Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van mexikói neve Jézusnak?

Miért van mexikói neve Jézusnak?

Figyelt kérdés

2012. jan. 29. 16:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Aki Jézusról sem tud semmit (bár inkább gonoszkodik, azt hiszem), az Qetzalcoatl-ről hogy tudhatna? Megtehetné, hogy utánanéz mindkettőnek, de hogy nem veszi ezt a fáradságot, arra fogadni mernék.
2012. febr. 1. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Jézus nem is azt tanította ami benne van a bibliában! Lásd:Apokrif iratok. Akkor miért nincs benne a bibliában?
2012. febr. 9. 12:24
 13/16 A kérdező kommentje:

[link]

látjátok, őt is jézusnak hívják!!!!

2012. ápr. 28. 12:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, mi látjuk, és soha nem is vitattuk.

Neked mindössze a 3. választ kellett volna elolvasnod ahhoz, hogy fény derüljön a rejtélyre... Olvasd újra, hasznos. ;)

Na, jó, összefoglalom röviden: A ma a különböző nyelvekben használatos neveknek _van_ eredetük (ld. a nevek etimológiája).

Az eredeti héber Jeshua nevet sok nyelvben átírták, így különböző változatai vannak. Pl. görög - Ieszusz, ebből származik a magyar Jézus alak; a spanyolban Jesus [heszusz], az olaszban Gesú [dzsezú], stb.

A saját nevednek is van eredeti változata, nézz körül a neten, vagy a Ladó-féle magyar utónévkönyvben. De ha megmondod, lehet, hogy tudom fejből az eredetét és a jelentését is. :D

Az első válaszban linkelt oldalon a képekről ez jutott eszembe, pont illik rád, kérdező:

[link]

@ mustafa:

Thx for your joke. :D

2012. ápr. 28. 13:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Soma vagyok:)) lehet, hogy én is jézus vagyok valójában?:OO
2012. ápr. 28. 18:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Na, persze, Soma...

És nem lehetsz Jézus valójában, mivel ez a név Magyarországon nem anyakönyvezhető. :D

Szerintem inkább egy unatkozó diák vagy, aki nem tud mit kezdeni magával, és tanulás helyett ilyen butaságokkal szórakozol.

De azért megkerestem neked a nevet, a rokonaival együtt:

1. Som: a som növény nevéből származó régi magyar személynév.

2. Soma: a nyelvújítás korában alkotott név szintén a som szóból, a Kornél magyarítására, abból a feltevésből kiindulva, ami szerint a Kornél egy somfa jelentésű szó származéka. A Soma nevet később a Samu és a Sámuel helyettesítésére is használták.

3. Kornél: latin eredetű férfinév, a Cornelius nemzetségnévből. Jelentése: somfa vagy szarv. Női párja: Kornélia.

Na, hajrá, vedd elő valamelyik tankönyvet, művelődj egy kicsit. :)

2012. ápr. 28. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!