Hogyan tudom elérni azt, hogy szeretetből cselekedjek?
Nem vagyok rossz ember, próbálok jót/jól cselekedni.
Többnyire sikerül is, de sokszor úgy érzem csak szabályt követek, csak ismétlek bizonyos viselkedési formákat, de nincs lelke az egésznek.
Persze sokszor van olyan is, hogy nem jó döntést hozok egy adott szituációban hogy hogyan viselkedjek és tegnap rájöttem, igazából a szeretet hiányzik a cselekedeteimből.
Mit csináljak?
Próbáltam imádkozni, de nem tudom pontosan mit akarok. Hogyan működik ez másnál?
Emlékszem régebben voltak olyan élményeim, amikor elöntött a szeretet, talán azt az érzést keresem. Most, azt hiszem be vagyok fásulva.
"egyik kezem nem tudja mit tesz a másik"
Ezt kellene megvalósítani.ha nem önzésből teszel másokkal jót,úgy értem nem vársz cserébe hálát,akkor a szeretet érzése lesz benned.persze ehhez bátorság kell,mert szakítani kell a megszokott mintákkal,szabályokkal.
Nem vagyok az a fajta, aki bemásolgat idézeteket, de pontosabban nem tudom elmondani:
" 1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet."
A legegyszerűbb mód, hogy úgy teszel jót másokkal, hogy semmit nem vársz cserébe.
"Isten a Szeretet" mondja János. Ha egy definíciót akart volna adni, egy rövid mondatot, amiben tömören összefoglalja a lényeget, a lehető legfontosabb dolgot, akkor ez az lett volna: Isten a SZERETET.
Ha kiüresedtél, akkor meg kell töltekezned. Egy helyen lehetséges ez- az én tapasztalatom szerint: az Isten jelenlétében. Ismered az Urat, aki az életét adta érted, annyira szeretett?
Magadtól nem tudsz szeretni, és semmiféle technikát nem fogsz találni, amitől szeretettel telne meg a szíved. Ez meggyőződésem, de ha még sincs így, nyugodtan írd meg majd, érdekel engem is.
Ok, hogy magamtól nem tudok szeretni, de HOGYAN tudok?
Hogyan tudok Istenen keresztül szeretni? Mit csináljak?
Amit első kettő válaszoló írt, megpróbálok még jobban figyelni rá, kicsit tudatosabban, de igazából nem az jellemző rám, hogy úgy teszek valamit, hogy cserébe várok is valamit.
Szóval amire nekem szükségem van az a HOGYAN.
Lehet, hogy átlehetne fogalmazni a kérdést, hogy hogyan kerüljek megint Isten közelébe, de mégis valami miatt így tettem fel a kérdést, a szeretet felől szeretném megközelíteni.
Szerintem agyadra ment valami lazíts és érezd jobban magad.
Körülbelül olyat kérsz mint ha egy narancsot akarnál zöldre termeszteni nem lehet ilyen vagy ez van.
Mit jelent az hogy hiányzik a szeretet? Adsz egy hajléktalan egy százast csak azért,hogy haggyon békén és nem szívességből. Na és? Asszed te vagy az egyetlen önző ember? Minden ki önző. Az is aki vagyona felét eladományozza mert jól esik neki, ha nem esne jól neki nem csinálná.
Csak kiváncsiságból milyen rossz döntést hozol?
Ahhoz hogy szeretetből tudjál közeledni Istenhez arra van szükség, hogy jól megismerd Istent:tulajdonságait,tetteit,gondolkodását,szándékát stb.Ezt csak a Biblia tanulmányozása által tudod megtenni mert minél többet olvasod a Bibliát és elmélkedsz rajta annál inkább valóságosabbá válik számodra Isten és egyre közelebb fogod érezni magad hozzá.
Ha többet szeretnél tudni segíthetek neked.
Ne keresd Istent,és meg fogod találni.ez paradox,de így van.Minél inkább akarod a szeretetet annál inkább csak eltávolodsz tőle.
első.
"Ne keresd Istent,és meg fogod találni....."
Ez emberi gondolkodás/bölcselkedés Isten előtt ez nem elfogadható."Mert e világ bölcsessége bolondság az Isten előtt; mert meg van írva: „A saját ravaszságukban fogja meg a bölcseket.”És ismét: „Jehova tudja, hogy a bölcsek okoskodásai hiábavalók."(1Korintusz 3:19,20)
Maga Isten kér minket arra keressük és közeledjünk hozzá."hogy keressék az Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem" (Cselekedetek 17:27)
"Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok"(Jakab 4:8)
Utolsó: van különbség az idézet és a módszer között. Az idézettel nincs baj csak nem biztos, hogy jókor idézzük. Ha valaki akarati úton akar szeretni, az nem fog menni. Ahogy Pál mondja akár a vagyonát a szegényeknek adhatja, önmagát is feláldozhatja, de ha nincsen benne szeretet, akkor semmi.
Tehát nem akarni kell, hanem elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!