Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos párok házasság...

Vallásos párok házasság előtti összeköltözése?

Figyelt kérdés

A barátommal másfél éve járunk és kimegyünk külföldre. Ugyanabba a városba. Felmerült h együtt lakjunk, mert olcsóbb és praktikusabb, így is úgyis szeretünk együtt aludni. Viszont én félek h ez nem jó döntés, mert azt tanultam meg otthon, h csak a házastársunkkal költözünk össze. attól is félek, h kiakasztanám a családomat ismerőseimet. Pedig várunk a szexszel a házasságig.

Nektek mi a véleményetek?

21L

2012. febr. 17. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

külön szoba akkor

bár nem értek egyet a házasságig nincs szexxel,de legalább kipróbáljátok tudtok-e együtt lakni

2012. febr. 17. 12:16
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

a törvényeket nem Isten hozta, hanem az emberek írták le, az adott kor erkölcsének megfelelően, sokuk nem avulhatott el egyszerűen - pl a ne paráználkodj, ne ölj stb - de ezek a szabályok betartása mind a helyzettől is függ, és a kor változik, sok szabály változik.

ne ölj - ne ölj ártatlan embert, ne ölj okkal sem, mert a saját lelkedet mérgezed vele - de ÖLJ pl. önvédelemből, HA nincs más mód, akkor meg kell tenned (tudom, sarkított példa)

ne paráználkodj - ne feküdj le fűvel-fával, tartsd be a határaidat. miért? racionális magyarázata is lehet, pl. nemi beteg lehetsz, vagy nem tudod, ki a gyereked apja stb. de szerinted Ádám és Éva házasok voltak? Ki adta össze őket, ha ők voltak az egyetlen emberpár a földön?

* * *

A szeretkezés, mint ahogy benne van a nevében, szerelemből történik. Ha két ember szereti egymást, szeretkeznek, így is kifejezik, hogyan éreznek egymás iránt. Vannak emberek, akikhez nem jut el a vallás, pl dzsungelben élnek, vagy a világtól elvágva, és gőzük sincs mondjuk a tízparancsolatról. Szeretik egymást, szeretkeznek, mondjuk gyermekük születik. Ők bűnöztek? Ugyan már.

Nem ítélem el a vallást, de nem szabad elvakultan követni a vallási tanokat.

A mai világban ha egy pár együtt él, az nem vadházasság és nem is erkölcsi fertő. Sokan kipróbálják, olyan egyszerű oknál fogva, hogy lakva ismerszik meg az ember.

volt régen egy kérdés- a kérdező vallásos volt és várni akart a szex-szel házasságig, viszont pettingeltek. szerinte ha nincs behatolás, az nem szex.

nos, márpedig az. a szex nem a behatoás maga (viszont ha onnan nézzük, két szerelmes így egyesül, hogyan lehetne ez bűn? ilyennek lettünk teremtve, hogy fizikailag is összepasszolunk íly módon).

hol van a határ? a csókolózás? ha megfogom a másik fenekét? ha együtt önkielégítünk? ha pettingelünk? vagy ha behatolás is van? ki mondja meg, hol van ez leírva?

és amúgy az a másik, hogy történhet olyan hogy két ember NEM passzol össze a szexben, és NEM tudjak javítani rajta. mert eltérőek a méreteik, és a szeretkezésből kínszenvedés lesz. a szex egy jó kapcsolat alapköve. nem erkölcstelenség, hanem kizárólagosság - a szerelmemmel szeretkezem. HA a szex nem működik, a kapcsolat SEM működhet 100% osan attól függetlenül, hogy a szex nem a legfontosabb tényező.

ami szépsége van a dolognak, hogy együtt, egymáson fogjátok megtanulni a nemi örömszerzést. ha mindketten szüzek vagytok, így működhet és összetarthat titeket.

30N

2012. febr. 17. 12:27
 3/11 anonim ***** válasza:

A külön szoba jó megoldás. Ha csak a házastársaddal lakhatsz együtt, akkor az is bűn, ha pl. többen fiúk és lányok kivesznek egy albérletet? Együtt élni nem bűn.

És írtad, hogy már aludtatok együtt. Nem értem, akkor az együtt alvást nem tartod bűnös dolognak, az összeköltözést viszont igen? És az együtt alvással nem akasztasz ki senkit? Nem tudom, milyen ismerőseid vannak, de én pl. azzal akasztottam ki az enyémeket, mikor megmondtam, hogy szűzen szeretnék férjhez menni (én is hívő vagyok).

2012. febr. 17. 12:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"a törvényeket nem Isten hozta, hanem az emberek írták le, az adott kor erkölcsének megfelelően, sokuk nem avulhatott el egyszerűen - pl a ne paráználkodj, ne ölj stb - de ezek a szabályok betartása mind a helyzettől is függ, és a kor változik, sok szabály változik."

"Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei." (2pét 1,20-21)

"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik." (Mt 5,18-19)

Tehát kedves 12:17 tedd hozzá, amikor ilyeneket írsz hogy szerinted... Mert az, hogy szerinted a Bibliában leírt törvényeket emberek hozták stb...(mert nem tértem ki a többi válaszodra,) az egy dolog, hogy te azt úgy gondolod, és természetesen jogod van ezt gondolni. De a Biblia szerint azok a törvények Isten rendelkezései.

2012. febr. 17. 13:05
 5/11 anonim ***** válasza:

kedves kérdező!

Mindenképp veszélyes lenne összeköltözni.Szeretitek egymást, és eldöntöttétek hogy a házasságig nem szeretnétek nemi kapcsolatot létesíteni.Az a baj hogy a szív mindig erősebb az észnél.Mivel a Biblia azt írja a Jeremiás 17:9-ben és a Példabeszédek 28:26-ban, hogy nem bízhatunk a szivünkben mert könnyen félrevezet.Ha összeköltöznétek azzal csak kisértést helyeznétek magatok elé.

2012. febr. 17. 14:55
 6/11 anonim ***** válasza:
13:05 miért, szerinted kinek a véleményét írom le, ha nem a sajátomat? anyámét? a szomszédét? :))
2012. febr. 17. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:

15:03

Te úgy akartad beállítani a Bibliát, mintha ez lenne az önvallomása. Ezért tegyünk különbséget a kettő közt, egyébként sem erre volt a kérdező kíváncsi

2012. febr. 17. 15:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Van egy egyszerű módja a dolognak. Házasodjatok össze. :) Máris megoldódik minden.

A házasságnak nem előfeltétele, hogy akkora lakodalom legyen, amit a majdan külföldön keresendő pénzetek megszerzéséből fedeznétek.

Barátsággal: 62/F

2012. febr. 17. 15:44
 9/11 anonim ***** válasza:

5 ös hozzászólóhoz csatlakozom!

Mi is vártunk házasságig mindennel, és ha összeköltözünk nagy lett volna a kísértés, és mint tudjuk az ördög nem alszik...

2012. febr. 17. 18:53
 10/11 anonim válasza:

Szia. Ha hivo csaladod van és öszeköltöznétek mivel tudnád bizonyitani nekik, hogy hűséges vagy Istenhez és tiszteletben tartod öket hogy nem szégyenited meg családod más keresztyének elött? Vagy ugy gondolod minden héten elmész egy orvosivizsgálatra és az onan kapott papirt mutogatni fogod mindenkinek hogy higyenek neked hogy vársz?

Ha vársz a szexel házaságig nagyon jol teszed, de várj az összeköltözéssel is.

Az hogy paszol e, vagy se. hujeség. ha szeretitek egymást igazán nem kell félni mert paszoltok.

2012. febr. 21. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!