Ismertek szcientológiásokat? Mi a véleményetek róluk
„Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!” L. Ron Hubbard
Ez elvileg saját idézete, és azt hiszem ez szinte mindent elmond.:) A dianetikán talán érdemes elgondolkozni, de egy dokumentumfilmből és több történetből is azt hallottam, hogy bábbá teszik a tagokat. A végén minden tagjuk azt csinál amit akar és a lényeg a profit növelés.
Ismertem, oylat aki hitt benne, és elég idióává tette magát
meg olyat is ismertem, aki "elszenvedte" aztán jót röhögött az egészen, mert volt annyi esze, hogy átlásson a függönyön.
Nem sok közös vonásuk van. Hétköznapi ember annyit vesz észre a szcientológusokon, hogy bizonyos szavakat szcientológus módra használnak. Ez hamar elárulja őket.
Pl. ha kicsúszik a száján valami olyasmi, mint "nem volt közös realitásunk" és más hasonlók.
Nem fog máshogy enni vagy járni, mint más ember. Természetesen előfordulhat, hogy elkezdenek téríteni, vagy elkezdik fejtegetni a szcientológia nagyszerűségét: "erről az jut az eszembe, hogy nemrég voltam egy tanfolyamon..."
Mint minden szektatagnál, a politikaiakat is beleértve, a szcientológusoknál is vannak témák, amik kihozzák belőlük a hittérítőt. Pl. ha betegségekről van szó, akkor elkezdenek kiselőadást tartani arról, hogy a gyógyszerlobbi milyen ártalmas, és igazából a betegségek nagy része lelki eredetű stb.
Igen. Sokat ismerek. Egy külön "állatfaj". Külön szótár kell hozzájuk. Így köszönnek el egymástól írásban: ARK: Jani. Mindig hasznos adatokat akarnak maguknak. Meg clear bolygót. Nehezen fogadják el, ha valaki nem érti meg a "vallásukat". De mivel ez nem vallás, hanem vallási köntösbe bújtatott gazdasági tevékenység, így egyszerűen nem értem, hogy az emberek hogy nem látnak át ezen.
Mondjuk szerintem eleve egy közös tulajdonsága minden szcientológusnak van: Gyenge akarat, formálhatóság, bizonytalanság. Ugyanis határozott, erős, céludatos embereket nem tudnak beszervezni a szektájukba.
"Így köszönnek el egymástól írásban: ARK: Jani"
Jó, de ezt csak egymás között mondják.
Amúgy közös tulajdonságuk az is, hogy igazán okos vagy művelt nincs köztük. Tehát pl. egyetemet végzett roppant kevés van, és inkább az idősebb korosztályból. Fiatal szcientológus vagy az egyetemet/főiskolát nem tudja elvégezni, vagy kigyógyul a szektából, mire végez.
Nézd meg ezt:
Szépen le van vezetve benne hogy a szcientológiába keveredő fickó hogyan veszti el az összes pénzét, az összes szabadidejét, a továbbtanulási lehetőségét, a feleségét, a kislányát és a rokonait.
Ha egy szóval kellene megfogalmazni hogy mit csinálnak akkor azt mondanám hogy agymosás.
Mocskok! És k*rvára félnek a titkosszolgálatoktól, merthát vannak pénzmosási, embercsempészeti és nemzetbiztonságot veszélyeztető dolgaik.
HAJRÁ TITKOSSZOLGÁLAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!