Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti érzitek azt, hogy Isten...

Ti érzitek azt, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés
Én kicsi korom óta tudom, sőt érzem azt, hogy létezik és ez nagyon furcsa. Soha egy pillanatig sem kételkedtem a létezésében. Tudom, hogy ott van mindenhol és érzem a jelenlétét. Ez normális? Van olyan aki ugyanígy érez?
2012. márc. 12. 22:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

Szurkolok neked.

Melyik vallás felé nyitotta ki a szíved Isten, vagy szimplán hiszel Istenben? Milyen vallású szeretnél lenni?

Én szívemben baháí vagyok, de még nem vettem fel a vallást hivatalosan.

Ha nem akarsz it válaszolni, írj privit.

Üdv: Napirai 29/L

2012. márc. 13. 21:42
 12/15 anonim válasza:
Nem, nem érzem. Viszont éppen mostanában olvastam, hogy ha Isten létezik, csak így, érzéssel közelíthető meg, logikával meg tudományos okoskodással semmiképp. Talán nálam is ez a hiba... Mindenesetre szerintem is normális: jó esetben Istent érzed, rosszabban a téved érő szocializációs hatásokat. Vagy mindkettőt:)
2012. márc. 13. 22:23
 13/15 anonim válasza:
Előző válaszoló vagyok: téved = téged:)
2012. márc. 13. 22:24
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát az biztos, hogy logikával nehezebb. Bár Einstein is belátta, hogy a világ mögött kell lenni valami mozgató erőnek. Ha elképzelünk például egy dominósort ami elindul(ez lehet akár a világ, a keletezésétől, mert ez egy folyamat) akkor valakinek el kellett indítani ezt a dominósort szerintem. De sok kérdésre nem tudom a választ Istennel kapcsolatban és sok mindent én sem értek. Azt hiszem, hogy talán nem is kell mindenre tudnunk a választ :)
2012. márc. 13. 22:39
 15/15 anonim ***** válasza:

igen,létezik egy felsőbb rendű intelligencia,aki szerintem a Bibliai Isten. Amikor eléggé szarul voltam és bementem a templomba(holott nem szoktam,azt sem tudtam h. mikor is van mise!) kértem egy jelet erre ahová leültem találtam egy Szent képet amit ott felejtettek. Valamiért beszélni akartam a pappal megmutattam neki a képet,holott nem akartam,mert azt hittem hogy direkt hagyták ott erre ő azt mondta: Ez az ő képe,ő osztogatja,ez emlék az első szent miséjéről és pappá szenteléséről.

Nah hát innentől kezdve hittem ill. hiszek benne.Ez véletlen nem lehetett..és később derült ki hogy ez a pap pont csak aznap tart misét és csak akkor délután!! érdekes:)

2012. ápr. 11. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!