Istentől mit lehet, mit érdemes kérni?
Sok mindenben egyetértek az előttem szólókkal. Kérni nagyon sokféleképpen lehet... ám én azt is tapasztalom, hogy Isten abban is útmutatást ad, ha Rá figyelmünk, hogy hogyan kérjünk! És ha úgy kérjük, akkor mindenképpen teljesíti!
Istent dicsőíteni?! Hirtelen azt akartam írni, hogy Isten nem várja el, hogy dicsőítsék, de ahogy belegondoltam, van ebben igazság...
De szerintem nem úgy, ahogy gondolod...
Leírom, hogy mire gondolok: miután már számtalanszor tapasztaltam Isten kegyelmét életemben, úgy imádkozom, hogy tudom, a kérésem meghallgatásra talál. Éppen ezért valóban dicsőítem - nem azért, mert elvárja, hanem azért, mert a sok korábbi eset alapján már eleve tudom, hogy mindent meg tud tenni.
Az azonban fontos, hogy tényleg hinni kell!
"Úgy meghallgatnék már egy olyan tanúságtételt, ami arról szól, hogy a kérő anyagi biztonságba került, sokat és magas minőségben szeretkezik, itt a Földön jól érzi magát, megbecsülik azok is, akik nem a templomból ismerik stb."
Én néhány éve megtértem és azóta nagyon jó dolgom van, született egy kislányom aki elmondhatatlanul aranyos és nagyon sok örömöt kapok tőle. A feleségemmel is azóta sokkal jobb viszonyban vagyunk. A korábbi függőségeimtől majdnem teljesen sikerült megszabadulnom. Anyagi helyzetemre előtte se panaszkodhattam, a munkahelyemen megbecsülnek.
De a fő különbség az az hogy korábban mindig éreztem valahol hogy nem jó az amit csinálok. Ez az érzés mostanra megszűnt és bár persze most is követek el hibákat de mégis érzem hogy már jó úton vagyok.
Szerintem kérhetsz nyugodtan bármit Istentől amivel nem ártasz másoknak. Én főleg a körülöttem élőknek szoktam kérni megtérést, magamnak a Szentlélek ajándékait (szeretetet, bölcsességet, türelmet, megkülönböztetést).
Ha bajba kerülök akkor is szoktam kérni segítséget.
Anyagi dolgokat nem szoktam kérni de szerintem szabad azt is, főleg akkor ha valaki szegény vagy nincs munkája.
Érdemes imádkozni ördögűző imákat azért hogy a gonosz lelkek a családi békét ne tudják tönkretenni, illetve én rendszeresen szoktam még Jézus vérének a védelmét is kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!