Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok is megesküdnek a...

A muszlimok is megesküdnek a Koránra, ahogy mi a Bibliára? Ha megesküdnek rá, akkor hogyan zajlik pontosan?

Figyelt kérdés
Ha nem a Koránra esküdnek, akkor mire, és hogyan?

2012. febr. 9. 20:46
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Légyszíves utolsó fejtsd ki bövebben, amit írtál. Nekem is az a tapasztalatom, hogy simán az ember képébe hazudnak, ha az érdekük úgy kívánja. és az sem segít, ha a szemébe néz a másik fél, mert a csillagokat is lehazudják. Nem vagyok rasszista, én nyitott vagyok, de nekem ez a tapasztalatom KÖZÖTTÛK élek, és nem a kisujjamból szoptam az egészet, hanem tapasztalatból mondom. Csak az érdekelt, hogy van e valami módja annak, hogy igazmondásra serkentsük az illetöt, de valszeg nincs.
2012. febr. 14. 17:06
 12/21 anonim ***** válasza:
Azért háborodtam fel, mert nincs joga senkinek más népeket lehazugozni, éppúgy nekem sincs jogom MÁSOKRÓL ilyeneket állítani, lehazugozni, mert XY ezt meg azt tapasztalta... Ennyi a véleményem. Én muszlim vagyok és nem szoktam hazudni, sőt... nagyon sokszor túl őszinte vagyok, sokak szemét bántja is (persze ez is lehet hazugság annak, aki a muszlimokról azt állítja hogy mind hazudnak, ugye?)
2012. febr. 14. 17:24
 13/21 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Nem hiszem el, hogy létezik olyan kultúra, nép, vagy vallás, ahol a hazugság ne lenne bűn.

Aki hazudik, az egy jellemtelen alak, és nem azért ilyen, mert x, vagy y vallású, hanem azért, mert jellemtelen, élvezi azt, hogy másokat átvág.

Szerencsére én kevés ilyen embert ismerek, akik így viselkednek, mert akiről kiderül, hogy ilyen, azzal nem barátkozom.

Muszlim embereket nem ismerek személyesen, de ha egyszer valaki olyan vágna át/hazudna nekem, aki muszlim vallású, akkor nem azt mondanám, hogy xy azért hazudott nekem/vágott át, mert ő muszlim, hanem azért, mert nem érzi belülről azt, hogy ilyet nem szabad csinálni.

Ha valaki átvág valakit, az ellen nem lehet mit csinálni, ha valaki hazudni akar a másiknak, azt nem lehet kivédeni sehogyan sem, és független attól, hogy ki milyen vallású.

Üdv: Napirai

2012. febr. 14. 17:34
 14/21 anonim ***** válasza:
Napirai11 ÍGY VAN. Végre valaki!!!!!
2012. febr. 14. 17:36
 15/21 anonim ***** válasza:

én muszlim országban élek. és igen, itt hitetlenekkel szemben a hazugság NEM bűn.

ebből tudok csak kiindulni, hiszen sokat beszélgetek velük.

2012. febr. 14. 18:49
 16/21 anonim ***** válasza:
A keresztény országokban is bűn a hazugság és mégis mindenki csinálja
2012. febr. 14. 19:04
 17/21 anonim ***** válasza:
...előbbi vagyok: ez hogy hangzik?.... nem vérlázító?
2012. febr. 14. 19:05
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

tökmindegy, nekem hithű muszlimok mondták, hogy ha átver egy hitetlent és a hitetlen azt elhiszi, akkor ő az okos/csalafinta hitetlen meg a buta, tehát ez így, ilyen formájában erény, hiába veszi személyes sértésnek az egyetlen muszlim olvasó, nem őt kívántam megsérteni.

meg hogy a kutya sem az "ördög fattya" és nem kell utálni, mert minden állatot , minden élőlényt egyformán szeretni kell, és aki ezt nem tudja, az nem hithű mohamedán, ezt is mondták. közben a legtöbb muszlim a koránra hivatkozva rugdossa a kutyákat...

kár, hogy genetikát nem tanulnak és még mindig unokatestvérek között házasodnak :-( nagyon sok a mentálisan retardált még mindig emiatt.

2012. febr. 15. 07:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Nagyon jó, akkor ez a fórumtopik is a muszlimok gyalázásáról szól innentől...
2012. febr. 15. 18:01
 20/21 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Igaza van annak a hozzászólónak, aki azt mondta, hogy keresztény országokban is bűn a hazugság, mégis mindenki, vagy legalábbis nagyon sokan csinálják.

Mindegy, én akkor sem hiszem azt el, hogy létezik olyan vallás, ahol a hazugság, vagyis egy nem ahhoz a valláshoz tartozónak hazudni nem bűn, vagy akik így gondolják, azok nagyon elmentek rossz irányba.

Ebben a világban sok szörnyűség van, rohad szét az egész, úgy, ahogy van, ezért bárhol bármi megtörténhet.

Üdv: Napirai

2012. febr. 15. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!