Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tiltott szerelem?

Tiltott szerelem?

Figyelt kérdés
Már 4 éves ismerek egy férfit, akiért nagyon rajongok. Felesége és egy kisgyereke van. Rettentő sokszor gondolok rá, elképzelem, hogy együtt vagyunk stb. Tudom, hogy már ez is bűn, ha ilyesmire gondolok (legalábbis így hallottam), de SOHA nem jönnék vele össze, mert tudom, hogy nem lehet. Elfelejteni nem szeretném őt, mert egy nagyon jó ember, és sokat segített nekem, csak jó lenne, ha nem éreznék iránta többet. Hogy forduljak Istenhez? Segíteni fog? Ha igen, hogy?
2012. febr. 2. 17:15
 1/5 anonim ***** válasza:
29%
Az, hogy nem kezdesz vele nagyon helyes. Az hogy szerelmes vagy belé nem bűn. Hogyan lehetne bűn a szerelem? Hiszen a szeretethez tartozik, ha megfigyeled a két szó nagyon is hasonlít egymásra. És ugye a legfontosabb parancsunk a szeretet. Persze a sok fundi keresztény nem értékeli semmire se a szerelmet.(Ezt tapasztaltam). Istennek nem tudom mi a terve azzal, hogy így érzel, de fogadd el, hogy ő (a férfi) nem lehet a tiéd. Ezt a szerelmet plátóian kell megélned, meg kell látnod a plátói vonzalom szépségét. Ez a szerelem megtanít téged még jobban szeretni, nem csak azt a férfit, hanem minden embert. Szerintem egy idő után átalakul ez majd egy mély szeretetté.
2012. febr. 2. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

Azt mi nem tudhatjuk, hogy Isten hogyan fog segíteni neked: kérd a segítségét, és segíteni fog úgy, és akkor, amikor nem számítasz rá.

Az nagyon helyes, hogy nem kezdesz ki a nős férfival.

Lehet, hogy ő sem akarna tőled semmit, mert szereti a feleségét. Ha segített neked, akkor biztosan rendes ember lehet, és nem hagynás el a feleségét semmiképpen sem.

Próbáld meg úgy kezelni, mint egy kedves, jóságos nagybácsit, akivel el lehet beszélgetni, aki tanácsokat ad, stb.

Ha úgy tekintesz rá, mint egy nagybácsira, akkor át fog alakulni a szerelem előbb-utóbb másmilyen érzésekké.

Az előtem szólóval is mélységesen egyetértek.

Üdv: Napirai

2012. febr. 2. 20:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy boldog családban él, és ezt nem szeretném tönkretenni, látom rajta, hogy boldog.
2012. febr. 3. 21:28
 4/5 FoDoor válasza:

Szia!

Istenhez fordulni mindenképp érdemes. Ő igazán tudja, hogy hogyan tud ebből kisegíteni. Ezt nem tudom előre megmondani neked, Ő mindenkinek máshogy segít, hiszen mások vagyunk.

Semmiképp ne ronts meg egy házasságot, pláne ha boldognak látod.

Az nem baj, ha szereted, de mindenképp tudatosítsd magadban, hogy nem akarsz tőle semmit (olyan értelemben), ilyen esetben nem rossz, ha elfolytod magadban a reményt. Nekem is ez segített egy reménytelen szerelemben. Azóta a férfi nagyon jó barátom, és már nem érzek szerelmet, csak mély szeretetet. :) Persze ez egy hosszú, nehéz folyamat, de Istennel végig lehet csinálni. :)

2012. febr. 3. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: ez egy kísértés és egy nehéz megpróbáltatás Neked. Valószínűleg azért engedi meg Isten hogy ezáltal lelkileg megerősödj vagy azért hogy az átélt szenvedést felajánlhasd áldozatként. Egyébként jó dolog is a szenvedést mindig felajánlani. Felajánlhatod úgy is hogy mondjuk azért ajánlod fel hogy Isten szabadítson meg ebből a helyzetből.

Ha rossz gondolatok kezdenek rajtad eluralkodni, kezdj el imádkozni azonnal. Ilyen módon a kísértést valami jó dologgá tudod változtatni és a kísértés átalakul egy emlékeztetővé ami imára indít.

Nekem is volt hasonló problémám és egy pap utólag azt mondta hogy lehet hogy szabadító imára lett volna szükségem. Ilyen imát lehet kérni papoktól vagy hívőktől is, a karizmatikus összejöveteleken gyakran van ilyen szolgálat.

Ha pesti vagy akkor ajánlom az Elizeus közösséget, hozzájuk minden szerdán lehet menni:

[link]

2012. febr. 6. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!