Hogyan tudom elérni azt, hogy szeretetből cselekedjek?
Nem vagyok rossz ember, próbálok jót/jól cselekedni.
Többnyire sikerül is, de sokszor úgy érzem csak szabályt követek, csak ismétlek bizonyos viselkedési formákat, de nincs lelke az egésznek.
Persze sokszor van olyan is, hogy nem jó döntést hozok egy adott szituációban hogy hogyan viselkedjek és tegnap rájöttem, igazából a szeretet hiányzik a cselekedeteimből.
Mit csináljak?
Próbáltam imádkozni, de nem tudom pontosan mit akarok. Hogyan működik ez másnál?
Emlékszem régebben voltak olyan élményeim, amikor elöntött a szeretet, talán azt az érzést keresem. Most, azt hiszem be vagyok fásulva.
8/9
"Dobd el az egódat Ő fog vissza téged. Meditálj."
Kérdező,igen,erről lenne szó.Hívőként nem tudom,hogy állsz az ilyen dolgokhoz,feltételezem nem rajongasz érte,de én is ezt tudom neked ajánlani.a kereszténység nekem is csak szabályokat adott,de utána foglalkoztam meditációval,az ego elcsendesítésével,és sikeres volt a dolog.
7/9
19:00
A szeretetet nem jön magától, tenni kell érte.
Ha egy fagyos éjjelen a szabadban tűz mellett melegednél, biztosan nem hagynád, hogy a lángok egyre gyengébbek legyenek, aztán kialudjon a tűz. Mindig raknál rá fát, hogy tovább égjen és melegítsen, hiszen az életed múlhat ezen. Ahogyan a fa táplálja a tüzet, úgy ’Isten ismerete’ is segít, hogy erős maradjon a Jehova iránti szeretetünk.
Nézd, a szeretet alapvetően (keresztény szemszögből) nem egy érzés. Társulhat hozzá jó érzés is, de a szeretet DÖNTÉS. Eldöntöm, hogy jó akarok lenni, és kérem Isten segítségét ehhez. Minden pillanatban szinte szembejön egy döntési helyzet. Tanulmányozd a Bibliát, keresd jó emberek társaságát, és figyeld meg mindezekben, mi a szeretet (TETT), és gyakorold, gyakorold. Sokáig nehéz, sok önfegyelem kell, és sokszor nem érzel semmit. Sokszor még nehezedre is fog esni. De a szeretet nem az, hogy ujjong a szívem. Aki igazán szeret, nehéz helyzetekben is odaadja önmagát bárkiért, ahogy Krisztus. Persze nem hülyének meg naivnak kell lenni, Jézus sem az volt. Mégis annyira szeretett mindenkit, hogy egészen feláldozta Magát értük. A szeretet alapvetően áldozat.
Mi hasznod van abból, ha szereted azt, akit könnyű? Ezt bárki megteszi. Szeresd "nehéz testvéreidet", tégy jót azzal, akit nem kedvelsz. Ez a szeretet. Nem, nem kell fölöslegesen ajánlkozni mindenfélékre. És nem kell belemenni "jaj, hallgass meg, kivagyokborulvaaa" típusú hisztikbe, ha azok nem jogosak, vagy Téged teljesen leamortizálnának aznapra. Mégegyszer: aki szeret, nem buta, hanem tudja, mikor mi a helyes. Nem küldi el azt, akinek valóban szüksége van rá; és észreveszi azt, aki nem kér, de fontos lehet neki a segítség = szeretet. Sokszor csak egy mosoly azon a napon, amikor mindenkit fel tudnál koncolni a tekinteteddel... Mégis azt mondod: Isten őt meg őt meg őt is egyformán szereti - én sem tehetek másként. Mosolyra fel!
Első lépésként hagyd abba a próbálkozást és keresd Istent, mélyítsd el vele a kapcsolatodat. Töltekezz be Szentlélkkel, kérd Istent hogy töltsön be!
Galatákhoz(galáciabeliekhez) írt levél 5,22
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, 23 szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.
Ha ez megvalósul, nem kell erőlködnöd. Isten azt mondja járj Lélekben és akkor az Ő akaratát fogod cselekedni. Mélyíts el az Istennel való kapcsolatod, legyen Ő számodra személyes és közeli, akivel nap mint nap beszélsz, add át Neki az életed és a többi majd jön gyümölcsként.
14-esre reagálva: csak Isten kegyelméből tudja az ember örömmel meghozni a szeretet döntését. Néha az Úr elrejtőzik, hogy megtudja és Te is megtudd, hajlandó vagy-e hűségesnek maradni. Ilyenkor lehet, hogy fogcsikorgatva hozod meg a döntést, és szeretsz. Isten viszont kiemel ebből, és megadja az örömöt, akarata szerint... Érdemes a zsoltárokat olvasni ilyen szemszögből is. A zsoltáros minden nehézség, düh, felindultság, harag közben is Istennek önti ki a szívét. A végén pedig mindig ott a dicsőítés: Köszönöm, Uram.
Senki nem mondta, hogy könnyű kereszténynek lenni. Aki azt állítja, hazudik. Jézus azt mondja: aki követni akar, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem.
Néha ez a kereszt, ez a nehézség abban rejlik, hogy nem megy boldogan a szeretés. Néha pedig másban. De ha Isten megragadott, nem szabad elengednem. "Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."
Természetesen nem kell nagyon sötéten szemlélni mindezt. Mivel az Isten szeretet, szenvedéseink közepette sem hagy magunkra minket, és megadja az örömöt. Kérni kell: "kérjetek, és megadatik, hogy örömötök teljes legyen."
A szeretet a Biblia gondolkodásmódja szerint nem érzelem, hanem irányultság. Szeretni annyit tesz, mint az érdekeit fontosnak tartani, érvényesíteni akarni, akár a magamé mellett (szeresd felebarátodat, mint magadat), akár az előtt (ahogy Istent minden módon jobban kell szeretni).
Nézd meg az irgalmas samáriai példázatát, Jézus pont ezt a kérdést magyarázza vele (ki a felebarát, és mi a szeretet): a samáriai valószínűleg nem érzett semmit az összevert zsidó iránt, mégis megmentette, mert kötelességének érezte. EZ a szeretet és EZ a felebarát - mondja Jézus. Ja, meg azt is, hogy "Menj, és te is így cselekedj!" (Lk 10,25-37)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!