Ismeritek ezt a videót?
Én akár hányszor látom, mindíg sírok...
Mindíg mélyen belém hasít Isten szeretete, és Krisztus megváltása!
Nem tudom mit tennék ebben a helyzetben...:(
Most gonosz leszek.
Szerintem ez borzasztó hasonlat. Ez most azt jelenti ha nem hal meg Jézus akkor isten megnyomja a nagy piros gombot? Ugyan már Jézust nem feláldozták hanem megölték. Az itt látható gyerek meg önhibájából halt meg. Szóval halála nem szükségszerű volt hanem véletlen.
Ezért tipikus érezz bűntudatot amiért élsz propaganda.
A történetet ismertem, a videót nem. Borzasztóan hatásvadász.
Amúgy nem is fedi a valóságot.
1. A vasútnak vannak olyan védelmi berendezései, amik ilyen esetben megállítják a vonatot, vagy jelt adnak a megállítására.
2. Ha elfogadjuk J halálát és feltámadását, akkor nem volt ott semmiféle áldozat. I tudta, hogy fel fog támadni és visszakerül hozzá, még csak kockázatot sem, vállalt, nemhogy örökre elveszítsen (feláldozzon) valamit. Akkora áldozat volt ez, mint amikor te a fiókba teszel valamit és tudod, ha legközelebb kihúzod a fiókot, akkor is ott lesz.
Ismerem, és hatásvadász vagy sem, fedi-e a valóságot vagy sem, jó hasonlat-e vagy sem, én is mindig sírok rajta, mert nem a hibát keresem benne, hanem a mondanivalót.
Jézus valóban tudta, hogy fel fog támadni, de attól az áldozata még áldozat volt.Áldozat volt, hogy kiszolgáltatott csecsemőként jött közénk, áldozat volt egész élete,majd szenvedései melyeknek keresztre feszítése és halála csak a végkifejlete volt. Te vajon kiért lennél képes ilyen áldozatra, noha tudod, hogy a végén fel fogsz támadni? Vállalnád azt a mérhetetlen szenvedést melyet testben és lélekben szenvedett el értünk?
Ő megtette, végtelen szeretetből, melyből ma is sokat meríthetünk szenvedéseinkben.
"Böjte Csaba: Jézus Krisztus ezért jött közénk, hogy megváltsa a világot, ezt tudatosan vállalja, nem fut el előle, nem dobja be a törölközőt, nem hisztizik, hanem hosszan járja akár a Golgotát is, nem megy át kutyába, nem duzzog sértődötten. De bosszúért sem liheg húsvét napján, amikor feltámad, hanem megy tovább a szeretet útján. Én azt gondolom, ez mindannyiunk számára egy nagyon erős üzenet, hogy mi is a magunk feladatát hasonló elszántsággal végezzük el. Mi se dobjuk be a törölközőt a nehézségek láttán! Ne kezdjünk el veszekedni, civakodni, ne menjen el az energiánk azzal, hogy elkezdünk például anyázni, duzzogva ne üljünk félre egy sarokba sebeinket nyalogatva, hanem Jézus példájára emberei méltóságunkat megőrizve feladatunkat higgadtan, nyugodtan teljesítsük! Ez lenne az ideális, s azt gondolom, ennél szebb példa, mint a nagyhét szertartása, nemigen van. Rólunk szól az egész történet. Mikor valaki megnősül, munkahelyre áll, gyereket vállal, igazából az az ő golgotája, az az ő mindennapi keresztje. Ha Jézus számunkra, keresztények számára az eszménykép, milyen jó lenne, ha tudnánk is járni az ő útján!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!