Mi lenne akkor ha a földön nem maradnának élve más emberek csak a papok a szerzetesek és az apácák?
Ha ez lenne, akkor hazudik a Biblia, mert azt állítja:
Máté 5,5: "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet."
És a papokról nem azt írja, hogy megmenti őket, hanem azt, hogy jajj nekik, mert utálják Isten nevét: "Azt mondja a Seregeknek Ura néktek, ti papok, akik útáljátok az én nevemet," (Malakiás 2:7-8) "Most azért néktek szól ez a parancsolat, ti papok!
2. Ha meg nem hallgatjátok és ha nem veszitek szívetekre, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek, azt mondja a Seregeknek Ura, átkot bocsátok reátok, és elátkozom a ti áldásotokat: bizony elátkozom azt, ha nem veszitek szívetekre!" (Mal 2:1-2)
Isten neve: Zsolt 83:19
Szóval ha a papok élnének csak, a Biblia és Isten egy nagy hazugság lenne!
"Szóval ha a papok élnének csak, a Biblia és Isten egy nagy hazugság lenne!"
Kedves 49%, ha nem tűnne fel, Malikás próféta nem a keresztény papokról beszélt, és nem minden papról, hanem azokról, akik útálják az Úrnak nevét. Ez azért szűkebb kategória. Tehát ez nem tenné hazugsággá a Szent Írást.
Kérdező, ennek azért nincs értelme, mert a hívő emberek között sem divat a papi vagy szerzetesi pálya, és odafigyelnek arra, hogy az össznépességhez képest milyen arányban vesznek fel fiatalokat papnak vagy szerzetesnek.
#8:
Csak arra gondoltam a válaszommal, hogy a jelenlegi papok sem szeretik az eredeti JHVH nevet (általános használatban: Jehova nevet) használni és megismertetni az emberekkel. Sőt ki is törölték a Bibliából és Úr szóval helyettesítették. Pl. a Zsolt 83:19-ben otthagyták. Szükséges használni. Aki nem használja miért lenne különb mint régen a papok akikre azt mondta a Biblia, hogy átkozottak legyenek a neve miatt?
Amúgy tényleg butus a kérdés. Igaz. Nincs is értelme rá válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!