Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten által a zsidók mire...

Isten által a zsidók mire vannak kiválasztva?

Figyelt kérdés
2009. jún. 19. 01:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem a zsidó nem kiválasztott nép és nem is volt az soha. Nincs kiválasztott nép.

A vallás ősidők óta összefonódik a politikával.

A zsidókra a babiloni fogság alatt erősen hatott a sumér vallás. Sok sumér elem fellelhető a Bibliában, pl. a messiásvárás.

Vallásháború: Az Ábrahámi kiválasztottság nem volt több, mint politikai fogás.

A második szövetségről: A zsidók sose fogadták el Jézust, mint megváltójukat, ill. az egész emberiség megváltóját.

Jézus nem volt zsidó. Ez elrejtve benne van a Bibliában, amit persze emberek szerkesztettek (átírták, elvettek belőle, hozzá tettek) az aktuális kor képének, elvárásainak megfelelően.

Érdekesség: egyes elméletek szerint Jézus földi anyja, Szűz Mária párthus származású volt. A Párthus Birodalom (a sumér utódja) szoros összefüggésben van az ősmagyar történelemmel. Mindezekről szintén politikai okokból nem hallani.

Szerintem nincs értelme kiválasztottságról beszélni. Minden ember egyenlő, vagy legalábbis ennek így kellene lennie.

2009. jún. 20. 23:07
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
Jajj utolsó válaszoló ezt haggyuk már a végén még kiderül hogy Jézus magyar volt? na ne nevettess
2009. jún. 21. 10:12
 13/17 A kérdező kommentje:
nyissatok egy fórumot aztán veszekedjetek jézus származásán, de ne itt
2009. jún. 21. 13:08
 14/17 anonim ***** válasza:
93%
Sztem meg az az igazság h nincsenek kiválasztott népek! És nem érdekel h ki hogy forgatja a szavakat mer nekem aztán tökmind1 h "választott" v "kiválasztott", mer sztem egy és ugyanazt jelenti. De ez hatalmas hülyeség, nem létezik egyszerüen! Persze számitok a vallási megmondóemberek lepontozására, de sajnálom, nem hiszek ebben a kiválasztottságban, sem zsidó, sem keresztény értelmezésben.
2009. jún. 22. 00:18
 15/17 anonim ***** válasza:
72%
arra hogy körül metéljék magukat meg üzleteljenek és felvásároljanak dolgokat
2009. jún. 22. 16:05
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

Valaki már írt hasonlót, azt akarom megerősíteni:

Arra voltak választva, hogy a hitet terjesszék. De ezt sokan közülük nem tartották be, sőt fejükbe szállt a dicsőség, lásd farizeusok. Jézus után a "szerződésük" nem lett "megújítva", azóta az egyes ember és Isten között van "szerződés", ezt jelképezi a keresztség.

2009. jún. 22. 21:45
 17/17 anonim ***** válasza:
87%
Csak szerényen, csendben jegyzem meg,hogy ha Pál apostolnak olvassátok a Rómabeliekhez írt levelét, az elég rendesen elemzi a dolgot. "Elvetette-e Isten az ő népét?" Nem! Az antiszemita "kereszténységnél" nincs visszataszítóbb, hiszen a fa nem tagadhatja meg a gyökerét. Jézus zsidó volt, és zsidóként halt meg, bár megkeresztelkedett, de akkoriban a kereszténység még egy zsidó szekta volt, csak később lett önálló vallás. Ja, és ha a zsidók nem feszítették volna meg Jézust, akkor nem volna kereszténység, bűnbocsánat és kegyelem a pogányok számára sem. Jézus azért jött,hogy meghaljon értünk. A zsidó népnek jutott ez a hálátlan szerep, amiért szenvedtek is eleget a történelem folyamán. Ja, és nem vagyok zsidó, mielőtt valaki belémköt. És hitgyülis sem. Csak olvasom a Bibiliát.
2009. júl. 2. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!