Lehet valahonnan keresztény könnyűzenei cd-ket letölteni ingyen?
konkrétabban:
hallottam nemrég 2 dalt:
Hús-vér templom
Rejts most el
Azt hiszem, hogy az előadó Pintér Béla.
Nem találok a neten olyan helyet, ahonnan letölthetném ezeket a dalokat cd-re írható verzióban.
Kérek mindenkit, aki tud, hogy segítsen!
köszi
@ kérdező:
Hmmm, a legutóbbi kommented (20. sz. alatt) éles ellentétben áll a 9. sz. alattival, idézlek:
"ha igazán őszinte akarok lenni, akkor nem szívesen adnék pénzt ezért. én elvből nem szoktam pénzt adni ilyesmiért, még a templomban sem szoktam pénzt tenni a perselybe, mert azt gondolom, hogy a hit és az ezzel kapcsolatos dolgok nem szólhatnak a pénzről. értem én, hogy pénzbe kerül előállítani is azt a cd-t és szívesen ki is fizetem az előállítás költségét, de senki ne akarjon hasznot hajtani a valláson, vagy a hiten keresztül!!!"
Mindenesetre a te dolgod, a te döntésed, én nem foglak győzködni. Azért megjegyzem, hogy a 63 %-os válaszolóval értek egyet minden pontban, amit leírt; az, hogy te nem veszel tudomást az érveiről, szintén a te felelősséged.
Az alábbi kommentedre még nem látok választ, így reagálok rá:
"és továbbra is kitartok azon álláspontomnál, hogy amit a készítői nem azzal a szándékkal készítettek, hogy pénzt kérjenek érte és én azt ingyen megszerzem, akkor az nem lopás. (és meggyőződésem, hogy a keresztény zenészek nem pénzért zenélnek...)"
A meggyőződésed téves, mert - mint fentebb is írtam - , pénzért _is_ zenélnek. Nem a világiak mentalitásával, azaz a gyors és könnyű meggazdagodás reményében, hanem azért, mert ebből (is) élnek a családjukkal együtt.
Innentől pedig borul az elméleted, mert igenis van pénzszerzési szándék, tehát a _saját definíciód_ szerint a letöltögetéssel igenis lopsz.
Üdv. :)
Ha ők ebből nyerészkedni akarnának, akkor én úgy érzem, hogy sokkal inkább ők lopnának meg engem... Meggyőződésem, hogy nekik nem ez a céljuk a zenéjükkel. Sokkal inkább az, hogy így szólítsanak meg olyan embereket is, akiket esetleg a hagyományos templomi dolgok nem igazán fognak meg. Ezt a céljukat sikeresen el is érték nálam, mert a zenéjük tetszett, nagyon sok gondolatot elindított bennem (és hiszem, hogy nekik ez volt a céljuk, nem pedig pénzt keresni.)
Fenntartom azt a véleményemet, hogy a vallás és a hit dolgait TILOS pénzért árulni. (az önköltségi áron kívül)
Most jön majd az, hogy a papok is fizetést kapnak a munkájukért. Elég szomorú. Nekik is ingyen kellene prédikálni. A pénznek nincs helye a templomban, és ezt átvitt értelemben is értsd!
Kedves Berta Wooster!
Amikor "tetszik" egy írásom, az csak azt jelenti, hasonló az Igei látásunk valamiről. Tudni, hogy mit tanít az Ige valamiről, és meg élni azt, nem ugyan az! Egészen biztos vagyok benne, hogy Istennek sokkal jobban tetszene, ha kevesebbet tudnék az Igéből, de azt maradéktalanul meg is tudnám élni, mint ami most van. A töredékét sem élem meg annak, amit tudok. A kérdések rend szerint nem azt kérdik, te mennyit élsz meg ebből vagy abból, hanem azt, mit tanít a Biblia erről vagy arról. És én így nyugodt szível válaszolom azt, amit megértettem az igéből, teljesen függetlenül attól, hogy történetesen én magam mennyit élek meg belőle.
A kérdés nagyon mély dolgokat feszeget. Betyár kíváncsi lennék arra, hogy akik itt lopással vádolják a kérdezőt, azoknak minden program jogtiszta a gépükön?
Idejére sem emlékszem mikor ettem utoljára hamburgert, az üdítő italok gyümölcs levek csak ünnep napokon kerülnek az asztalra, 2009-óta ruházatra csak a gyerekeknél költöttünk. Igen, minden forintnak utána kell néznünk. Ez nem panasz, hiszen Isten ígéretét bírjuk a minden napi kenyérről. Zenét csak a kocsiban hallgatunk egy héten egyszer, vasárnap, amíg a gyülekezetbe megyünk, jövünk. (az 70km oda-vissza). De ha a keresztyén zeneszerzőket zavarja, hogy ingyen fogyasszuk a zenéjüket, akkor kidobom a CD-t és hallgatunk rádiót.
Végtelenül radikális nézeteket vallok az anyagiak területén. Pl. Minden állami támogatást megvonnék minden egyháztól. Amelyik gyülekezetet nem tudja "eltartani" a saját tagsága, nyugodtan zárják be! Cézár sem támogatta az adókból kora keresztyénségét, és lám a misszió még is működött. Bár ma működne úgy. A van pénz van misszió, nincs pénz nincs misszió elvét az első évszázadban még nem ismerték.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
A debreceni Új Remény gyülekezet zenéi letölthetőek.
Én nagyon bírom a hozzáállást, amit képviselnek. Ha létrehoznak valamit, akkor rögtön elérhetővé teszik ingyen is, és nem akarnak meggazdagodni ebből. Hiszen a munkájukból élnek!
Ugyanakkor meg is vásárolható a CD, tehát, ha akarod, támogatod őket, ill. fizetsz. Ajándékba pl. Mi is kaptunk, és nagyon örültem neki:)
Bocs, ez nem igaz:) Mármint a legújabb CD-re nem igaz, h ingyenesen letölthető. A kottája igen.
Viszont sok más érdekes is van fenn.
Amúgy a CD 1500 HUF.
# 22, kérdező:
"Ha ők ebből nyerészkedni akarnának, akkor én úgy érzem, hogy sokkal inkább ők lopnának meg engem..."
Nem tudom, hogy a hozzáállásodhoz gratuláljak, vagy a fogalmi zavarodhoz...
Ugyanis a normális pénzkeresés, jövedelemszerzés NEM "nyerészkedés"! Egy szimpla példán bemutatva: Ha egy kereskedő az áruját normál haszonkulcsot alkalmazva értékesíti (legyen 50 - 100 %), az tisztességes jövedelemszerzés. Ha viszont egy butikos ugyanazt a kínai terméket, ami a kínai boltban 1500 Ft, 3 - 4000 Ft-ért adja, vagy a ~ 3000-ért beszerezhetőt 7000-ért, az már nyerészkedés. A példák valósak, csak körül kell nézni némelyik maszeknál.
A szolgáltató pedig eldöntheti, mennyit kér a munkájáért; te legfeljebb arról dönthetsz, igénybe veszed-e a szolgáltatást vagy nem. Ha sokallod a megszabott árat, akkor nem veszed igénybe pl. a taxit vagy a kozmetikust; de nem teheted meg azt, hogy taxizol vagy kozmetikai kezelést veszel igénybe, majd fizetés nélkül lelépsz. [Alternatíva: keresel másik szolgáltatót, akitől olcsóbban megkapod ugyanazt, vagy egy alacsonyabb minőséget.]
Ezt azért írom, mert most pont ezt próbálod megmagyarázni, hogy jogod van igénybe venni valamit, amiért nem akarsz fizetni; sőt, ha fizetnél, még téged érne kár... Akkor ezek szerint a taxis, a kozmetikus, a fodrász, a különféle szerelők mind meglopnak téged, ha kifizeted az igénybe vett szolgáltatásaik díját?
Költői kérdés volt, nem várok rá választ. Ahogy elnézem, téged még mindig nem érdekelnek az érvek, mivel nem próbálod cáfolni ezeket, csak fújod a magadét; vagy egy-két kiragadott mondattal próbálod igazolni magad - de mint rámutattam, sikertelenül, mivel ellentmondtál saját magadnak.
Magyarul neked mindegy, mi a helyzet, mert te már előre eldöntötted, hogy szerinted mi a helyes, és semmit nem fogadsz el, ami ezzel ellenkezik.
Úgyhogy a kommented további részére felesleges is hosszan reagálni, ezért megpróbálom röviden: Ha téged sikeresen megszólítottak, gondolkodásra ösztönöztek ezek a zenék, akkor a helyzet még visszásabb; hogy úgy mondjam, igénybe vetted a díjmentes szolgáltatást, ami sikeres is volt; te pedig továbbra is igénybe akarod venni a szolgáltatást ingyen.
Javaslom, hogy beszélj a fodrászoddal is, hogy annyira tetszett a séród a legutóbbi munkája nyomán, annyira szupcsi lett a frizurád, hogy egész életedben hozzá fogsz járni, csakhogy ezentúl eszed ágában nincs fizetni ezért... Majd nézd meg az arcát, és jól figyelj a szavaira. :)
Írod még: "a vallás és a hit dolgait TILOS pénzért árulni", a papoknak ingyen kellene prédikálni, a pénznek nincs helye a templomban...
Aha. Mindenki mindig dolgozzon társadalmi munkában, a saját és a családja megélhetését pedig biztosítsa másodállásból, vagy könyöradományokból, vagy segélyekből; vagy inkább éhezzen, vagy forduljon fel, aztán kész?...
Gondolom, te azon sem lennél felháborodva, ha valaha is előfordulna, hogy a munkáltatód valamilyen oknál fogva több havi béredet nem fizeti ki. Sőt, bizonyára napi több órában dolgozol ingyen és bérmentve már most is.
Na ugye, hogy ugye...
Kedves # 23!
Igen, hasonló az igei látásunk sok témában, de tetszik a nyíltságod és az őszinteséged is, ami jellemzi a saját magadról írott válaszaidat is.
Teljesen egyetértek azzal is, hogy a tudás és a megélés között nagy különbség van; sajnos néha egész szakadék... Nagyon tetszett, amit most erről írtál, mert néhány dologban magam is érintett vagyok (természetesen), így ezekről vagy nem írtam eddig, vagy ha igen, akkor kissé képmutatásnak éreztem. Pontosan ezt elkerülendő írtam az első válaszomban is őszintén, hogy én sem voltam és vagyok teljesen tiszta ebben a témakörben.
Remélem, ezen a téren mindketten - vagy mindannyian :) - rohamosan fejlődni fogunk. :)
"Betyár kíváncsi lennék arra, hogy akik itt lopással vádolják a kérdezőt, azoknak minden program jogtiszta a gépükön?"
Ha rám is gondoltál - bár mint rámutattam, a kérdező a saját definíciója szerint is lopásról van szó - , a válaszom:
Ezen a területen - szerencsére - olyan ártatlan vagyok, mint a holnap születő bárány. :)
Tudomásom szerint minden program jogtiszta a gépemen, beleértve a vírusirtót és a reklámblokkolót is. A vásárláskor az alapon rajta levő Linuxon felül külön kértem Windows-t, amiért fizettem, pedig lett volna lehetőség ...khm... khm... máshogy is megszerezni. [Nem akartam a Linux-szal vacakolni, mert a Vinyóhoz vagyok szokva...]
Nem töltöttem le azóta sem semmilyen progit, kivéve néhány VALÓBAN ingyeneset. Még az a program is ingyenes volt, amivel a YouTube-ról mp4-eket gyártok; remélem, a jogtisztaságával sincs gond...
"Idejére sem emlékszem (...)De ha a keresztyén zeneszerzőket zavarja, hogy ingyen fogyasszuk a zenéjüket, akkor kidobom a CD-t és hallgatunk rádiót."
Pont erről beszéltem előzőleg: Akkor van gáz, ha valaki inkább mást preferál (pl. hambi, ücsike, egyebek), és ezek mellett sír a szája. Ha te nem ilyen vagy - márpedig leírásod szerint tényleg nem - , akkor a másik kategóriába tartozol, melybe - mint írtam - én is tartoztam; ezért is töltögettem, bár nem volt teljes békességem ebben. Ó, és még egy tapasztalat: Amikor túlzásba vittem a letöltögetést (egyszerre vagy 6 - 8 album), az utána következő időszakban kb. ugyanakkora bevételkiesésem volt, mint amennyibe a CD-k kerültek volna, ha megveszem őket...
Remélem, még nem késtem el a javaslattal: Szerintem ne dobd ki a CD-ket! Nem beszéltem ugyan zenészekkel erről, de bizonyos okok miatt azt gondolom, hogy ők is elnézőbbek az ilyen esetekben. :)
Ezért is kérdeztem a kérdezőt a motivációiról. Ha a válasza ez lett volna, bemásoltam volna egy rakás dalt a gyűjteményemből (közel 100 magyar és többszáz angol YouTube-link), ill. visszakerestem volna a konvertálóprogit. De hát - sajnos - nem a szűkös anyagiakat jelölte meg...
Az egyházak anyagi támogatását illetően szintén maximálisan egyetértek veled. Radikálisan. :)
Kivéve persze azon missziók támogatását, melyek részben állami feladatokat látnak el (hajléktalanok, stb.)
GBU
U. i.: Ha esetleg még nincs reklámblokkolód, írj üzit nyugodtan, bemásolom a linket, amiről le tudod tölteni.
Szia!
Egyetlen problémám van. A taxis nem Isten szolgálatában áll, nem az evangéliumot hirdeti! El akarja tartani a családját. Csak ezért csinálja. Aki keresztyén zenét szerez, az elsősorban Istent akarja szolgálni, az evangéliumot akarja hirdetni, az meg ingyenes! Ingyen kaptátok, ingyen adjátok. Természetesen Istennek vannak elhívott főállású szolgái is. Teljesen természetes, ha akár zenei, akár igei szolgálatra hívnak valakit, útiköltséget, és tiszteletdíjat adnak neki. Ezzel semmi baj. A rendszer váltás előtt nagy igehirdetők igehirdetéseit hívő emberek gépelve sokszorosították, és ingyen! osztogatták. És kézről kézre jártak. Ma méreg drága könyvben kell megvenned, ha te legépeled és osztogatod, szerzői jogot sértesz. Érted a problémám?
Volt idő, hogy jól álltam anyagilag. Megvettem az eredeti CD-t. És lelkiismeret furdalás nélkül másoltam, és osztogattam meg nem tért, de érdeklődő embereknek. (annyira sosem ment jól, hogy ezt eredetivel is megtehessem). Miért nem volt lelkiismeret furdalásom? Mert úgy gondoltam, ezek az emberek soha nem adnának pénzt egy ilyen lemezért. De ha megkapják meghallgatják. Tudod hány embernek kerekedik el a szeme, mikor meghallja, hogy létezik más is, mint a templomi "kornyikálás"? És hány ember indult el a megtérés útján egy-egy ilyen CD meghallgatásával? És miután megtért, el kezdett gyülekezetbe járni, adakozni. Érted már az én hozzá állásomat? A lemezek előállítási költségét adakozzuk össze mi keresztyének, a végtermék meg legyen ingyenes, vagy egy szimbolikus összeg. Akit Isten fő állásban hív el szolgálatra, azokat a gyülekezetek adakozásából fizessék. És ez így Igei.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Hali. :)
Már megint egyetértek szinte az egész kommenteddel... :)
De azért azzal kezdem, amivel nem egészen, merthogy te is azzal kezdted: Persze, a taxis egy kicsit más kategória, DE hasonló annyiban, hogy egy bizonyos szolgáltatást nyújt. [Mint a fodrász, a kozmetikus, a gázszerelő stb. is].
A keresztény zenész pedig az evangéliumot akarja hirdetni, oké. És kapjon költségtérítést és tiszteletdíjat, ahogyan írod, ez is oké. De forgalomba hozható egy CD teljesen díjmentesen, csak az önköltségi árat számítva? Pálék idejében még nem volt sem nagykereskedő, akitől a kiskereskedő átveszi a terméket, és persze mindketten ráteszik a saját haszonkulcsukat; sem 25 vagy hány %-os ÁFA, legalábbis nem tudok ilyesmiről. :)
Néhány könyvről tudok, amik ajándékozására egy-egy közösség összedobta a pénzt, lehet, hogy ez tényleg kivitelezhető lenne nagyban. Mondom, hajrá, próbálkozzatok. :)
A gépelt igehirdetések más kategória lehetett, szerintem ezt simán meg lehetne csinálni, azaz olyan igehirdetéseket gépelni, melyeknek "gazdái" nem adják ki könyvben ezeket. Megjegyzem, azzal sem értek egyet, amikor egy közösségben a tanításokról készült CD-ket borsos áron adják, 1000 - 1500 Ft-ért.
Amúgy én is adtam már "ajándékba" másolt CD-t olyan keresztény (!) családnak, ahol nincs erre keret. De ajándékoztam már nekik eredetit is, amikor megtehettem.
És kb. egy hónapja gépeltem be egy kis könyvecskét, amit nem találtam meg a neten sem letölthető, sem olvasható változatban; ezért _kénytelen_ voltam begépelni magamnak, hogy adott esetben közkinccsé tudjam tenni egyes részeit vagy akár az egészet. Úgy gondoltam, nem valószínű, hogy egyáltalán kapható még, mert elég régi kiadás. Most, hogy írok, rákerestem: elvileg megvásárolható... Mindenesetre a neten nincs fenn, és legfeljebb majd beperelnek a szerzői jogok megsértése miatt. :P
"Tudod hány embernek kerekedik el a szeme, mikor meghallja, hogy létezik más is, mint a templomi "kornyikálás"? És hány ember indult el a megtérés útján egy-egy ilyen CD meghallgatásával? És miután megtért, el kezdett gyülekezetbe járni, adakozni. Érted már az én hozzá állásomat?"
Az első mondat nagyon tetszett. Nekem is elkerekedett annak idején a szemem, de én inkább felháborodtam azon, hogy hogyan létezhet ilyesmi egyáltalán... Persze azóta megváltoztam, és abszolúte a műfaj kedvelője lettem. Nem véletlen ám az a gyűjtemény... :)
A pozitív hatásról még nem volt hasonló tapasztalatom, legfeljebb visszajelzések, hogy ezek a zenék jók; de örülök, hogy neked van. :)
Tehát ismétlem: Nekem a másolgatással, letöltögetéssel főleg akkor van problémám, ha olyan az illető hozzáállása, hogy az neki minden körülmények között, mintegy alanyi jogon "jár". Sajnos tapasztaltam ilyet is: Bőven az átlag feletti jövedelemmel és szép kis bankszámla-megtakarítással rendelkező tesó első reflexe a másolás volt a vásárlási szándék helyett. Nem ítélem el őt - és mást sem - emiatt, szó sincs róla, de nem tartom helyesnek ezt az eljárást.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!