Kám, a feketék meg a rebszolgaásg?
Kám leszármazottai lennének a feketék .
Áll vlami olyasmi a Biibliában,hogy örök rabszolgasága vannak kárhoztatva?
Vagy valahol máshol olvashattam, hallottam ezt.
Nem minden embert egyelnőnek teremtetett ?
És aki színesbőrűvel köt házasságot ?
Persze. Igaz a feketéknek semmi közük sincs a keresztényéghez, mert teljesen más vallásaik vannak (persze az erőszakos fehérek rájuk erőltették az eszméiket, ami miatt ma nyomorban tengődnek), de ja. Biztos igazad van.
Amúgy ezt meséld Obamának, ő biztos nagy érdeklődéssel hallgatná végig ezt az elképzelésed. (Kb. azzal, hogy az USA elnöke lett a világ legfontosabb személyéve is vált)
OFF
Bibliai kérdés volt, a vallás témakörben. Szerintem a kérdező arra kíváncsi, ami a kérdésben van, nem arra, hogy melyik évet írjuk.
ON
Áll valami olyasmi, de tényleg csak "olyasmi", eléggé másról van szó, mint amit leírtál.
Először javaslom, olvasd át ezt a kérdést és a rá adott válaszokat, nagyon tanulságos lesz neked: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Nem a feketéket átkozta meg Isten (ill. Noé), hanem Khámot, illetve fiát, Kánaánt (1Móz. 9:25 "Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt."). Khámnak egyik fia Khús volt, akinek a neve jelentheti azt, hogy "fekete", és a Biblia szerint az ő leszármazottai voltak az etiópok.
Nincsenek örök rabszolgaságra kárhoztatva, mert Jézus megváltása ugyanolyan érvénnyel kiterjed rájuk is, mint bármely más emberre. Ugyanakkor a történelem során valóban úgy lett, ahogy Noé megjövendölte: Khám leszármazottai idővel elnyomott, szolgaságban élő és nagy részben kihalt népek lettek, mint pl. a Kánaániták.
A színesbőrűekkel kötött házassághoz ennek semmi köze sincs, mint ahogy az emberek egyenlőségéhez sem. Magyarul azt akarom mondani, hogy semmiféle rasszista érvet nem lehet bibliai alapon levezetni, ha netán erre irányult volna a kérdés.
A 6osnak és a 7esnek nagyon köszönöm.
Persz a többieknek is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!