Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus most már tudja...

Vajon Jézus most már tudja Armageddon időpontját?

Figyelt kérdés
Egyesek talán eltűnődnek azon, miért vetődik fel egyáltalán ez a kérdés. Valószínűleg azért, mert Jézus a következőt jelentette ki a Máté 24:36 szerint: „ Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül”

2012. jan. 22. 16:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves 2-es! Ahogy a kérdező is kijavított, Armageddon nem szerepel, mint földrajzi név.

Kérdező! "Így a Jelenések könyvében, amely tele van jelképes nyelvezettel, ennek az elnevezésnek szimbolikus jelentése van."

Vigyázz a jelképek beazonosítása esetén, mert tudod, aki hozzá tesz, vagy elvesz, az nem jó, ahogy az utolsó fejezetben is olvashatod. Márpedig ha csűrjük és csavarjuk akkor óhatatlanúl elveszünk és hozzáteszünk. Csak finoman kezeljük. Boldog, aki olvassa és hallgatja ezeket a prófétálásokat. Nem azt írja, hogy boldog, aki érti. Érted? Gondolkozhatsz, biztos róla, csak ne fektess le következtetett dogmákat.

Szerintem elég annyi róla, amennyi olvasható, hogy nagy csata helye egy nagy gyülekezési pont. De ha megfigyeled az idejét, én nem úgy látom, hogy ez az 1000 éves királyság előtt lenne, de lehet, hogy tévedek. És nem is az igazak gyülekezési helye. De tévedhetek.

Krisztus úgy jön el, mint a tolvaj, igaz, de ma már az ajtó előtt áll és zörget. Szerintem inkább nyissuk ki azt az ajtót, had jöjjön be, hogy együtt vacsorázhassunk vele.

2012. jan. 23. 01:47
 12/12 anonim ***** válasza:

>""Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz."

(Zsidókhoz írt levél 13:8)

És miért fontos, hogy hol volt?"

A mit tud és milyen két külön kérdés. Jézus még a mennyei feltámadt formában sem tud mindent (attól még ugyanaz marad, én ha kapok infót, attól nem változok meg), is kapja a kijelentést Istentől és adja tovább Jánosnak:

Jel. 1:1

"Jézus Krisztus kijelentése, a melyet ADOTT néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,...

2012. jan. 25. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!