Bűn ha azzal köszönök a spanoknak hogy dícsértessék az urat? :D
Nem bűn, viszont nem feltétlenül illendő más vallásával szórakozni.
Egyébként meg nyelvtanilag helytelen a mondat, mert nem dicsértessék az Urat, hanem dicsértessék az Úr.
Én húszon évesen még ateista voltan, rendszeresen köszöntem úgy: Na Isten megáldjon benneteket! Én is poénnak szántam, van rá bocsánat Jézusban. Mert a válasz a Biblia oldaláról: igen bűn! Miért? Mert viccet csinálsz Istenből, akit pedig mint teremtődet kellene, hogy tisztelj. Biztos vagyok benne, vannak ennél sokkal súlyosabb bűneid, de ezzel is vétkezel. Szerintem kevés olyan dolgot csinálsz a "spanokkal", amivel ne követnél el bűnt.
A Jézusba vetett hit teményt ad.
Vannak dolgok amikkel nem szabad viccelődni, ez is az. És Isten nevét (amit egyébként kisbetűvel írtál és ez újabb sértés és nyelvtani hiba is egyben) nem szabad hiába venni ahogy írtad is.
Ha esetleg komolyan keresztény köszöntést szeretnél mondani akkor az helyesen így hangzik:
- Dícsértessék a Jézus Krisztus!
A válasz rá pedig:
- Mindörökké, ámen!
A viccelődéssel amúgy se árt vigyázni, mert nagyon könnyen komolyra fordulhat a dolog és nagyon könnyű mások kárára vagy másokat kicsúfolva viccelődni. Ez se helyes pedig a viccelődés közben kialakult jó hangulat hatására az az érzése támadhat az embernek hogy az ilyesmiben nincs semmi rossz.
Én úgy szoktam:
-Rock'N Roll az Úrban!
Óóóh. Mi ez???..... Kezdem magam olyan furcsán érezni.....
Áhhhrrrrrrrrrrr!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!