Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mik lesznek az...

Szerintetek mik lesznek az Utolsó Ítélet kritériumai?

Figyelt kérdés

Vagyis:

Az lesz a mérvadó, hogy ki tudja felmondani a katekizmust, vagy hogy el tudja-e mondani a delikvens a Miatyánkot?

Vagy az, hogy milyen életet élt valaki? Szereteben élt-e, elfogadásban vagy imádkozva háborúzott?

Vagy csak megtartotta a 10 parancsolatot, akár tudatlanul is (vagyis sosem tanulta, csak nem ölt, hazudott, paráználkodott, stb.)?

Vagy az, akinek hite volt, akár Allahhoz, JHVhoz, Kálihoz, vagy Manituhoz imádkozott, a lényeg, hogy imádkozott?

Vagy esetleg valami egész más?

A kérdés elsődlegesen keresztényeknek szól, de természetesen mindenkinek a jó ízlés és józan ész határain belül!

2012. jan. 18. 15:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szeresd a te Istened teljes szívedből, teljes lelkedből, és felebarátod, mint te magad. Ebben minden benne van.
2012. jan. 18. 18:38
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Előző, megy a zöld. Isten a szíveket vizsgálja. Épp ezért lehetnének civilizáltabbak itt a teológiai hitviták....végül is a szív számít....

Freya

2012. jan. 18. 20:15
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Én ezt érzem, te azt érzed. Marhaság...

Krisztus pontosan leírta a "kritériumait"

Máté 25,30 "Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.

32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

37. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."

Mi nem világos?

2012. jan. 18. 20:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés az, hogy neked mi nem világos. Az hogy Isten a szíveket vizsgálja és a szív számít, az nem azt jelenti hogy mit érzel.
2012. jan. 18. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó ítélet kritériumai a Biblia szerint:

- Igazság szerint:

Róm 2:2 Tudjuk pedig, hogy az Istennek ítélete igazság szerint van azokon, akik ilyeneket cselekesznek.

- Cselekedetek:

Róm 2:6 Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint.

- Személyválogatás nélkül:

Róm 2:11 Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.

- A felelőség aszerint nő, hogy mennyi világosságot kap valaki:

Róm 2:19 És azt hiszed magadról, hogy te a vakoknak vezetője, a sötétségben levőknek világossága, a balgatagok tanítója, a kiskorúak mestere vagy, bírván a törvényben az ismeret és igazság formáját. Aki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-e?

Ján 1:9 Az igazi világosság eljött volt már a világba, amely megvilágosít minden embert.

2012. jan. 18. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Máté 28:

19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.

János 13:

35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”

1Korintusz 6:

9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát. 11 Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, de megszenteltek, de igazságossá nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével.

2012. jan. 19. 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a cselekedetek alapján. Nem azért, mintha ez bárkit üdvözítene, hanem azért, mert "jó fa nem terem rossz gyümölcsöt és rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt".

Tehát mondhatnám azt is, hogy a szív alapján. Ugyanazt mondanám. De mégis, a Biblia azt tanítja, hogy a cselekedetek alapján esünk vizsgálat alá. Ehhez pedig nincs több kitétel: ha valaki sohasem hallott Jézusról, de lelkiismeretesen élt, azt beszámítják neki.

2012. jan. 20. 16:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Természetesen a 64%-os kedves válaszoló írta meg az odaillő bibliaverset.

Ha ezek közül csak egyet is megcselekszel a felebarátoddal,olyan mintha Jézussal cselekedted volna meg.

2012. jan. 20. 19:26
 9/11 anonim ***** válasza:

A Biblia egyáltalán nem azt tanítja, hogy Isten a jó vagy rossz cselekdetek alapján Ítél meg valakit!!!!

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszemn, hanem örök élete legyen.Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljon a világ általa. Akihisz őbenne, az nem jut ítéletere, aki pedig nem hisz már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. János evangéliuma 3:16-18

A Biblia tanítása és hiszem hogy Isten szava és üzenete az, hogy az ember bűnös és önmmagától képtelen cselekedtekből üdvözülni, ezért Jézus eljött, hogy megváltsa az embereket és Ő bűnhődött helyettünk, magára vette bűneinket, aki hiszi ezt és elfogadja, hogy Jézus vére engesztelő áldozat a bűneiért, az nem jut ítéletre, hanem Isten gyermekévé lesz.

Ef 2,8

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez Ef 2,9

nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.

Üdvösség csakis Jézus Krisztus által van!

2012. jan. 21. 07:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Jézus ezt mondta: „Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát” (Máté 7:21). Valóban, Jehovának nem elég, ha valaki pusztán kereszténynek vallja magát, hanem keresztényhez méltón kell élnie is. Ez Krisztus igaz követői esetében az élet minden területét magában foglalja, beleértve azt, hogy milyen a szemléletük a pénzről, a világi munkáról, a szórakozásról, a világi szokásokról és ünnepekről, valamint a házasságról és általában az emberi kapcsolatokról. A hamis keresztények azonban a világ gondolkodásmódját követik, mely egyre istentelenebbé válik ezekben az utolsó napokban

"Mielőtt szülne a rendelet, mielőtt mint a polyva, tovaszáll az a nap, mielőtt rátok jön Jehova izzó haragja, mielőtt rátok jön Jehova haragjának napja, 3 keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei, kik végrehajtjátok bírói döntését. Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján."(Sofóniás 2:2,3) Most kell cselekednünk míg van rá időnk!!!!!!!

2012. jan. 22. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!