Mi Isten véleménye a minket érő igazságtalanságról?
"A kérdező kommentje:
Nem jön ez a kettő egymáshoz. Szóval Isten mondta elfele a parancsolatokat Mózesnek. Közte volt az, hogy nem szabad embert ölni, de azt is elmondta, hogy vannak helytelenségek, amiknek büntetése a halál volt. Ez nem bonyolult dolog."
Tudom,hogy egy másik részben beszélt róla Isten,hogy a szombat megszegéséért halál jár.De minek tízparancsolat,ha utána Isten utasítja Mózest,hogy szegje meg? ezért értelmetlen ez az egész.És enyhén szólva gyanús a dolog,hogy ha Istené az ítélet,akkor miért Mózest,mint embert használja fel a végrehajtására,amikor azzal az ő lelkének is rosszat tesz,a gyűlölet,és agresszivitás miatt.Mózest megtévesztette a Sátán,és a saját önzősége miatt tette azt,amit tett.Aztán Isten szavának tulajdonította ezt.Sajnos ez a nagy helyzet.
Érdekes egy gondolatmenet az biztos. De tételezzük fel:
Isten azt mondta, h nem szabad ölni. Mi van ha egy személy megszegi a sabbatot? Büntetés?
"A kérdező kommentje:
Érdekes egy gondolatmenet az biztos. De tételezzük fel:
Isten azt mondta, h nem szabad ölni. Mi van ha egy személy megszegi a sabbatot? Büntetés?"
Ha arra akarsz kilyukadni,hogy ez nem is büntetés,hanem következmény,hát ettől nem csökken a gonoszság,és kegyetlenség a szituációban.Jézus Krisztus világosan megmondta,hogy ő nem ítélkezik,és mi se ítélkezzünk,ebbe az is beletartozik,hogy ne öljük meg a másik embert,bizony,még jogosnak vélt indokkal sem.Jézusban az Atya élt/él.az Atya mondatja vele azt,amit mond.Most akkor meg Mózesnek,akit még csak messiásnak sem hívtak,neki azt mondja az Atya,hogy öljön?
Egyébként,ha következmény lett volna,akkor ma sem szabadna becsületes,szeretetre törekvő hívőknek meghalnia szörnyű autóbalesetekben,nem szabadna szenvedést és halált okozó rákot kapniuk.a paráznáknak,tízparancsolatot és egyéb Isteni törvényeket be nem tartóknak,pedig rögtön kegyetlen halállal meg kellene halniuk,mert ugye a törvény megszegése ezzel a következménnyel jár....
"A kérdező kommentje:
Csak Jézus azért mondta, hogy ne ítélkezzetek, mivel az nem a mi feladatunk, hanem Istené. Szóval neki igenis joga van ítéletet alkotni"
Nem érted,hogy mit akartam mondani Mózes és Jézus összehasonlításával.Olvasd el ezt még egyszer,különösen az utolsó 3 mondatot:
Jézus Krisztus világosan megmondta,hogy ő nem ítélkezik,és mi se ítélkezzünk,ebbe az is beletartozik,hogy ne öljük meg a másik embert,bizony,még jogosnak vélt indokkal sem.Jézusban az Atya élt/él.az Atya mondatja vele azt,amit mond.Most akkor meg Mózesnek,akit még csak messiásnak sem hívtak,neki azt mondja az Atya,hogy öljön?
De segítek:Mózesből nem szólhatott az Atya,mert az Atya önmagának nem mond ellent,és nem fogja félrevezetni népét:Ha egyszer nem ítélkezik,akkor nem mondhatja azt,hogy ítélkezik,mert az hazugság.a hazugság atyja pedig tudjuk ki.a paráznaságért az Ószövetségben megkövezés jár.Jézus azt mondja a parázna nővel kapcsolatban:"az vesse rá az első követ,aki bűntelen közületek" Nos,akkor itt valaki nem az igazat mondja....
Jézus pedig egy az atyával:"Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok." 8Erre Fülöp kérte: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk." 9"Már oly régóta veletek vagyok - felelte Jézus -, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. 11Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem."
Tehát,ha Jézus nem alkotott ítéletet,akkor az Atya sem alkotott.
"Valamint Isten nem azt mondta, hogy gyilkoljon, hanem elmondta, hogy az adott törvény megszegésének mi bűntetése"
Igen,az volt a büntetése,hogy parancsot kaptak,hogy gyilkolják meg.így már sokkal jobb,valóban.
Nos először is. Jézus és Isten nem és ugyanaz, hogy ez így van már itt a gyakorikérdéseken is bebizonyosodott.
Valamint nem Mózes ítélkezett, hanem maga Isten és ő csak megtette az utasítását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!