Miben segít egy lelki, pszichikai bajjal küzdő embernek a vallás?
és te milyen összefűggést látsz az alacsony intelligencia és a vallásosság között?
nézzük csak milyen esetek lehetnek:
1
Alacsony intelligencia, és vallásos (te ezt veszed ternmészetesnek-ha jól értem)
2
alacsony intelligencia és nem vallásos
3
magas intelligencia és nem vallásos (neked ez is természetes)
4 magas intelligencia és vallásos (összeférhetetlennek hiszed, de nagyon tévedsz. Sok tudós hajszolja egy életen át a "tudást", aztán megszagolja, megérzi a természetfölöttit.)
A vallásosak nem hülyébbek az átlagnál, sőt !!!
De lehet, hogy te egy eldugott helyen élsz, és nem is nagyon sokat láthatsz a világból.
"van pár ismerősöm aki vallásos... - Véleményem szerint a vallás eléggé tudatszűkítő."
Tehát pár ismerős példája alapján levontad a következtetést, hogy a vallás tudatszűkítő. Az, hogy valaki elmegy templomba, imákat mormol és bólogat, semmiben nem segít. Ha azonban ténylegesen elkezd hinni, és kapcsolatot keresni Istennel, akkor rájön, hogy minden helyzetből van kiút, észreveheti a hétköznapi csodákat az életében. Nagyon sok erőt ad a hit, sokkal többet, mint bármilyen pszichoterápia vagy gyógyszer! Mindezt úgy merem leírni, hogy fiatalon megéltem a depressziót hitetlenként (nagyon-nagyon kemény volt!), majd később életem egy nagyon nehéz, depressziós időszakában rátaláltam Istenre - pontosabban Ő talált rám, és ez óriás erőt adott ahhoz, hogy helyrehozzam a dolgaim, amelyek megkeserítették az életem. Mégpedig úgy tudom helyrehozni, hogy közben folyamatosan kérem és megtapasztalom Isten útmutatását, tehát biztosan tudhatom, hogy minden a legjobb úton halad.
Nem érzem magam tudatszűkültnek, pedig naponta imádkozom, olvasok Bibliát, de van életem, családom, barátaim, érdekes munkám, amit nagyon szeretek, járok szórakozni, rengeteg dolog érdekel, stb.
nem értem, hogy mikor a NEW AGE-nek mindent elhisztek,
meg elhiszitek, hogy a tudat valóságot teremt,
meg elhiszitek, hogy a mantrák mondogatása hatásos,
de nem hisszitek el, hogy az imák mondása
1 valóságot teremt, és
2 valóságos személyhez szól, aki meghallgatja és segít.
"az ember viztöl ?s l?lektöl ujj?születik"
Ez mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!