Kérdező, mi látjuk, és soha nem is vitattuk.
Neked mindössze a 3. választ kellett volna elolvasnod ahhoz, hogy fény derüljön a rejtélyre... Olvasd újra, hasznos. ;)
Na, jó, összefoglalom röviden: A ma a különböző nyelvekben használatos neveknek _van_ eredetük (ld. a nevek etimológiája).
Az eredeti héber Jeshua nevet sok nyelvben átírták, így különböző változatai vannak. Pl. görög - Ieszusz, ebből származik a magyar Jézus alak; a spanyolban Jesus [heszusz], az olaszban Gesú [dzsezú], stb.
A saját nevednek is van eredeti változata, nézz körül a neten, vagy a Ladó-féle magyar utónévkönyvben. De ha megmondod, lehet, hogy tudom fejből az eredetét és a jelentését is. :D
Az első válaszban linkelt oldalon a képekről ez jutott eszembe, pont illik rád, kérdező:
@ mustafa:
Thx for your joke. :D
Na, persze, Soma...
És nem lehetsz Jézus valójában, mivel ez a név Magyarországon nem anyakönyvezhető. :D
Szerintem inkább egy unatkozó diák vagy, aki nem tud mit kezdeni magával, és tanulás helyett ilyen butaságokkal szórakozol.
De azért megkerestem neked a nevet, a rokonaival együtt:
1. Som: a som növény nevéből származó régi magyar személynév.
2. Soma: a nyelvújítás korában alkotott név szintén a som szóból, a Kornél magyarítására, abból a feltevésből kiindulva, ami szerint a Kornél egy somfa jelentésű szó származéka. A Soma nevet később a Samu és a Sámuel helyettesítésére is használták.
3. Kornél: latin eredetű férfinév, a Cornelius nemzetségnévből. Jelentése: somfa vagy szarv. Női párja: Kornélia.
Na, hajrá, vedd elő valamelyik tankönyvet, művelődj egy kicsit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!