Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik Jézuson gúnyolódnak,...

Akik Jézuson gúnyolódnak, azok tulajdonképpen a bigott, szűklátókörűen vallásos embereknek akarnak ezzel fricskát adni?

Figyelt kérdés
Vagy valóban gyűlölik, amit Jézus képviselt? (Már persze ha minden úgy igaz, ahogy le van írva. De most nem is ez a lényeg, hanem amit tényleg képvisel az a tanítás.) Ha igen, miért olyan gyűlöletes a szemükben az, ami jó?

2012. márc. 1. 22:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Vidiripi

Úgy van!

2012. márc. 3. 23:26
 12/16 A kérdező kommentje:

"Szerintem főként a bigott dolgok miatt teszik,a bigott vallásosok az elvakultságuk miatt sokszor elferdítik Jézus üzenetét,így egy hiteltelen kép jut el az emberekhez általuk.pl.Fennhangon hirdetik Isten országát,Krisztus hatalmas szeretetét a gyülekezetekben,meg térítéseik során,közben viszont kibújik a szög a zsákból,hogy valójában csak azokat szeretik,akik szintúgy vallásosak mint ők,vagy akik hajlanak a szavukra,akinek más a véleménye,kritikusan rámutat egyes Bibliai dolgokra,abban az ördög bujkál,és Isten-Jézus-az ilyen embert nem fogadja be."

Ez tényleg így van, de akkor miért nem a bigott embereken élcelődnek?

"Aztán persze biztos vannak,akiknek nem tetszik a Jézus-féle szeretet,"

Ismerek nem egy olyan embert, akik finoman szólva közelebb állnak Jézus "szintjéhez", mint én. (Fura ezt így leírni, de ha egyszer ez az igazság, minek hazudjam jobbnak magam...) És ilyenkor néha én is érzek valami irritálót. Ez az érzésem csak velük szemben van. De a rossz érzés ellenére is tudom, hogy ők közelebb állnak az igazsághoz, és hogy ennek a rossz érzésemnek nem szabad megadnom magamat, mert rosszat súg, és mert csak a frusztráltság okozza, az, hogy én nem vagyok olyan, mint ők. De lehet, hogy a különbség mértékétől függ a dolog. Talán ha egy olyan emberrel találkoznék, akiben annyi szeretet van, mint Jézusban, akkor már akkora lenne a különbség, hogy nem bírnám elviselni. (Az egóm, a bennem lakó önző oldal.) És így az irigység, a gyűlölet kerekedne felül, mintegy védekezésként. (Ami persze illúzió, mert pont hogy nem ad védelmet, ellenkezőleg - gondolom én.)

2012. márc. 3. 23:46
 13/16 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

"Szerintem főként a bigott dolgok miatt teszik,a bigott vallásosok az elvakultságuk miatt sokszor elferdítik Jézus üzenetét,így egy hiteltelen kép jut el az emberekhez általuk.pl.Fennhangon hirdetik Isten országát,Krisztus hatalmas szeretetét a gyülekezetekben,meg térítéseik során,közben viszont kibújik a szög a zsákból,hogy valójában csak azokat szeretik,akik szintúgy vallásosak mint ők,vagy akik hajlanak a szavukra,akinek más a véleménye,kritikusan rámutat egyes Bibliai dolgokra,abban az ördög bujkál,és Isten-Jézus-az ilyen embert nem fogadja be."

Ez tényleg így van, de akkor miért nem a bigott embereken élcelődnek?

Gondolom azért,mert ez a Jézus téma kézenfekvőbb,ezzel jobban lehet fricskát adni nekik(ezzel találják meg a gyenge pontjukat)Másrészt meg tévesen azt hihetik,hogy Jézus is olyan szinten volt,mint a bigott hívei,ezért azonosítják velük.De egyébként magukon a bigott vallásosokon is szoktak élcelődni.

"Aztán persze biztos vannak,akiknek nem tetszik a Jézus-féle szeretet,"

Ismerek nem egy olyan embert, akik finoman szólva közelebb állnak Jézus "szintjéhez", mint én. (Fura ezt így leírni, de ha egyszer ez az igazság, minek hazudjam jobbnak magam...) És ilyenkor néha én is érzek valami irritálót. Ez az érzésem csak velük szemben van. De a rossz érzés ellenére is tudom, hogy ők közelebb állnak az igazsághoz, és hogy ennek a rossz érzésemnek nem szabad megadnom magamat, mert rosszat súg, és mert csak a frusztráltság okozza, az, hogy én nem vagyok olyan, mint ők. De lehet, hogy a különbség mértékétől függ a dolog. Talán ha egy olyan emberrel találkoznék, akiben annyi szeretet van, mint Jézusban, akkor már akkora lenne a különbség, hogy nem bírnám elviselni. (Az egóm, a bennem lakó önző oldal.) És így az irigység, a gyűlölet kerekedne felül, mintegy védekezésként. (Ami persze illúzió, mert pont hogy nem ad védelmet, ellenkezőleg - gondolom én.)

Igen,hát az a Bibliából is kiderül,hogy Jézust is sokan szerették,és sokan gyűlölték.Aki egyfajta emelkedett szinten van,ahhoz általában így viszonyulnak az emberek.akik nem tudják elfogadni önmagukat,nem találják a szeretetet bensőjükben,azok irigyek lesznek rá,ami könnyen gyűlöletbe fordulhat át,hacsak nem győzik le ezt a tudatosabb énjükkel.Ha belegondolunk Jézus keresztre feszítésének is az volt az egyik oka,hogy érezték,hogy ő tud valamit,van benne valami,amihez ők is nagyon szeretnének hozzájutni,de az önzőségük miatt sehogy sem találták.ezért tehetetlen dühükben inkább megölték.

2012. márc. 4. 11:06
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

"Ha belegondolunk Jézus keresztre feszítésének is az volt az egyik oka,hogy érezték,hogy ő tud valamit,van benne valami,amihez ők is nagyon szeretnének hozzájutni,de az önzőségük miatt sehogy sem találták.ezért tehetetlen dühükben inkább megölték."

Igen, és ezt a jelenben, a gyakorlati életben is észre lehet venni, hogy aki emelkedettebb szinten van (lelkileg), azt sokan elvakultan, zsigerből gyűlölik. Hiába ismerik el az igazát, végül mégiscsak elfordulnak tőle. Én mindig azt hittem, hogy én csak a gyűlölt oldalon állok, és ezek a rossz (bűnös) érzések, amikről írtam, rádöbbentettek, hogy bennem is ott van az ördögi én, csak attól függ, hogy kivel állok szemben. Más kérdés, hogy én nem akarok engedni ennek az énnek. De segített megérteni a másik tábort is. (Megérteni nem egyenlő az egyetérteni-vel vagy a helyeselni-vel.) És mi a teendő, ha az ember a gyűlölt oldalon áll? Megpróbálja titokban csinálni azokat a jó dolgokat, amikre feltette az életét, hogy ne provokálja a kevésbé emelkedetteket? Vagy vállalja magát, és azt is vállalja ezzel, hogy esetleg bosszúból, irigységből bántani fogják? (Ha csak szavakkal is, vagy kiközösítéssel.) Jézus is ezt tette. De nekünk nem biztos, hogy ugyanazt az utat kell végigjárnunk. Vagy igen?

2012. márc. 4. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező

"És mi a teendő, ha az ember a gyűlölt oldalon áll? Megpróbálja titokban csinálni azokat a jó dolgokat, amikre feltette az életét, hogy ne provokálja a kevésbé emelkedetteket? Vagy vállalja magát, és azt is vállalja ezzel, hogy esetleg bosszúból, irigységből bántani fogják? (Ha csak szavakkal is, vagy kiközösítéssel.) Jézus is ezt tette. De nekünk nem biztos, hogy ugyanazt az utat kell végigjárnunk. Vagy igen?"

Ez nekem is nagy dilemma....mondjuk ravasznak lenni nem árt,az biztos.Jézus sem véletlenül intette a két meggyógyított vakot,hogy ne járjon el a szájuk.

2012. márc. 4. 20:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Néhányan gyűlölik, sokan viszont az ostoba kő-fanatizmust nem szeretik.
2012. márc. 5. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!