Van értelem hit nélkül imádkozni? Ha nem tudok hittel imádkozni, hogy kérhetnék hitet?
Jó lenne ha kapnék valami ségletet,hogy elinduljak az életben,de ehhez kérni kell. Nem igaz?
De ha nem hiszek benne,hogy meghallgatnak és,hogy kapok bármit is?
Miért áll a Bibiliában ha áll,hogy kérni kell az Urat és megadatik?
Meg ha ketten vanak egy akaraton akkor az úgy lesz.
Hogy kérhetnék hitet ha nem hiszek abban,hogy az ima segíthet?
Ha nem hiszek benne,hogy bárki is figyel rám vagy meghallgat nem időpocsékolás?
Ha úgymond nem lesz meg a"jutalma " az imának.
16-os válaszoló történetét már ismerem, és mindig azt hiszem, hogy az én egyik válaszom, annyira megegyezik az én történetemmel, még a leírásának a szóhasználata is, csak nekem a megtérésem történt másképp.
Kérdező,megértem a vágyadat és csak azt tudom mondani, hogy egészen más hit az ami megtapasztalásra épül. Ez az a hit amire vágysz, amikor bármi történjen is veled az életben, tudod, hogy van valaki aki mindig veled van.
Továbbra is azt tudom mondani, hogy kérj, és megadatik.
Minden kérésünk teljesül ami nem ellentétes az Atya akaratával és mi más lenne az Ő akarata, mint, hogy helyreálljon vele a kapcsolatod.
"Hogy még akkor is velem lesz ha meginog a hitem, ha vétkezem."
Mindannyian vétkezünk. Szóban, tettben, gondolatban. Egyetlen ember volt bűntelen, ő pedig magára vállalta a világ összes bűnét. S amikor Ő megfeszíttetett, akkor Vele együtt a világ bűnei is megfeszíttettek. Isten ezért küldte egyszülött fiát a Földre, hogy elhordja a bűneidet.
Akkor miért kételkedsz abban, hogy Isten Veled van? Fogadd el, hogy az összes bűnöd már régen meg van bocsátva... és ha ezt elfogadod, nyugodtan várhatod Isten szabadítását! Csodálatos érzés!
"16-os válaszoló történetét már ismerem, és mindig azt hiszem, hogy az én egyik válaszom, annyira megegyezik az én történetemmel, még a leírásának a szóhasználata is, csak nekem a megtérésem történt másképp."
16-os vagyok: klassz, örülök neki hogy ketten vagyunk ezzel :) Neked is így álmodban mutatta meg Isten hogy ő létezik?
"Engem egy betegség , a depresszió és az abból való gyógyulásom vezetett vissza az Úrhoz"
Neked elég volt némi betegség tehát erősebb hited van mint nekem miattam muszály volt csodát (az álmomra gondolok) tennie Istennek :)
"de még ennél is fontosabb bizonyság számomra a létezését illetően, az a változás a gondolkodásomban mely a megtérésem után következett be."
Ezt én is tanusíthatom, nem rögtön történt de olyan mintha kicseréltek volna. Korábban szinte éjjel-nappal számítógépes játékokkal és kártyajátékokkal játszottam éveken keresztül. El se tudtam volna képzelni az életemet ezek nélkül. Most meg napi 0 órát foglalkozom ezekkel, Isten került az első helyre.
A körülöttem élők azt mondják hogy sokkal türelmesebb és nyugodtabb is lettem azóta. Előtte nagyon sértődékeny voltam. Persze most se lettem tökéletes, de a különbség szembetűnő.
Tulajdonképpen ami velem történt is csodának tekinthető, mert a pszichiáterem azt mondta, hogy gyógyszer nélkül nem fogok tudni meggyógyulni, ám mégis ez történt.
Néhány hónappal később pedig egy gerincműtétre kellett befeküdnöm kórházba. Nagyon féltem, mert még soha nem műtöttek, de elkerülhetetlennek tűnt.A fájdalomtól aludni sem tudtam akkor már napok óta, így éjjel-nappal imádkoztam, de nem csökkent a fájdalom. A műtét előtti napon beletörődtem, hogy ha ez az Úr akarata legyen meg, de ha lehetséges, legalább éljem túl, hogy ne kelljen a gyermekeimnek anya nélkül felnőniük. Akkor már az sem érdekelt ha lebénulok, mert azzal együtt lehet élni.
Másnap a műtét előtt 1-2 órával szó szerint egyik pillanatról a másikra megszűnt a fájdalmam és haza mehettem. Azóta se volt olyan fájdalmam.
Lehet, hogy ezekre van racionális magyarázat is, de én tudom, hogy mindkét gyógyulásomat Istennek köszönhetem és azóta megingathatatlan a bizalmam benne. Sok mindenre megtanítottak ezek a betegségek és megerősítették a hitemet.
Olyan jó, hogy többen leírtátok az újjászületéseteket! Én előtte nagyon haragudtam Istenre. Kerestem, de úgy éreztem, hogy nem segít...
Aztán egyszerűen megtörtént, olyan volt, mintha lehámozta volna rólam az összes rossz érzést, és csak szeretet maradt bennem. Azóta mindent rábízok az életemben! És egészen elképesztő dolgok történnek, a környezetem is elcsodálkozik, hogy milyen "csodák" sorozatából áll az életem. De én ezt mind Istennek köszönhetem, sokszor kérés nélkül kínál lehetőségeket, megoldásokat, segítséget! Rengeteget!
És ha néha-néha elcsüggedek, csak így imádkozom: "Tiszta szívet teremts bennem, Istenem..."
És Isten képes teremteni - erre egyedül Ő képes! Mindenki más csak toldozgatni-foltozgatni tud, Isten teremteni is tud! Megtapasztaltam! Hálát adok az Úrnak a mai napon (is) tapasztalat ezernyi csodáért, és a kezébe teszem az életem - mert ha ezt teszem, olyan kegyelmet tapasztalok, amit még soha eddig életemben, amikor még Isten nélkül éltem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!