Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nincs meg keresztelve...

Ha nincs meg keresztelve valaki annak van jelentősége?

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 16:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Konkrétan az első szentség a keresztség. Ezért, hát igen, van jelentősége, nem is kicsi.

Az előttem szóló leírta a lényeget. Aki a keresztséget elutasítja (gyerekétől is megtagadja) az veszélyezteti üdvösségét.

Egyébként a mai világban hátrányod annyiból lesz, hogy nem lehet pl. egyházi esküvőd.

2012. febr. 9. 12:16
 12/25 anonim ***** válasza:
Mire jó az egyházi eskövő?Én nem akartam, mert nem láttam értelmét.Kötekedés nélkül kérdezem, hogy mire jó?
2012. febr. 9. 15:03
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

22 éve élek boldog házasságban, egyházi esküvő nélkül úgy, hogy csak "beestünk" az anyakönyvi hivatalba.

A beugró tanúk is az ott dolgozók voltak.

Semmi hátrányom nincs és nem is lesz attól, hogy ateista vagyok. Sőt, "tisztán látom" néhány hívő ismerősünk álszent, képmutató életét is.

2012. febr. 9. 15:57
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

"Mire jó az egyházi eskövő?Én nem akartam, mert nem láttam értelmét.Kötekedés nélkül kérdezem, hogy mire jó?"

Arra hogy Isten megvédi az egyházi házasságban élő családot. (Persze ehhez azért a házastársaknak is tenni kell) Ha Isten nem véd egy családot akkor azt a patás rövid úton szét tudja szedni. Pont tegnap néztük meg a "Míg végül semmid sem marad" c. filmet. Na abban például jól látszik hogy a férj milyen könnyen el tudta veszíteni a feleségét és a kislányát néhány hónap alatt.

2012. febr. 9. 16:06
 15/25 anonim ***** válasza:

Annak van jelentősége, aki hívő.

Aki nem hívő, annak nincs.

Engem gyerekkorban megkereszteltek, mert "hagyomány", de semmi értelmét nem találom. Egy ideig én is tartottam magam ehhez családi nyomásra, voltam családban keresztanya is, de amikor kijutottam Dél-Amerikába, onnan úgy jöttem haza, hogy aki szentelt vízzel és Bibliával közelít a majdani gyerekeim felé, azt puszta kézzel széttépem. Tartottam is magam ehhez, a gyerekeket nem is engedtem megkeresztelni, és amíg csak lehet, távol tartom őket ettől a vallástól.

2012. febr. 9. 16:41
 16/25 anonim ***** válasza:

# 3/14 tegnap 17:23 vagyok:

én nem kereszteltettem meg a gyerekeimet, mert felesleges, és tőlem képmutató dolog lenne. nagymamám mondta anno, hogy legyen keresztény esküvőnk is, de én is éspárom is kijelentettük, hogy nem. egyik előző válaszoló mondta, hogy akkor is érdemes. és mi van akkor ha az "igazi isten" nem a keresztény isten? akkor máris nem annyira érdemes megkereszteltetni a gyereket. én úgy fogom nevelni a gyerekeimet, hogy tiszteljék más vallását, de nem kövessék azt, mert minden vallás a saját vezetői jólétéért van. (lehet ezen vitatkozni, ez a véleményem, és ez nem fog változni.) remélem senki nem vette magára , mert nem sértésnek szántam, csak a véleményemet mondtam el :)

2012. febr. 9. 16:44
 17/25 anonim ***** válasza:

"én úgy fogom nevelni a gyerekeimet, hogy tiszteljék más vallását, de nem kövessék azt, mert minden vallás a saját vezetői jólétéért van."

No igen. Valaki egy másik kérdésben (politika) megkérdezte, hogy mi bajunk nekünk a liberalizmussal és mikor leírtam, kérte, hogy indokoljam. Milyen jó lenne ha ezt olvasná. Itt az indoklás. Ezek szerint látszólag tiszteletben tartják mások gondolkodását, de ez éppen csak látszólagos. Mert ha tiszteletben tartanák, akkor azt is elfogadnák, hogy bárki követhesse őket. Itt a nagy buktató. És ezek után kérdezik, hogy mit tennénk ha éppen a mi gyerekünkről derülne ki, hogy meleg. Hát tessék. Most legalább megtudtuk mit tenne egy igazi materialista, liberális.

2012. febr. 9. 17:17
 18/25 anonim ***** válasza:

"én úgy fogom nevelni a gyerekeimet, hogy tiszteljék más vallását, de nem kövessék azt, mert minden vallás a saját vezetői jólétéért van"

- Vagyis hazug tiszteletre neveled.

2012. febr. 9. 17:26
 19/25 anonim ***** válasza:

17:

Azt a választ amire reagáltál nem én írtam, de egyetértek vele. Én is úgy nevelem a gyerekeimet, hogy tartsák tiszteletben más hitét.

Ha valamelyik kitalálja FELNŐTT KORÁBAN, hogy pl. templomban esküdne, akkor jóképet vágok hozzá és elmegyek. Csak arról van szó, hogy én nem irányítom, hogy imádkozzunk, higyj Jézusban meg hasonlók.

2012. febr. 9. 17:37
 20/25 anonim ***** válasza:

Kivételesen nagyon "normális" válaszok jöttek Istenben nem hívő emberektől, miért kell őket bántani? 27 éves voltam amikor megtértem, nős két gyermekkel. Pont úgy gondolkoztam, mint ők. És mind két fiamat megkereszteltem a templomi esküvő után. Csak épp keresztyén nevelést nem kaptak! Aztán megtértem. Az ez után született 3 gyermekemet nem keresztelték meg! De keresztyén nevelést kaptak! A két nagyobb már megtért és bemerítkezett. A fiam annak ellenére, hogy ő gyermekként meg lett keresztelve. A legidősebb fiamon(20) meg egyenlőre nem segít a gyermekkeresztség, ahogy a 75 éves ateista édesapámon, vagy a nővéremen, és az egész ateista gyermekkorban megkeresztelt családom tagjain. Az én rokonságomban gyermekkorban mindenkit megkereszteltek, de senki sem hisz még csak Isten létezésében sem, nem hogy Jézusban. Ennyit a gyermek keresztség értelméről. De nem ez a baj a gyermekkeresztséggel, hanem, hogy a Biblia nem tanít ilyet, hiszen amikor valaki megkeresztelkedett egész háznépével együtt, akkor remélem senki nem gondolja komolyan, hogy az újszülötteket benyomták a víz alá! Mert hogy az első században senki fejét nem locsolgatták vízzel. Jézusnak sem csak a fejét vizezte össze egy kicsit Keresztelő(bemerítő) János. Erről beszéltem előző hozzászólásomban. Az egyházi hagyomány a Biblia tanítása felett!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 10. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!