Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus volt-e Jézus?...

Katolikus volt-e Jézus? Szerinted?

Figyelt kérdés

2012. márc. 19. 00:56
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Jézus zsidó volt.

Katolikus vallás akkor még nem is létezhetett.

2012. márc. 19. 02:25
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Nem, mert zsidó volt (tartotta is magát a jó és nem képmutató vallási szokásaikhoz). Viszont ő alapította az egyházat a Biblia szerint:

Máté 16,18: "Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."

2012. márc. 19. 06:27
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem először is vegyél részt egy gyorstalpaló történelem tanfolyamon és akkor rájössz hogy mekkora ordenáré butaságot is kérdeztél... Egyházszakadás (1054) --->katolikus és ortodox egyház. Jézus (0000-0033?) Akkor még is hogy a drága mamába lehetne Jézus katolikus???
2012. márc. 19. 07:41
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy szerintem ha elöbb nem akkor az egyházszakadásnál biztosan elhagyott minket.. és nagyon csalódott hogy a keresztény egyház amely pont az összetartást kéne hogy hírdesse apró darabokra szakad még keleti és nyugati egyházon belül is.. szégyelhetjük magunkat
2012. márc. 19. 08:40
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

Ugye ez a kérdés csak vicc?

Jézusnak nem volt semmilyen általánosan elfogadott vallása,többek között ezért feszítették keresztre.A katólikus vallás meg még csak nem is létezett akkor.

2012. márc. 19. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Jézus zsidó volt, a zsidó vallásban megígért és várt Messiás. De mivel a zsidóság jó része nem fogadta el annak, szakadás történt, Jézus követői a 'christian'-ok (=krisztusiak, vagyis keresztények) lettek.

Később, a történelem során a kereszténység is számos felekezetre szakadt, ebből a katolikus vezeti vissza magát a valaki által már említett Péter apostolra, vagyis Péter óta folyamatos a pápaság, és a püspökök és papok mind vissza tudják vezetni a felszentelésüket Péterig.

A katolikus egyház központja Róma, ahol a Szent Péter Bazilikában őrzik Péter csontjait, "rá van építve a templom/egyház", szó szerint is...

Úgyhogy nem, Jézus nem volt katolikus.

2012. márc. 19. 11:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Vidiripi

S a papi hierarchiát azt mire vezetik vissza?

2012. márc. 19. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Jézus zsidó volt. de nem lehetett katolikus, mivel ő alapította a katolikus egyházat.
2012. márc. 19. 13:32
 9/10 munyamunya ***** válasza:
74%

A "katolikus" szó jelentése: egyetemes, egész szerinti. Jézus az egész teremtett világ megváltására jött el, így bizony katolikus volt.

A sokkal később keletkezett Római Katolikus Egyháznak természetesen nem volt a tagja.

2012. márc. 19. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ha Jézus előtt nem lenne ismert az elmúlt 2000 év történelme, és hirtelen szembesülne, hogy abból az egyházból, amiről ő beszélt, mi lett, alaposan elcsodálkozna.

a krisztusegyhaza.hu/predikaciok.html

oldalon van egy prédikációsorozat, amely megpróbálja feltárni, hogy mi volt kezdetben a kereszténység lényege.

Olyan témák vannak, mint bizalom, család, idő, boldogság, pénzügyek, bizonytalanság, életmentés, szenvedély, vezetés, egyház, üdvösség.

Remélem, felkeltettem az érdeklődéseteket.

2012. márc. 19. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!