Ha felnőttként meg szeretnék keresztelkedni, pl. katolikus lenni, mit kell tenni? Igaz, hogy tanulni kell valamit a keresztelkedés előtt? Melyik egyház keresztsége az igazi?
Én is most járok egy atyához felkészítésre,katolikusnak keresztelnek majd.
Sima beszélgetés,meg 1-2 könyvet kaptam olvasgatni,azoknak a tartalmáról beszélgetünk,tanultam imákat is,de nem kikérdezésre,hanem a magam számára.
Tudod én is szerettem volna "gyorsan letudni" a felkészítést,de most,hogy igazán érdekel a dolog,nem győzök mindennek utánanézni,olvasni...
Azt hiszem már az elhatározás nagyban megváltoztatta az életemet,most még inkább várom a keresztelésemet!!!
Ezt a filmet most láttam,ajánlom mindenki figyelmébe! :)
Hát a Biblián túl kaptam egy könyvet,ami azt "összefoglalja",így gyorsabban tudunk beszélgetni a tartalmáról,és egy olyat,ami mondjuk gyerekeknek íródott,amiben megismerteti Velük a vallást,és benne vannak az alapimák is,mint az esti,reggeli,étkezés előtti-utáni,Miatyánk,Üdvözlégy,Hiszek egy...,stb. :)
Az imákat szerintem máshol is kérik,ez a minimum,hisz meg kell tanulni egyedül imádkozni (nekem mondjuk ez nem újdonság,kat. suliba jártam). Misékre járok minden héten,akár többször is,mikor úgy érzem,hogy szükséges :)
Az egyik az "Isten szól gyermekeihez" c.,a másik az "Elsőáldozók könyve -Megismerkedünk Jézussal" c. könyv.
Ez utóbbi egyértelműen gyerekeknek íródott,nagyon könnyen emészthető a szövege,gyorsan elolvasható,és vannak összefoglaló kérdések benne a Magyar Katolikus Katekizmusból, ezekről is beszélgetünk alkalmanként :)
Azt javaslom,hogy nézz körül,kérdezd meg az ismerőseidet,hogy melyik templomot/atyát ajánlják felkészítésre,mert én is szívesebben mentem oda,ahol tudtam,hogy szívesen fogadnak!
Ne szégyelld,ha kérdéseid vannak,ezeket minden félelem nélkül felteheted az atyának,aki felkészít majd,én is azt tapasztalom,hogy minél többször megyünk,annál több kérdésem van,és amennyire megfigyeltem,egyre mélyebbre hatolnak a kérdéseim,kezdem a dolgokat átlátni,megérteni :)
Már csak azt sajnálom,hogy nem előbb kezdtem foglalkozni vele,de tudom,hogy Isten vezetett engem ahhoz a felismeréshez,hogy nem élhetek tovább Nélküle!
Itt a gyakori kérdéses oldalon ajánlották a keresztenyfilmek.com oldalt,én már egy csomó filmet megnéztem,és jók! Sok nagyon elgondolkodtató,de "kezdőknek" is jók amiatt,hogy a való életben mutatja meg a hit erejét,fontosságát!
Kitartást Neked ehhez az úthoz,én csak bátorítani tudlak, nagyon jól döntöttél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!