra nem ad választ, hogy milyen okokból mondhat le az egyház feje.

Mindig volt lehetőség arra, hogy egy pápa lemondjon a hivataláról, amire több példa is volt a Katolikus Egyház történetében. A paragrafus formális megfogalmazása a XIII. század végére nyúlik vissza, V. Celesztin pápa korába.

III. században Pontianus pápát a császár Szardínia szigetére száműzte, ahol bányákban kellett dolgoznia. Pontianus önként lemondott a hivataláról, hogy ne a pápának kelljen kényszermunkát végeznie.

A következő pápa, aki 1294-ben lemondott, V. Celesztin volt: nem tartotta magát alkalmasnak a hivatal terheinek a viselésére. A bíborosok testülete előtt jelentette be lemondásának tényét. Utóda, a nagyhatalmú VIII. Bonifác jobbnak tartotta, ha Celesztin az ellenőrzése alatt áll, így mostani szóhasználattal élve házi őrizetben tartotta egy várban.

Létezett egy harmadik, köztes eset is. 1415-ben, a nagy nyugati egyházszakadás idejében egyszerre három pápája is volt az egyháznak, ám XII. Gergelyt fogadjuk el a törvényes, legitim egyházfőnek. XII. Gergely azért mondott le, hogy lehetővé tegye a többi ellenpápa számára is a lemondást és közösen lehessen megállapodni az új egyházfő személyéről. Gergely lemondása után még két évig élt, ám az új pápát csak két évvel a halála után tudták megválasztani."

(Érszegi Márk Vatikán-szakértő szavai a HírExtrán

forrás: [link]

2012. ápr. 15. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg hogy imádkozni kell a pápáért.

Ha valaki szerint jól csinálja a dolgokat akkor azért hogy minél tovább éljen, maradjon egészséges, tudjon dolgozni Isten segítségével.

Ha pedig valaki elégedetlen a pápával (itt a gyk.-n sokan vannak így) azok imádkozhatnak azért hogy töltse el a Szentlélek és adja meg hogy minden lépésével Istent szolgálja.

2012. ápr. 16. 09:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem mondott le.. :))

Inkább Isten éltesse nagyon sokáig, mert ma van a születésnapja! [link]

2012. ápr. 16. 22:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Tíz hónapot tévedtem. Most már beismerem plágium volt. Ezt az információt, egy nagy tudású, igaz magyar embertől merítettem. Hogy, nem pontos a dátum? A pápaság történetében, még az egy-két évek, talán évtized sem jelentős" melléfogás",nem pár száz nap. Mesélek még, ha érdekel valakit. /Erdő Péter,színes bőrű pápa,pedofília,stb../.
2013. febr. 20. 17:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért ez elég durva.. annak idején láttam ezt a kérdést, butaságnak tartottam, de megjegyeztem. Most eszembe jutott, és újra elolvastam amiket írtál. Szó szerint az történt amit írtál :) Vagy prófétával van dolgunk, vagy időutazóval :P
2013. febr. 20. 21:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik a kérdező valóban elég jól tippel :) Bár azt én elég fura állításnak tartom hogy az első pápa magyar volt. szóval kedves kérdező mi fog történni ezután? :)
2013. febr. 21. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!