Üdv mindenkinek! Gyászmisén mikor mit kell csinálni? Leülni, felállni, letérdelni stb?
Ha megírod, milyen vallású gyászmise, többet tudunk segíteni. De abból tényleg nem lehet baj, ha a többieket utánozod.
Utolsó: te hol jársz templomba, hogy ki vannak téve énekeskönyvek?? És nem lopják el??? (Pesti vagyok, belvárosi, és soha életemben nem láttam még ilyet.)
Nálunk is kivannak téve énekeskönyvek.
Ki az, aki templomból lop? :S
Nagyon sajnálom.
A pap pontosan tudja, hogy gyászmisékre, esküvőkre, temetésekre többségében olyanok jönnek, akik amúgy nem járnak misére, úgyhogy segíteni szoktak: mondják, hogy most álljunk fel stb. Ne aggódj emiatt. A közös imákat sem szokták tudni ilyenkor, úgyhogy 1-2 hangot lehet hallani, azokét, akik rutinos templombajárók.
Azt javaslom, hogy beszélj a pappal, mondd el, amit nekünk, és hogy stresszelsz. Biztos lesz egy-két jó szava, és megnyugtat, hogy majd mindig mondja, hogy mikor mit csináljatok.
Isten áldjon és vigasztaljon!
Feliza, köszönöm a segítséged és a kedvességed.
Téged is Isten áldjon!
(Hívő vagyok, csak nem templomjáró.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!