Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki felnőtt korban bemerítkezi...

Aki felnőtt korban bemerítkezik, és "megkapja" a Szentlélek keresztséget, azok közül mindenki tapasztalta valamelyik ajándékot: prófétálás, nyelveken szólás, gyógyítás stb?

Figyelt kérdés
Konkrétan a kérdésre, értelmes válaszokat várok! Köszönöm!
2012. márc. 1. 15:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9: igen, sokkal (ha az "ilyen" alatt a nyelveken szólás ajándékával rendelkező embert érted :D).

Amióta Krisztus megkeresztelt Szent Szellemmel (közel 5 éve), azóta én is szólok nyelveken. Szoktam így is, és saját szavaimmal is ("értelemmel") Istenhez imádkozni, de az emberekkel természetesen emberi nyelven beszélek. :)

2012. máj. 30. 10:33
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem lehet felróni senkinek, aki a témával kapcsolatban értetlen vagy hitetlen Ez egy ajándék Istentől, mint a megtérés és a kiválasztás. egyszer csak benne találod magad, és onnantól hiszel, magad sem tudod hogy, és miért. Annyira erős, hogy onnantól fogva senki és semmi nem tudja többé ezt kiverni a fejedből, akár oroszlánokkal is széttéphetnének akkor sem. Ezt sem érti az akivel ez nem történt meg. Ilyen a szent Szellem keresztség is. Több dolog kell hozzá, hogy ez létre jöjjön. 1. először is egy igazi Szent szellem által elhívás, 2, az ember döntése a megtérés (vagyis válasz Isten hívására) 3, egy olyan közösség ahol tanítják ezeket az igazságokat a Bibliából.

Én Isten kegyelméből egy olyan helyre csöppentem egy olyan időben ahol ezek a feltételek összeálltak. Nagyon leszállt abban az időben Isten szelleme, és nagyon sok embert megérintett, sokan megtértek akkoriban. ahogy dícsértük Istent, végigsöpört a Szent Szellem az embereken. Fantasztikus érzés volt, a mennyből egy szelet. Átjárta a testemet az élet szelleme, belém költözött Jézus Krisztus. Egy melegség járta át a testem, lelkem, és mintha túl csordult volna bennem valami hatalmas öröm, ami ilyen formában jött ki, a számon. Egyébként sok haszna van, az egyik például hogy ezt az imát az ördög nem érti, vagyis titkos nyelven imádkozunk ilyenkor Istenhez. Szokták mondani, a nyelveken imádkozás egy gépfegyver a sima imához képest, a böjt és nyelveken imádkozás meg atomfegyver az ellenség erői ellen. Volt is ilyen tapasztalatom, hogy nagyon nagy győzelmet arattam ilyen "módszerekkel". a prófétálás ajándéka is működik elvétve, én már többször éreztem hogy prófétálok, Isten mondott rajtam keresztül dolgokat. Egy ima alkalmával akaratlanul is kijött a számon hogy a gyerekek veszélyben vannak, Isten segíts! utána tudtuk meg, hogy miután behívták a gyerekeket a homokozóból, rá egy percre leszakadt egy hatalmas állvány pont a homokozóra. És még sok sok ilyen volt. Hallottam már nyelveken szólás magyarázatának működéséről is. ez úgy történt, hogy többen mondták meg hogy a másik mit imádkozott, és ugyanazt mondták ketten. Ezeket megtapasztalni kell, mert addig úgysem fogják elhinni az emberek de ez ajándék, szóval kegyelemből van. Személyes vélemény az, hogy Magyarországon a bálványimádás és antiszemitizmus miatt nagyon lefedett az ég, hogy ilyen szellemi megnyilvánulások történjenek, ezért sokkal többet kéne imádkozni a keresztényeknek. A világ más tájain emberek ezrei állnak fel tolószékből, vakok látnak, prófétálnak komolyabb szolgálók stb. De egyszer itthon is át kell törnie a kegyelemnek egyszer, csak sokkal több búzának kellene lennie az egyházban, akik rájönnek, hogy nem a képmutatás, és az önmagunk fényezése, hanem például az alázatos közbenjárás vezetne igazi áttöréshez.

2012. júl. 28. 21:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia !

Igen tapasztaltam és láttam másokon keresztül működni ajándékokat.

2013. jan. 27. 19:29
 14/15 Balu86MH ***** válasza:
én a bérmálkozás után idővel megkaptam azokat a karizmákat amiket kértem istentől pl.: közösségvezetés karizmája, szerelem karizmája :)
2013. márc. 20. 15:08
 15/15 anonim válasza:
Ez most egy komoly kérdés, vagy valami rossz vicc? Mi ez a szentlelkes cucc, ne idegesítsetek már. Milyen hit ajándéka? Mi ez a nyelveken szólás? Sajnálom fiúk, lányok, de beszarok a röhögéstől :D
2019. jún. 4. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!