Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a hetedíziglen büntetés?

Mi az a hetedíziglen büntetés?

Figyelt kérdés
Annyit tudok róla,hogy az kapja,akinek a felmenői rosszat tettek és az ő karmájuk a hetedik leszármazott utódon csattan.Nem tudok túl sokat erről,nem ismerem a Bibliát annyira,még nem olvastam,de ez azt hiszem,benne van.Valaki kiokosítana?Mikor érhet véget egy ilyen büntetés?Miben nyilvánul meg?Aki hetedik,az egész életében szenvedni fog?
2012. jan. 28. 01:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy bolondság. Isten senkit nem büntet a más bűne miatt.
2012. jan. 28. 01:09
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem pont egyedül a hetediken, hanem hét generáción keresztül.

A nyolcadik leszármazottnak már mázlija van.

Konkrétan ezt jelenti arra már nem emlékszem honnan ered nem írnék hülyeséget inkább.

2012. jan. 28. 01:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor a hetedik leszármazott egész életében szenvedni fog?
2012. jan. 28. 01:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Első:Nekem nem ezt mondták.
2012. jan. 28. 01:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Úgy látom még mindig homályos pedig a hét generáción át eléggé érthető. 1 generáció = 1 élet.

Na de még egyszer menjünk neki.

Ez azt jelenti, hogy bűnhődni fogsz te is meg bűnhődni fog a gyereked, az unokád, a dédunokád, az ükunokád, az ük-ük unokád, stb. így tovább.

Ennél érthetőbben nem tudom leírni.

De egyetértek az egyik válaszolóval, Isten nem veri le a te bűnöd máson, egy ártatlanon.

2012. jan. 28. 02:00
 6/12 yuda ***** válasza:
100%

2.Móz.20. Tízparancsolat, részlet:

"megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek."

Nem hetedíziglen, hanem harmad, negyedíziglen. Nem ugyanaz, persze ez sem kellemes.

Azt jelenti, hogy valaki elkövetett bűnének kihatása van a leszármazottjaira. Ez nem a teljes büntetés, mert azt az kapja, aki elkövette, hanem van felelőssége mindenkinek. Aki bűnt cselekszik, és utódokat nemz, továbbörökíti ezeket a rossz dolgokat, tulajdonságokat, azok következményeit.

Általában mindenki elmondhatja magáról, hogy többségében az apja, vagy anyja természetéből örökölt nagyrészt. Az ő mentalitását viszi tovább. Miért csodálkoztok akkor?

Na ez ugyanhasonló, csak nem kizárólag személyiséget, hanem benne van az öröklött betegségtől kezdve a szerencse, vagy szerencsétlenségtől minden.

Megszakítani is lehet, ha valaki Istenhez tér, megbánja a bűneit és Ővele jár. Megtörik a családi átok. Erre van a folytatása az igének, amit először idéztem:

"De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják."

Ez van. :)

2012. jan. 28. 06:48
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

Ez jellegzetesen ószövetségi hit: hetedíziglen viselik az utódok a következményeket. Konkrétan nem tudom hol, de a hetes szám kiemelt szerepű végig az Ószövetségben,

és pl.az alábbiaknál látható:

Jer 2,9 Azért még perbe szállok veletek, mondja az Úr, és perelni fogok a ti fiaitok fiaival is!

Jóel 1,3 Beszéljétek el azt a ti fiaitoknak, és a ti fiaitok az ő fiaiknak, és azoknak fiai a következő nemzetségnek

Jellegzetes a hébereknél az ún. „ŐSÖK ÚTJA” szemlélet, ami nem akar tudni Isten végtelen irgalmáról. Ettől az indokolatlan lelki tehertől (mert miért is én bűnhődöm a dédapám bűnéért?) az édes Jézus, a szelíd, kegyes Krisztus felszabadította a lelket. Aki hagyja, aki észreveszi, aki elfogadja.

Aki meg nem, annak jó az ún Hellinger – módszer: család-állítás – aminek során a résztvevők felismeriok, elődjeik terheit hurcolják, teljesen indokolatlanul, és a jó család-állítás során ezeket a terheket le lehet rakni.

Üdvözlet!

-aa-

2012. jan. 28. 08:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.Így már értem.Azt hiszem,logikus,ha a rossz tulajdonságok öröklődését vesszük.Bár elég kegyetlen dolog.De ha még tudtok ezzel kapcsolatban válaszolni,azt örömmel fogadom,mert a Biblia nekem egy kicsit kínai,nehéz értelmezni.
2012. jan. 28. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:
24%
A Bibliát emberek állították össze, nem kell teljesen komolyan venni. Ha kiderül az iskolában, a munkahelyen, hogy esetleg börtönben születtél, az emberek néznek rád ferdén, ők bélyegeznek meg, mert ők a bunkó, kegyetlen barmok, nem Isten.
2012. jan. 28. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:

[link]

egyre több bibliai igét támaszt alá a tudomány.

2013. júl. 31. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!