Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben segít egy lelki, pszichi...

Miben segít egy lelki, pszichikai bajjal küzdő embernek a vallás?

Figyelt kérdés
Lehet hogy durva lesz egyeseknek amit írok, lehordhattok mindenféle baromnak, nem érdekel. Miért segít valakinek ez, ha most valaki depressziós, mitől lesz neki jobb hogy vallásos lesz. Miben segít az ha egy ilyen ember elmegy a templomba idétlen imákat mormolni és bólogatni. Véleményem szerint a vallás eléggé tudatszűkítő. Mért jó az ha sok mindent megtagadsz magadtól. Véleményem szerint ettől még nem oldódik meg semmilyen pszichológiai probléma.
2012. márc. 4. 20:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%

és te milyen összefűggést látsz az alacsony intelligencia és a vallásosság között?

nézzük csak milyen esetek lehetnek:

1

Alacsony intelligencia, és vallásos (te ezt veszed ternmészetesnek-ha jól értem)

2

alacsony intelligencia és nem vallásos

3

magas intelligencia és nem vallásos (neked ez is természetes)

4 magas intelligencia és vallásos (összeférhetetlennek hiszed, de nagyon tévedsz. Sok tudós hajszolja egy életen át a "tudást", aztán megszagolja, megérzi a természetfölöttit.)

A vallásosak nem hülyébbek az átlagnál, sőt !!!

De lehet, hogy te egy eldugott helyen élsz, és nem is nagyon sokat láthatsz a világból.

2012. márc. 4. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Reményt ad, hogy van egy felsőbb hatalom, amit az ember nem irányíthat. Így ha úgy érzi, hogy nem sikerül semmi, nem jó semmiben, nincs szerencséje sem,és minden az ő hibája, akkor is segíthet valaki fentről. És néha tényleg jobb lesz. Ráadásul ha senkivel nem beszélheted meg a gondjaidat, Ő biztosan meghallgat. Néha már az is segít ha meghallgatnak.
2012. márc. 4. 22:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, imákat mormolni a templomban az tényleg nem valószínű, hogy bárkit is kihozna pl. egy depresszióból. De gondolj csak bele. Ha valaki tanulmányozza a Bibliát, és megtudja, hogy valóban egy szebb jövő áll előtte, lehet, hogy az segít neki, hogy picit jobb kedve legyen, és ha megérti a bibliai tanításokat, hogy mi miért történik napjainkban, pozitív hatással lehet rá. Arról nem beszélve, hogy addig is pozitív dolgokkal foglalkozik a negatív helyett.
2012. márc. 5. 06:40
 14/20 anonim válasza:
100%
A vallas semmit, Jezus igen, o segithet!
2012. márc. 5. 08:02
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"van pár ismerősöm aki vallásos... - Véleményem szerint a vallás eléggé tudatszűkítő."

Tehát pár ismerős példája alapján levontad a következtetést, hogy a vallás tudatszűkítő. Az, hogy valaki elmegy templomba, imákat mormol és bólogat, semmiben nem segít. Ha azonban ténylegesen elkezd hinni, és kapcsolatot keresni Istennel, akkor rájön, hogy minden helyzetből van kiút, észreveheti a hétköznapi csodákat az életében. Nagyon sok erőt ad a hit, sokkal többet, mint bármilyen pszichoterápia vagy gyógyszer! Mindezt úgy merem leírni, hogy fiatalon megéltem a depressziót hitetlenként (nagyon-nagyon kemény volt!), majd később életem egy nagyon nehéz, depressziós időszakában rátaláltam Istenre - pontosabban Ő talált rám, és ez óriás erőt adott ahhoz, hogy helyrehozzam a dolgaim, amelyek megkeserítették az életem. Mégpedig úgy tudom helyrehozni, hogy közben folyamatosan kérem és megtapasztalom Isten útmutatását, tehát biztosan tudhatom, hogy minden a legjobb úton halad.

Nem érzem magam tudatszűkültnek, pedig naponta imádkozom, olvasok Bibliát, de van életem, családom, barátaim, érdekes munkám, amit nagyon szeretek, járok szórakozni, rengeteg dolog érdekel, stb.

2012. márc. 5. 13:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
köszönöm, hogy leírtad
2012. márc. 5. 21:22
 17/20 anonim ***** válasza:
85%

nem értem, hogy mikor a NEW AGE-nek mindent elhisztek,

meg elhiszitek, hogy a tudat valóságot teremt,

meg elhiszitek, hogy a mantrák mondogatása hatásos,

de nem hisszitek el, hogy az imák mondása

1 valóságot teremt, és

2 valóságos személyhez szól, aki meghallgatja és segít.

2012. márc. 5. 21:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Mikor az ember viztöl ?s l?lektöl ujj?születik akkor tapasztalhatja Isten val?s?g?t,segitség?t j?val kifizetödöbb mint emberekben bizni.j?n(3:5)
2012. márc. 7. 12:45
 19/20 anonim ***** válasza:
15%
Olyan mint általában a pszichotrop szerek.Azt hiszed,hogy kitágult a tudatod,pedig igazából beszűkült.
2012. márc. 10. 00:09
 20/20 anonim ***** válasza:

"az ember viztöl ?s l?lektöl ujj?születik"

Ez mit jelent?

2012. márc. 10. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!