Miért mutogatja mindennki az ördög jelét a kezével? Vagy én értem félre?
Ez egy témához annyira nem kapcsolódó dok.film. 2 percnél lehet látni, hogy a tömegbe gyűlt emberek mind az ördög jelét, a szarvakat mutatják. Pedig nyilván nem sátánista nagy gyűlésen vannak.
Itt ugyancsak ez látszik. Elnökök, hírességek, mind ezt mutatják az emberek felé. Minden nagykutya titokban egy ördögi összeesküvés része, vagy mi?
Mi ez a pókember-kéztartás divat mégis?
Voltál már rock koncerten? Éljen a metál-villa! Pedig nem vagyunk sátánisták :P
Mellesleg MTV-n szokott lenni egy műsor Ha igazán ismernél címmel, amcsi középiskolákba látogatnak el, ahol egy napot arra szentelnek, hogy közelebb hozzák a diákokat, hogy meglássák másoknak is vannak problémáik, sokszor ok nélkül piszkálják egymást. Ott is sokat mutatják ezt, mikor azt fejezik ki, hogy megértik és mellettük állnak a problémáikban.
Kedves 8-as válaszoló!
Ezek az emberek a világ vezető politikusai, a média főszereplői, akik a nagyközönség előtt élik az életüket, végzik a munkájukat. Nagyon is jól látható mindannyiuk életében, művészetében, hogy milyen hatalom szolgálatában cselekszenek (akár konkrét ismeret nélkül, bár ezt ilyen magas szintű társadalmi pozícióban levőknél kétlem). A tetteik nyilvánvalóak, és azokat bizony meg lehet és meg is kell ítélnie az Isten népének, a sötétség haszontalan cselekedeteit le kell lepleznünk, ahogy az Efézusi levélben olvassuk.
És egyáltalán nem azt állítom, hogy a gazdagság csak sátáni forrásból eredhet. Azonban mindazok az emberek, akik részei a mindenkori világ-elitnek, akikre az egész világ figyel, akik terjesztik is világnézetüket és a meggazdagodást teszik meg egyedüli életcéllá a megtévesztett tömegek számára - nos, ők nem valószínű, hogy a Mindenható Isten kegyelméből részesülnének a jómódban. Annál is kevésbé, mert egy bizonyos szinten túl a javak halmozása (pénz szerelme, fösvénység, mértéktelenség) igencsak ellenkezik az Isten törvényével, ezek az emberek pedig óriási mértékben túllépik a szükségleteik kielégítését, és értelmetlenül hatalmas vagyonokat őriznek.
"Én csak azt nem értem,hogy ha ezek valóban titkos jelek,és összeesküvésre utalnak,akkor miért mutogatják őket?"
Na ez az. Mit jelent? Miért mutogatják az első videóban a gyerekek? Ők nyílván nem szűz áldozó sátánisták.
12-es!
Szerintem aki Krisztust követni próbálja, az úgy áll a bűnösökhöz, mint Krisztus Zákeushoz. Őt sem hurrogta le, hogy a sátán szolgája, pedig nem a szép mosolyáért halmozta fel a vagyonát.
NEM tudod, hogy mi van a gazdagok szívében és veséjében. Ez nem a mi dolgunk. Sem én és gondolom te sem követted a szűk utat születésedtől fogva. Én a pénzt hajhásztam, éppúgy, mint sokan, de nem adtam el senkinek sem a lelkem, pusztán nem jött el még az én időm.
Más tisztán látni dolgokat, és megint más ítéletet és véleményt mondani, ráadásul hatalmas általánosságban.
Kérdező, attól, hogy én a középső ujjamat felfelé mutatom rád, vagy a hüvelyk ujjamat lefelé, én és szerintem senki, aki neked azt mutatja nem akarja megvalósítani a jelentését. Egy rossz szokás, egy rossz divat, egy rosszindulat nem kultikus vagy okkultista dolog.
Megismételném a kérdésemet a képekkel kapcsolatban. Szerinted azok pillanatfotók, vagy a hírességek a tömegnek mutatták a "jelet"?
Mert szerintem pusztán egy pillanat képei, valószínű, már te is sokszor mutattad ezt a jelet észrevétlenűl. Nincs jelentősége.
Nem, nem szokásom úgy tartani a kezem, mint a Pókember. Próbáld csak ki, nem épp a legkényelmesebb tartás az ujjaknak. A fotókon nekem kifejezetten úgy tűnik, hogy ezt mutatják.
Egy két youtube http://www.youtube.com/watch?v=1F_FrVID0ig&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uKWVu0BsFkE&feature=related
Én nem dőlök be a legostobább néphülyítésnek, de ezek tényleg egybe vágnak mind.
Kedves 16-os válaszoló!
Ha jól emlékszem, Zákeus maga ment Jézushoz, igyekezett a közelébe kerülni, örömmel fogadta be a házába, és tanúságot tett, hogy a vagyonát szétosztja és négyszeresen adja vissza, amit tisztességtelen módon szerzett. Hasonló, őszinte bűnbánatból fakadó cselekvést nem látunk ezeknél a hírességeknél, maximum kirakat-adakozást, amit jó hangosan hirdetnek is, hogy mindenki jól lássa, mennyire nagylelkűek ők. A Felkent tanítása az, hogy adakozáskor ne tudja a jobb kezed, mit csinál a bal, és főleg ne kürtöltess magad előtt, mert ez képmutatás.
Az való igaz, hogy nem tudom, kinek mi van a szívében, ezt nem is állítottam. Annyit mondtam, hogy a cselekedetek láthatók, megítélhetők, és szükséges is megkülönböztetnünk a jót a rossztól.
A pénz hajhászása az ember megromlott természetéből fakad, és ebben valószínűleg mindannyian elesünk az életünk során. Nem ez itt a kérdés, hanem hogy vannak-e olyanok, akik minden mást hajlandóak feláldozni ezért és a hírnévért, még akár a saját megmenekülésüket is. Én annyit állítottam, hogy vannak ilyen emberek, akik mutogatják is magukat, és akik közül vannak olyanok is, akik pontosan tudják, kitől ered a szerencséjük, felemelkedésük, és többek közt ezekkel a kézmozdulatokkal hitet is tesznek mellette.
Természetesen az "ördögvilla" használóinak nagy része csak balhéból, divatmajmolásból, ostobaságból mutogatja ezt a jelet, mivel szépen be lett építve a popkultúra többi jelképei közé, amilyen manapság a fél szem eltakarása, a két kézzel háromszög formálás, a három hatos mutatása, alias a-ok jel, stb. El vagyunk árasztva olyan képi hatásokkal, amelyek már természetesnek tűnnek, hiszen mindenütt szerepeltetik őket, már rá sem csodálkozunk egy-egy fura reklámra, képre, videoklipre, mert megszoktuk, beépült a tudatalattinkba, mint teljesen normális dolog - és épp ez a cél, hogy immunisak legyünk a gonoszságra, mondván, hogy ez csak divat, a mai fiatalok szokása, stb.
Egy-egy jelkép állandó tartalommal rendelkezik, nem véletlenül vannak a Bibliában is jelképes tárgyak, tettek, dolgok. Az olaj mindig is a felkenetés, a Szellemmel való kapcsolat jelképe lesz. Ugyanígy a sárkány sosem pozitív. A világunkat uraló hatalom is a saját jelképeit használja és használtatja, ezek pedig felismerhetőek, ha nyitott szemmel járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!