Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten minden jóság forrása,...

Ha Isten minden jóság forrása, Sátán pedig minden gonoszságé és Isten mindenható, Sátán pedig nem, akkor Isten miért nem öli meg Sátán-t?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 12:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Akkor miért helyezte Ádámot és Évát egy kertbe ahol mindenük megvolt?

S a Teremtő miért küldte el a fiát? Aki meg is halt.

"Azért mert a sátán is csak egy másik isten aki ellen nem tud mit tenni."

Ez meg lehetetlen mert Isten teremtett mindent tehát a sátán is megtudja fékezni csak még nincs itt az ideje.

"egyébként nem a történések a rosszak, nem a "világ" a rossz, hanem az, ahogy az emberek megítélik, értékelik a tapasztalatukat."

Valóban nem a világ a "rossz" mert a világot az ember tette ilyenné. Maga az ember pedig a döntéseiben nyilvánul meg. Tehát nem az ember a "rossz" hanem a döntés amit hoz mert azzal árthat másnak is és magának is.

Illetve mindkettő.

2012. jan. 27. 12:36
 12/19 Mirk ***** válasza:

Igen betette őket egy kertbe, aztán kidobta őket.

Nem, nem az ember hibája volt. Isten tudott a kígyóról, isten tudott az emberi gondolkodásról, isten jobban ismerte Ádámot és Évát mint ők magukat, tehát elmondhatjuk, hogy minden isten tervei szerint alakult. Ha nem így lenne nem lenne mindenható.

Isten egyre inkább olyan nekem, mint egy unatkozó ember, aki ír egy Sims nevű programot, hogy legyen mivel elütni az időt.

2012. jan. 27. 12:51
 13/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ádám és Éva is tudott mindenről amiről tudniuk kellett. Ennek ellenére még is ettek a tiltott gyümölcsből.

Szabad akaratukból cselekedtek s azzal is tisztában voltak hogy ha ezt teszik akkor annak mi a következménye. Mert a Teremtő mindkettőjüket figyelmeztette. Sőt a bűneset után még Káint is figyelmeztette arra hogy csillapítsa le szíve haragját. De Káin nem így tett s megölte testvérét.

Isten nem azért mindenható hogy a szabad akarattal megalkotott teremtményei nem dönthetnek úgy ahogy akarnak. Isten azért mindenható mert annak ellenére is hogy az ember bármit dönt is a Teremtő elhatározása akkor is megvalósul.

2012. jan. 27. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én sokat gondolkoztam.És arra jutottam ,hogy mikor a sátán munkálkodott hazudott kételyt ébresztett az angyalokban isten tudta ezt de akkor megtudta volna ölni. de akkor az angyalok félelemből szolgálták volna öt Isten azt szeretné ,hogy szertettből szolgáljuk őt.
2012. jan. 28. 02:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ámen!

2012. jan. 28. 10:03
 16/19 A kérdező kommentje:

"Ezen én sokat gondolkoztam.És arra jutottam ,hogy mikor a sátán munkálkodott hazudott kételyt ébresztett az angyalokban isten tudta ezt de akkor megtudta volna ölni. de akkor az angyalok félelemből szolgálták volna öt Isten azt szeretné ,hogy szertettből szolgáljuk őt."

A Sátán az eredeti forrásokban sosem hazudik, sőt.... eredetileg Isten állította, hogy az alma mérgező és ha megeszitek meghaltok tőle, Sátán pedig az igazat mondta. És mi lett? Az igazság győzött és ezért Isten megbüntetett mindenkit.

2012. febr. 1. 19:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

MICSODA!!? Milyen alma ,meg milyen méreg?

2012. febr. 1. 19:22
 18/19 anonim ***** válasza:
Talán a kérdező sátánista???
2012. febr. 3. 18:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Alma soha nem volt. Meg méreg sem volt kedves kérdező.

Tulajdonképp te miről is beszélsz?

2012. febr. 3. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!