Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyi az esélye annak hogy...

Mennyi az esélye annak hogy miután meghalsz elnyered jutalmad?

Figyelt kérdés

mert ha egy kuplerájba élsz és szüzen halsz meg akkor neked még a halál is jutalom? Csak viszonyítás kérdése az egész?

Megfogadsz egy tanácsot?

"ember élj a mának mert ha meghaltál elrohadsz egy koporsóba ez biztos más nem

úgyhogy ne engedd hogy korlátok közé zárjanak ne törődj mások véleményivel

ne törődj senkivel használd ki az életed a napjaid a pillanataid

ki a f@szomat érdekli hogy mi lesz miután meg halok de őszintén őszintén..."

A kérdés kérdés, nem provokálni akarok, a híres keresztényi tolerancia miatt ne jelentsétek, hanem érveljetek, köszi.

2012. jan. 17. 07:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, kérdezz meg egy zombit. Szerintem a halál olyan mint a születés előtti állapot. A túlvilág csak azért kell, hogy jobban lehessen sanyargatni az embereket a "majd úgy is jobb lesz" szöveggel. HA nem akarsz szüzen meghalni ott a prostizás.
2012. jan. 17. 07:48
 2/16 anonim ***** válasza:
58%

"majd úgy is jobb lesz" szöveggel nyomták el az emberiséget évszázadokon keresztül. Én nem a túlvilágon akarok jól élni, hanem ezen!

Kedves kérdező. Mi tart vissza attól, hogy ne szeretkezz nap- napután úgy mint a nyulak?

A szüzességed csak a saját bénaságodnak köszönhető.

2012. jan. 17. 08:36
 3/16 anonim ***** válasza:

"ne törődj mások véleményivel"

Ha így gondolod, mit érdekel téged, hogy mi a véleményünk?

Üdv.

2012. jan. 17. 11:24
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm én ateista vagyok és hosszú ideje párkapcsolatban élek, egy előadótól másoltam be egy dalszövegének végén hallható monológját :)
2012. jan. 17. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:

Gondolkozóó, "kedves", ennyit arról, hogy nem provokálni akarsz.

Te minek nevezed akkor azt, hogy a Vallás kategóriában kiírsz néhány értelmetlen kérdést, plusz egy trágár dalszöveg egy részletét?

Még jó - legalábbis neked - , hogy nem az egészet másoltad be, mert az már biztos kicsapta volna a biztosítékot a modiknál.

A "nagyon értelmes" kérdéseidre legfeljebb annyit tudok válaszolni, hogy ha más lenne az értékrended, akkor fel sem merülnének ilyenek benned. Ha neked jó így élni: ateistaként, ugyanakkor konteó-hívőként, hát senki nem tud megakadályozni ebben. A te életed, a te döntésed, a te felelősséged.

Viszont ha már itt vagyok, megjegyzem, hogy egyszer már írtam egy enyhén negatív kritikát a zenei ízlésedről (szeptember elején), és ajánlottam normálisabb zenéket. Azt válaszoltad, hogy nem a zenei minőség a fontosabb, hanem a mondanivaló... Ha esetleg nem emlékszel már erre az esetre, tessék, mutatom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..

Tényleg komolyan gondoltam, hogy beszélgessünk, ha akarsz. Gondolom, ott szúrtam el, hogy épp 09. 11-én ajánlottam fel... :(

Mindenesetre a zenei ízlésedről alkotott véleményem nagyságrendeket zuhant lefelé az eddigi alacsony szintről is. Mint ahogy a fociban szokták mondani: Gyenge kezdés után erős visszaesés.

Felajánlanám ismét, hogy beszélgessünk, a minőségi zenei gyűjteményem többszáz darabból áll, de tudom, hogy nem fog érdekelni, mert hát ízlések és pofonok...

Lehet lepontozni. :)

2012. jan. 17. 17:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki csak azért hisz mert a túlvilágon jobb lesz, annak a hite szinte szellemi materializmus. Közel húsz éve kerültem kapcsolatba a kereszténységgel, de a mai napig nem izgatnak a "milyen lesz a mennyországban?" című kérdések.

Az én kérdésem viszont az, hogy te mit értesz azon pl, hogy élj a mának? Mert én keresztényként azt vallom, hogy élj a jelen pillanatban, és Krisztus is azt mondta hogy ne aggodalmaskodjunk feleslegesen, elég minden napnak a maga baja. Ebben az értelemben a mában élek, és mindig kihasználom a lehetőséget hogy valami újat, érdekeset tanuljak, kipróbáljak. Viszont ha te vagy a dalszöveg írója azt érted ez alatt, hogy igyál, cigizz, kefélj bárkivel, akkor elárulom neked, hogy az nem a mának élés, hanem önrombolás.

Nem engedem továbbá hogy korlátok közé zárjanak, de a játékszabályok betartása nélkül nem lehet játszani, akkor csak anarchia van. Képzelj el a focimeccset, ahol egyik játékos sem tud semmit a fociról. Szerinted mi lesz a vége az egésznek?

Ne törődjek senkivel? Gondolom nincs gyereked, különben ezzel a gondolatmenettel nem tudnál azonosulni.

Azonkívül ha majd egyszer nagy bajban leszel, nagyon hálás leszel annak, aki önzetlenül segít neked.

Kit érdekel, mi lesz azután amikor meghalok? Mivel van gyermekem, engem érdekel, hogy milyen világot hagyunk hátra, milyen jövőt a következő nemzedéknek.

A dalszöveg "filozófiája" szerint tehát nyugodtan szemetelhetek, hadd fulladjon a föld a hulladékunkba, hiszen úgyis meghalok majd, és akkor már mindegy. Nem kell késztetést éreznem arra, hogy átadjam a helyem a buszon egy öreg néninek, vagy pénzt adjak egy koldusnak, hiszem úgyis mindegy, ők is meghalnak.

Szomorú egy filozófia ez, de örülök hogy megosztottad velünk, mert ilyenkor is hálát adok az égnek, hogy nem vagyok ateista. Tudom hogy rengeteg morális ateista van, de ha következetesek lennének az illetők, ők is így gondolkodnának, hiszen a semmiből pontosan ez következik.

Érveltem, Szívesen.

Freya

2012. jan. 17. 20:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Freya ez nagyon ott van. Lenyűgöztél!

2012. jan. 28. 23:22
 8/16 anonim ***** válasza:
Off: Véletlen volt. Mostanában eléggé le vagyok pontozva :-))
2012. jan. 29. 20:35
 9/16 anonim válasza:
Na, látjátok én ezért (is) vagyok pogány vallású.
2012. febr. 4. 20:52
 10/16 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Az vallás? (pogány)

2012. febr. 4. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!